MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Indul a Cseh Tamás Program! Pályázz, hogy induljon a pályád!

A Nemzeti Kulturális Alap honlapján (www.nka.hu) megjelent a Cseh Tamás Program első pályázati felhívása. Az NKA Zenei Kollégiuma olyan pályakezdő előadók és zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítését, valamint a pályára lépést segítő kommunikáció megvalósítását kívánja támogatni, akik igazolni tudják, hogy a pályázat megjelenése előtt legalább 12 hónappal már működtek és minimum két nyilvános fellépésük volt. A kollégium rendelkezésére álló tervezett keretösszeg 60 millió forint, amelyből pályázatonként 2 millió forint támogatás igényelhető. Pályázatot benyújtani előzetes regisztrációt követően kizárólag online, az NKA portálján keresztül 2014. szeptember 22-én éjfélig lehet.

A Cseh Tamás Program elindulását 2014. május 12-én Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke jelentette be. (www.nka.hu) Az új, magyar könnyűzenei program célja, hogy támogassa a könnyűzenei utánpótlást, és elősegítse a színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését. A Cseh Tamás Program több alprogramból áll, amelyek lehetőséget teremtenek a könnyűzene egyes részterületeinek támogatására. A most megjelent felhívás az első alprogram megvalósulását segíti, amelyet további pályázati felhívások követnek az NKA Zenei Kollégiumánál.

A program lebonyolításához rendelkezésre álló forrás az üres adathordozók után szedett jogdíjakból származó bevétel 25%-a; így 2014. évben 500 millió forint, továbbá 2015. és 2016. években 100-100 millió forint biztosított a program sikeres folytatásához.

További részletek:

Regisztráció: www.nka.hu/regisztracio

Pályázati felhívás: www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/zenei_3044_140922

NKA Igazgatósága

2014. augusztus 22. 08:43

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA