MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Pink Floyd életművének befejező darabja

Már most az idei év egyik legnagyobb sikere a Pink Floyd tegnapelőtt megjelent új albuma!

Végre megjelent, meghallgatható, kézbe vehető a „The Endless River”, amely a Pink Floyd életművének befejező darabja. A zenekar az elmúlt húsz évben nem jelentetett meg anyagot, a billentyűs Rick Wright halála pedig végleg eldöntötte az együttes sorsát. De David Gilmour és Nick Mason még érzett a Pink Floydban egy fejezetet, amit mindenképpen meg akartak mutatni a világnak. Így készült el a „The Endless River”, amely a húsz évvel ezelőtti stúdiózás során feljátszott (ekkor a „The Division Bell”-t vették fel épp), megírt, felskiccelt dalokat önti végleges formájába, megemlékezve az elhunyt Rick Wrightról is. Ezek az utolsó pillanatok, ahol a három tag közösen zenél - akár a világörökség részévé is tehetnénk.

Az album teljes egészében instrumentális, leszámítva a beharangozó dalt, a „Louder Than Words” című szerzeményt, amelyre Polly Samson írt szöveget. Az írónőt kérték fel, hogy tegyen hozzá a dalhoz azzal, hogy szöveget ír hozzá, ám ő úgy érezte, ehhez nem feltétlenül kellenek szavak, aztán mégis kerekre gyúrta, így született végül a cím is („Hangosabb a szavaknál”). Íme a hozzá készült videoklip.

A „The Endless River” már a megjelenés előtt rekordot döntött, mert 2014-ben a legtöbbet előrendelt albuma lett az Amazon.com-on. November 10.-től pedig elérhető az album mindenki számára, az utolsó fejezetet most hallhatjuk teljes egészében.

CD-n megvásárolható itt: http://www.magneoton.hu/Termek/The_Endless_River_CDDVD

Letölthető innen: 
https://itunes.apple.com/hu/album/endless-river-deluxe-edition/id919667765

Meghallgatható itt:
 http://www.deezer.com/album/9070589

2014. november 12. 06:02

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA