MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Vaksötétség, lemezbemutató, különleges külföldi vendégek érkeznek

A hosszú hétvége reményeink szerint sokatoknak hozta el a pihenést, most pedig feltöltődve vethetitek bele magatokat a teendőkbe. Ezen a héten is tucatnyi program várja a kikapcsolódni vágyókat a fővárosban, ezekből a zenei élményekből szemezgetünk most is.

Metronomy: 03.15. KEDD
Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb, legkedveltebb angol indie pop bandája érkezik Budapestre. A Joseph Mount vezette METRONOMY számára a nagy áttörést valószínűleg a 2008-ban megjelent „Night Out” hozta el, amelyben már  jól, kiforrottan keverik a szintipop diszkós, funkos elemeit az élő hangszerekkel. Előttük a Lynks melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub


Szőke Nikoletta Quartet Feat. Juan Antonio López Moya: 03.17. SZERDA
A Budapest Music Center – Opus Jazz Club színpadán bizonyít szerdán a Junior Prima díjas, montreux-i versenygyőztes jazz előadó, Szőke Nikoletta. Az énekesnő hazánk mellett világszerte felléphetett már, többek között olyan városokban, mint New York, Brüsszel, Koppenhága, Berlin, vagy éppen Tokió. Ezen az estén a hét szólólemezzel rendelkező Nikoletta egy fiatal katalán gitárművésszel, a flamenco gitározásban is jártas Juan Antonio López Moya-val muzsikál, többek között spanyol, portugál nyelvű jazz sztenderdeket.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club Akvárium Klub


Vaksötét Bagossy Brothers Company: 03.17. SZERDA
Rendkívüli koncertet ad a négyszeres Petőfi Zenei díjas, kétszeres Fonogram díjas, hatszoros platina és négyszeres aranylemezes Bagossy Brothers Company. A kezdeményezést a vakok és gyengénlátók számára önkéntes alapon felolvasó esteket adó Bodor Tibor Kulturális Egyesület álmodta meg, amikor is az előadók teljes sötétségben muzsikálnak. A vaksötét buli után a Jazzy Rádió műsorvezetője, Péter Móni beszélget a zenekarral, de a közönség is bátran kérdezhet a formációtól. 
Start: 19:30. Helyszín: Corvin Művelődési Ház -Erzsébetligeti színház


Kiscsillag Lemezbemutató: 03.18. PÉNTEK
Pénteken az Akvárium színpadán mutatja be „Tompa kések” lemezét az alternatívrock egyik hazai sztárja, a Kiscsillag zenekar. Előttük az Éter Plus különdíjas (2017), az AztaQ Tehetségkutató győztes (2017), Sop-Rock Amatőr győztes (2017), valamint a Petőfi Rádió Saját Zenéd győztes (2016), brit pop-rock világú Meg egy Cukorka bizonyít.
Kapunyitás: 18:30. Helyszín: Akvárium Klub Nagyhall


Állj át a sötét oldalra: 03.18. PÉNTEK
Vannak zenekarok, amelyek mára szorosan összefonódnak a Dürer Kerttel. Pontosan ilyen a Watch My Dying és a Cadaveres is, minden alkalommal felejthetetlen partikat adnak itt. Így ismét összefogtak, együtt érkeznek a Dürerbe az idén új lemezt kiadó WMD, valamint az igen sötét, vad anyaggal ("Ars Moriendinek") jelentkező Cadaveres is. Előttük 20:30-tól a Beerzebub muzsikál. 
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Dürer Kert


FIÚK X PERRIN: 03.18. PÉNTEK
Az Akvárium Kishalljában ünnepli harmadik születésnapját a FIÚK, ahová az eddigi legkomolyabb bulijukat ígérik számtalan meglepetéssel. Előttük a 70-es évek funk-soulját a mai modern elektronikus zenével ötvöző PERRIN zenél, a warmup-ot pedig Schmrk x Lunar biztosítja.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub Kishall


Lebanon Hanover: 03.19. SZOMBAT
Budapestre érkezik a brit-svájci cold wave, post punk duó, Larissa Iceglass és William Maybelline párosa, a Lebanon Hanover is. A formáció örömmel keveri az éjszakai erdők világát Berlin urbanizmusával, így aki kedveli ezt az irányt, annak kár lenne kihagynia ezt az estét az Akvában.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub Kishall


Magna Cum Laude: 03.19. SZOMBAT
A Budapest Music Center – Opus Jazz Club Akvárium Klubban adja elő elgondolkodtató, mély, mégis lendületes dalait a Magna Cum Laude zenekar. Ez az akusztikus, ugyanakkor szimfonikus este a legnagyobb rajongók számára is tartogat meglepetéseket, hiszen a legőrületesebb slágerek mellett ritkán játszott dalokat is előad Mező Misi, Szabó Tibor, Kara Mihály, Török Máté, valamint Lesták Márton.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club Akvárium Klub


Képzelt Város, Aviary: 03.19. SZOMBAT
A pszichedelikus post-rock egyik jeles képviselője ad bulit szombaton a Dürer Kertben. A koncert megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatja, a Képzelt Város előtt a sötét hangulatú elektronikát játszó Aviary nyitja meg az estét.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Dürer Kert


Zorán: 03.19. SZOMBAT
Dupla koncertet ad a Budapest Kongresszusi Központban Zorán. Az előadó ezen a helyszínen a kihagyhatatlan érzelmi és hangulati gazdagságban dúskáló slágerei mellett ritkán játszott nótákkal is szokott készülni, ami persze ezúttal sem lesz másként.
Start: 16:00. 20:00. Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ


NECC PARTY: 03.19. SZOMBAT
Mondhatnánk, hogy a szívből jövő retro estéje, de nem. A NECC az a platform, ahol a lemezlovasok mérnöki pontossággal válogatnak a mára már retronak számító kilencvenes évek, kétezres évek zenei szemeteséből. A fejed fogod, hogy mennyire gáz erre táncolnod, mégis megteszed.
Kapunyitás: 22:00. Helyszín: Akvárium Klub Nagyhall

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 14. 19:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA