MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Azok a régi csibészek könyvbemutató a Rockmúzeumban

Decembertől kapható a könyvesboltokban Csatári Bence és Poós Zoltán Azok a régi csibészek – párbeszéd a rock and rollról című kötete. A könyv nagyon jó hangulatú bemutatója tegnap volt a Rockmúzeumban. A két szerzőt Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program kollégiumának vezetője kérdezte a kötet alapjául szolgáló beszélgetéssorozatról és a könyv elkészüléséről. "Ezek az emberek hősök" - szakadt ki egy ponton Poósból, amikor azt ecsetelte nagyon plasztikusan, hogy a magyar rocktörténet nagyjai milyen elképesztő történeteket osztottak meg velük az interjúk során.

Az Azok a régi csibészek című beszélgetéssorozat 2015 tavaszán indult az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramjának támogatásával. A sorozat szórakoztató formában járta körül a magyarországi könnyűzene történetét. A magyar rock legendás szereplőivel vázolt fel pályaképeket és tisztázott öltözői pletykákat meg legendákat. Nemcsak az volt a célja, hogy a mesélők történetein keresztül benézzünk a Bambi- és vodkaszagú backstage-ekbe, hanem választ keresett karrierek felívelésére és kisiklására is.

A Csatári Bence történész és Poós Zoltán író által moderált beszélgetések résztvevője volt Balázs Fecó, Boros Lajos, Bródy János, Frenreisz Károly, Horváth Attila, Kóbor János, Nagy Feró, Németh Alajos, Pataky Attila, Schuster Lóránt, Szörényi Levente, Török Ádám, Trunkos András és Zalatnay Sarolta. Az estek népszerűsége arra indította a szervezőket, hogy elkészítsék a beszélgetések írott, szerkesztett változatát is.

Az Azok a régi csibészek című interjúkötet megjelenését nemcsak a Ceh Tamás Program, hanem a Nemzeti Emlékezet Bizottsága is támogatta. A könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg még 2016 decemberében.

A mostani, nagyon jó hangulatú bemutatón Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumának vezetője kérdezte a szerzőket, akik hallatlan lelkesedéssel meséltek a könyvről, az interjúkról. Poóst lenyűgözte a beatkorszak emblematikus alakjainak közvetlensége és kedvessége, Csatári Bence pedig azt hangsúlyozta, hogy a kötet remekül használható forrásként is.

A bemutatóra eljött a könyv két fontos szereplője, Bródy János és Németh Alajos "Lojzi" is. A bemutató fotógalériája itt nézhető meg.


 

2017. január 19. 10:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA