MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Okostelefonnal, táblagéppel a színpadon

A smartphone-ok, tabletek népszerűségének és piaci részesedésének rohamos növekedésével az alkalmazásfejlesztők is igyekeznek lépést tartani. Egyre több cég foglalkozik zenei vonatkozású programok létrehozásával és jószerével majd’ minden népszerű zeneszerkesztő szoftver gyártója megírta már termékeinek mobileszközre adaptált változatát. A kis kézi számítógépek zenei felhasználása megállíthatatlanul halad előre és ezalatt nem csak a legegyszerűbb, például karaokés szöveg/kotta megjelenítő alkalmazásokat kell érteni, hiszen már komplett (és igen fejlett, a néhány éves asztali számítógépen futó programokat megszégyenítő képességű) soksávos felvevő és szerkesztőprogramok is elérhetők többféle mobil platformon. A legújabb tendenciák szerint piacra kerülő szoftverek már az élő zenéléshez szükséges feladatokat is képesek ellátni, különféle hardver kiegészítőkkel teljes effektparkot, erősítőket, hangszereket és mikrofonokat is helyettesíthetünk a zsebünkben lévő kütyükkel.

Az okostelefonok, tabletek kifejezetten kézi használatra készültek, irányításuk az érintőképernyő „tapogatásával” egy-, vagy többujjas gesztusok alkalmazásával valósul meg. Ehhez két kézre van szükség, vagy le kell tennünk valahova a készüléket, lehetőleg könnyen elérhető távolságra és magasságba, hogy fél kézzel is gyorsan és biztonságosan elvégezhető legyen a szükséges mozdulat, jól olvasható legyen a kijelző.

A színpadon nem igen kínálkozik erre alkalmas hely, ezt ismerte fel a nagy múltú König & Meyer cég, amely a mikrofonállványra való rögzítésben látja az üdvözítő megoldást. Lássuk be, teljesen igazuk van, hiszen a mikrofonállvány mindig a közelünkben van, magassága és helyzete a felhasználóhoz igazítható, a kijelző jól látható és bármikor elérhető, az állvány pedig megfelelő stabilitást biztosít. Természetesen saját állvánnyal rendelkező asztali és billentyűállványra szerelhető változatok is készülnek.

A König & Meyer igazi német precizitással állt a kérdéshez, amikor megalkotta a tablet/telefon tartók különféle igényeknek megfelelő sorozatát.
Lássuk, mely típusokból válogathatunk.

Kezdjük a legkisebbel, a KM-19745-ös típussal. Az univerzális okostelefon tartó lapos, 46-76 mm szélességű okostelefon, illetve MP3 lejátszó elhelyezésére alkalmas. Használata rendkívül egyszerű, csak a készüléket kell a tartóba helyezni és összenyomni a tartókarokat. A kivételhez elegendő egy gombnyomás. A tartókarok a rugalmas védőguminak köszönhetően szorosan tartják az eszközt és óvják a nemkívánatos rezgésektől. Annak érdekében, hogy a kezelőszerveket akadálytalanul lehessen működtetni, az alsó tartóelemek eltávolíthatók és a tartó ellentétes oldalára szerelhetők. A tartó álló és fekvő módban egyaránt alkalmazható, 90°-kal elfordítható. A stabil rögzítő elem recézett szorítócsavarral van ellátva és max. 30 mm átmérőjű állványra szerelhető. A hajlítható, 110 mm hosszú gégenyak segítségével a tartó bármilyen pozícióba beállítható.

A szilárdság és stabilitás jegyében fogant a KM-19720 iPad konzol. A célszerű kialakítás egyszerű és biztonságos iPad használatot biztosít a színpadon, a próbateremben, vagy otthon. Az erős bilincs segítségével könnyen, gyorsan és nagyon stabilan rögzíthető bármely 7-30 mm közötti átmérőjű állványcsőhöz. Egy mozdulattal dönthető, forgatható így a felhasználó könnyen beállíthatja az iPad legalkalmasabb helyzetét. A célszerű kialakítás minden pozícióban megakadályozza az iPad kicsúszását. A beállítás stabilizálásáról egy szárnyas anya gondoskodik.


A KM-19710-es változat a bilincset elhagyva a 3/8"-os belső menettel minden mikrofonállvány oszlopához vagy gémjéhez egyszerűen csatlakoztatható.
A remek iPad konzol kapható falra rögzíthető verzióban, valamint formavilágában az Apple iMac talpazatát idéző asztali kivitelben is.

A KM-19740 univerzális tablet tartó a saját fejlesztésű szorító mechanizmusnak köszönhetően alkalmas különböző tabletek rögzítésére, mint pl. iPad, iPad Mini, Amazon Kindle, Samsung Galaxy Tab, Google Nexus, Asus Transformer, vagy Microsoft Surface, 120-tól 220 mm-es méretig, 30 mm-es állványátmérőig. A tartóba védőtokkal együtt is behelyezhetők a tabletek. A szorító rugó lehetővé teszi a tablet gyors és egyszerű behelyezését, kivételét. Az állítható univerzális rögzítő karokon lévő guminak köszönhetően a készülék erősen beszorítható, így nem kell tartani a vibráció okozta problémáktól. A tartó nem akadályozza a készülék kezelőszerveinek működtetését. A filcezett állítható rögzítő plusz biztonságot ad, amikor a tabletet függőlegesen használjuk és megakadályozza a készüléket a kieséstől intenzív használat mellett is. A tartó a megfelelő pozícióba fordítható, a forgatáshoz szükséges erő mennyisége egy rögzítő csavar segítségével a lazától a szorosig állítható. A tartó természetesen váltható a vízszintes és függőleges állás között a készülék kicsúszása nélkül.
A 19742-es változat 3/8”-os menettel rendelkezik, könnyen rögzíthető bármely mikrofonállvány csavaros végén.

A Spider Pro állványokhoz való iPad tartó egyszerűen és kényelmesen a billentyűállvány oszlopára szerelhető. A stabil tartó az ergonomikus rögzítő kar segítségével bármely magasságba állítható. A dőlésszög, távolság és irány két rögzítő csavarral szabályozható, a töltő és fejhallgató csatlakozó szabadon hozzáférhető. Az iPad készülék (2/3/4. generációs) könnyen bepattintható a tartóba és egy mozdulattal ki is vehető. A készülék természetesen függőleges és vízszintes állásba is forgatható, kicsúszás ellen védett.

A König & Meyer okostelefon és táblagép tartó megoldásokról, műszaki adatokról és árakról az www.elimex.hu webáruház kínál részletes információt.
 

2014. július 4. 06:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA