MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Ingyenes hangmester-képzés (OKJ) indul szeptembertől Budapesten!

Évek óta, dinamikusan nő a hangmester-képzéssel kapcsolatos érdeklődés, ami nem is csoda, hiszen napról-napra nő azoknak a munkahelyeknek a száma is, ahol szükség van jól képzett, szakmailag felkészült hangmesterekre. A hangmester szakma hivatalos elismerését jelzi, hogy manapság már jogszabály írja elő azt is, hogy az önkormányzatok csak hangmesteri végzettséggel rendelkező szakembereket alkalmazhatnak a vonatkozó területeken. Jelentős, folyamatosan bővülő igény mutatkozik a hangmesterek iránt a színházak, koncert- és előadótermek, televíziók, szórakozóhelyek, zenekarok és természetesen a fesztiválok részéről is.

Az 1998 óta működő Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola (www.szgyf.hu) ingyenes OKJ képzés keretében, nappali és esti iskolarendszerben és iskolarendszeren kívüli felnőttoktatás keretében folytat „Hangmester” valamint „Mozgókép és animáció készítő” képzést. A 18-21 év közötti fiatalok ingyenes nappali tagozatra járhatnak, az e feletti korosztályok - esti vagy nappali - felnőttoktatás keretében szerezhetik meg a végzettséget. Az érettségi bizonyítvány felvételi alapkövetelmény, a képzés időtartama mindkét esetben 2 tanév.

Az iskola szakmai vezetője ettől az évtől kezdődően Czutor Zoltán, a Belmondo és a Nyers korábbi frontembere (www.czutor.hu), oktatója - többek között - Diaz (Hősök, Halott Pénz), Prieger Zsolt (Anima Sound System), Pignon (Carbonfools), Csigó Tamás (Beat dis). A szakmai oktatás legmagasabb színvonalát a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetsége (www.hanosz.hu) biztosítja, az iskola menedzselését a ZIRODA Art, Media Management (www.ziroda.hu) végzi.

A Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola a személyes érdeklődőket Budapesten, Lenhossék utca 24. szám alatt várja, telefonon a +36-1-246-4655, emailen a iskola@szgyf.hu címen kaphatunk tájékoztatást.

2014. augusztus 18. 18:43

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA