MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Visszatér a színpadra Rúzsa Magdi

Egészen különleges programokat kínál ezen a héten a Magyar Zene Háza, retro hangulatban rázza fel a közönséget a TNT, egyik alapítója előtt tiszteleg a 100 tagú cigányzenekar, valamint újra fellép Rúzsa Magdi. 

RÚZSA MAGDI. 07.01. PÉNTEK.
Rúzsa Magdi karrierje 2006 óta töretlenül ível felfelé, így mondhatjuk el róla manapság, hogy ő egy Artisjus-, Máté Péter-, kétszeres Fonogram- és négyszeres Petőfi zenei díjas énekesnő. A három gyermekes édesanyja a hónap első estéjén a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban tér vissza a színpadra. Különleges műsora előtt a 4S Street melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


KISS PÉTER, SZŰCS PÉTER. 07.01. PÉNTEK.
Zene és Film címmel indított ingyenesen látogatható programsorozatot a Magyar Zene Háza. A műsor során a szervezők némafilmeket vetítenek, nem is akárhogy. Élőzene kíséri a képernyőn látottakat. Az első ilyen alkalomra pénteken kerül sor, amikor Korda Sándor 1918-as „Az aranyember” című némafilmjére improvizál Kiss Péter zongoraművész és Szűcs Péter klarinétművész. 
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza - Szabadtéri színpad


TNT. 07.02. SZOMBAT.
„Titkos üzenet”, „Kicsi gesztenye”, „Bele vagyok zúgva”, „Bolond, aki sír egy lány után”. Ismerősek a dalok? A kilencvenes-kétezres évek nagy slágerei szombaton élőben csendülnek fel a Parkban, a TNT zenekar jóvoltából. 
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR. 07.03. VASÁRNAP.
Alapító művészeti igazgatójának állít emléket a világ legnagyobb, 100 tagú cigányzenekara. Vasárnap a 35. éves jubileumi koncerten a 25 éve elhunyt Berki László előtt tiszteleg ez a varázslatos, lelkes produkció. A hagyományőrző csapat az elmúlt 35 évben koncertezett már Amerikában, Ázsiában, Afrikában, valamint Európa számos városában is. Amellett, hogy tradicionális magyar cigánymuzsikát játszanak, komolyzenei repertoárjuk is kiemelkedő, előadnak többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss műveket is. 
Start: 20:00. Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad


TOP COMMENT - SZIMFONIKUS VÉLEMÉNY-CENZÚRA. 07.03. VASÁRNAP.
Különleges estet hívott életre a ZeneMűvek és a Szent István Filharmónia. A TOP COMMENT műsor ugyanis zeneirodalom legkeményebb kommentjei közül válogat, amelyekhez szimfonikus művek is kapcsolódnak. A zenekart a Szent István Filharmonikusok jelenti, karmerterként Dénes-Worowski Marcell, műsorvezetőként pedig Seidl Dénes bizonyít.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza - Szabadtéri színpad

Összeállította. Hatos Niki


2022. július 1. 08:52

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA