MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MARSHALL ÚJDONSÁG: AZ ASTORIA SOROZAT

Az Astoria sorozatú berendezéseket az egyszerűség és a vintage hangkarakter - a hang ereje, az állandó tisztaság és a rendkívüli teltség jellemzi. Ez a sorozat nemcsak azoknak a vájtfülüeknek készült, akik igénylik a kézzel, pontról-pontra vezetékezett, teljesen csöves áramkörökkel felépített, világszínvonalú gyártási minőséget és minden részletében kifinomult kialakítást, hanem azok számára is, akiknek fontosak a korszerű szolgáltatások és funkciók. Mindezeken felül az Astoria sorozat csatornái lábkapcsolóval kapcsolhatók át, továbbá Boost kapcsolóval és soros FX Loop csatlakoztatási lehetőséggel, hangszín átkapcsolóval és teljesítmény csökkentővel is fel vannak szerelve.

A hiteles hangzás és a kapcsolókkal vezérelhető funkciók biztosítása érdekében az Astoria sorozat forrcsúcsokkal kiegészített nyomtatott áramköreinek köszönhetően a kézi vezetékezés és a bonyolult elektronikai áramkörök egyetlen áramköri lapon jelennek meg.

A sorozat az angliai Bletchley-ben, az erre a célra kialakított, magas tervezést, kiváló fejlesztési és gyártási színvonalat garantáló Marshall gyárban készül. Az Astoria teljesen csöves: egy ECC83 (12AX7) előfokcső, egy GZ34 egyeniráyító cső, és egy KT66 végfokcső alkotja az áramkörök lelkét. Ezek – akárcsak a legtöbb vintage erősítőnél – katód előfeszítéssel és negatív visszacsatolás nélkül működnek.

A sorozatban három modell található, melyek 30 W-os kombóként vagy – az 1 x 12”-os hangszóróládával kiegészítve - fejként használhatók. A kombó és a láda 30 W-os Celestion Creamback hangszóróval van felszerelve.

Az egész sorozat egyedi, vidám, “Boutique” megjelenésű. Az Astoria kombó vezérlőfelülete – a Marshall kombókhoz hasonlóan - a láda tetején található. Az Astoria fejek “Small box” kialakításúak, Vintage stílusú “postaláda” kinézettel.

Az előlapja stílusosan modern megjelenésű: festett alumínium, minőségi kapcsolókkal és kijelzőkkel. A kombók, a fejek és a hangszóróládák bőrből készült fogantyúval és színjelölésű, Vintage stílusú, plexiből készült Marshall feliratú 2 táblácskával vannak ellátva. Ez utóbbit a 60-as évek közepén, rövid ideig használatban lévő “Oxblood” embléma alapján tervezték.

A három modell színes műanyaggal van borítva: a Dual kék és krémszínű, a Custom piros és krémszínű, a Classic pedig zöld és krémszínű. Az Astoria 1 x 12”-os láda bármelyik modellhez illő színben kapható.

Az egycsatornás Astoria Classic a letisztult hangzást kedvelők számára vonzó erősítő, akik szeretik a hangos, tiszta, csöves hangot. A “Boutique”- pedál rajongók pedig ebben a modellben a tökéletesen tiszta csöves alaphangzást találják meg.

Az egycsatornás Astoria Custom azok számára készült, akik a Vintage hangzást keresik, viszont igénylik a legmodernebb szolgáltatásokat és kapcsolási lehetőségeket: a lábbal kapcsolható, csővel vezérelt FX Loop-ot, a hangzásformáló húzókapcsolót, és a lábbal kapcsolható Boost-ot.

A két (lábbal kapcsolható) csatornával rendelkező Astoria Dual a Vintage letisztult csöves hangjától az erőteljesen elkent Overdrive-on át, a nagy érzékenység által nyújtott harmonikus torzításig, számos hangzásbeli lehetőséget kínál. Mindezek, és a lábbal kapcsolható FX Loop, valamint a különféle hangszínkarakterek rugalmasabbá teszik a felhasználást.

Az Astoria sorozat 2015 nyarától kapható. 

2015. május 11. 09:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA