MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Dönci emlékkoncert és a Gödörben

Dénes József, azaz Dönci, a legendás underground gitáros Szökésben című könyvét tavaly jelentette meg a Jaffa Kiadó. Az év egyik legjobb - sajnos már csak jóval a szerző halála után megjelent - memoárját most jótékonysági koncerttel egybekötve mutatják be február 5-én, a Gödör Klubban. Az esten színpadra állnak Dönci fiai, de fellépnek barátai és egykori zenésztársai is, köztük Víg Mihály, Menyhárt Jenő, Másik János, Bárdos Deák Ági, Frenk, Fekete Jenő és még sokan mások.

A Jaffa Kiadó gondozásában, a Cseh Tamás Program támogatásával megjelent Szökésbent a tavalyi év legjobb memoárjaként ünnepelték az olvasók és a kritikusok. Örült volna ennek Dönci is, és arra jutott volna úgyis, hogy zenével lenne az igazi ünnepelni. Elvégre a zenére tette fel az életét. Barátai és zenésztársai, önéletírásának szereplői most összefogtak és együtt ragadnak hangszert. Február 5-én Döncire emlékeznek, neki, érte zenélnek a Gödörben.

A koncerten - ami előtt beszélgetésen mutatják be a könyvet -  fellépnek Dönci fiai, Ármin, Benjámin és Dávid. A barátok közül pedig Frenk, Fekete Jenő, Rózsahegyi István, Gerencsér Károly, Rósz György, Sólyom Tibi és barátai, a Lidérc, Víg Mihály, a Balaton, Barcs Miki és a Flash, Menyhárt Jenő, Másik János, Bárdos Deák Ági, ef. Zámbó István, Kamondy Imre, Verebes György, Zsiráf, Magyar Péter jelezte eddig, hogy játszani fog. A névsor folyamatosan bővül!

A támogatói jegy 1500 forintba kerül, az est bevételét Dönci családjának ajánlják fel a fellépők.

Facebook-esemény itt!


2017. február 1. 10:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA