MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL Control 80 – Új, 360° lesugárzású időjárásálló kültéri hangsugárzók

A 2016-os InfoComm kiállításra egyértelműen a JBL Professional készült a legtöbb újdonsággal, hiszen a nagyszerű Commercial erősítők mellett egy vadonatúj szériát is bemutatott a világhírű Control szériában. A Control 80 kültéri család két időjárásnak rendkívül ellenálló típust tartalmaz melyek kiváló szélessávú átvitelt biztosítanak 360 fokos lefedéssel. A hangsugárzók a földre is helyezhetők vagy akár be is süllyeszthetők a talajba, melynek köszönhetően rengeteg helyen alkalmazhatók, úgymint bevásá ;rlóközpontokban, szabadidő parkokban, sportpályákon, szállodákban, üdülőkben, éttermekben, különböző bejárati utakon, illetve minden olyan helyen ahol kültéri zenei- vagy utasító rendszerre van szükség.

A kompakt formaterv szinte minden környezetbe zavarásmentesen belepasszol. Mindkét modell IP56-os minősítéssel rendelkezik, így a polipropilén borítás könnyedén ellenáll az elemek megpróbáltatásainak. A külső borítás színe egy az egyben az anyag színe is, így nem kopik le, ha véletlenül megütődik vagy megkarcolódik a hangszóró. A Control 80 modellek beépített transzformátorral vannak ellátva, így 70V/100V vonalillesztéssel is használhatók, de átkapcsolható 8 ohmos alacsony impedanciás módba is a könnyen hozzáférhető kapcsoló segítségével.


„Azért terveztük meg a Control 80 hangsugárzókat hogy a termék megfeleljen a lehető legtöbb kültéri alkalmazásnak és beolvadjon a környezetébe” – mondta Rick Kamlet, a Harman Professional menedzsere. „Legfőbb tulajdonságuk, hogy nemcsak rendkívül jól érthetők, hanem 360 fokban sugározzák a hangot, így nagyon hatékony földre helyezett megoldást jelentenek kültéri alkalmazásokhoz, mely az áltagosnál bonyolultabb kihívást szokott jelenteni.”

A kisebb méretű Control 85M egy kétutas sugárzó 5,25” mélyhangszóróval és egy 0,75” átmérőjű magassugárzóval. A 85M teljesítménye 80 Watt folyamatos, rózsazajjal mérve (320 Watt csúcs) 8 ohmos beállítással. A beépített transzformátor maximális teljesítménye 30W 70V/100V-on. A magas érthetőségről la rendkívül széles frekvencia átvitel gondoskodik: 55 Hz – 18 kHz.


A nagyobb Control 88M már egy nagyobb, 8” átmérőjű mélyhangszóróval van ellátva, de nagyobb átmérőjű a magas szekció is mely 1” méretű. Ennek köszönhetően a modell teljesítménye is nagyobb: 120 Watt folyamatos, rózsazajjal mérve (480 Watt csúcs), szintén 8 ohmos beállítással. A transzformátor teljesítménye a 88M -ben 60W 70V/100V-on. A kistestvéréhez viszonyítva itt már ütősebb mélyekre lehet számítani, a frekvenciaátvitel ugyanis 47 Hz és 16 kHz között alakul.

Mindkét típus a JBL szabadalmaztatott és régóta ismert SonicGuard™ túlvezérlés elleni védelmét is tartalmazza.

 

http://www.bertaudio.hu/

2016. június 22. 10:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA