MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Összművészettel ünnepli jubileumát a Kamilka & Pesti Sikk.

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatjuk, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre.

MOLNÁR TAMÁS. 2023.05.25. CSÜTÖRTÖK.
Molnár Tamás akusztikus estjein elsősorban Farkas Izsák hegedűművésszel kiegészülve adja elő szerzeményeit. Tamás számtalan korszakból szemezgethet ezeken az alkalmakon, legyen szó az AFC produkció, a JETLAG formáció, vagy éppen szóló pályafutása anyagairól. Csütörtökön első alkalommal érkezik az Esernyős színpadára, ahol a már említett hegedűn túl gitáron szólalnak meg a dalok. 
Start: 20:00. Helyszín: Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont.


AWS. 2023.05.26. PÉNTEK.
Siklósi Örs hiánya máig felfoghatatlanul fájdalmas. Egykori zenekara, az AWS érthető okokból úgy döntött, idén újra belevág az alkotásba, a metál csapat élére így érkezett Stefán Tomi. A produkció új felállása már két friss-ropogós dallal lepte meg a közönséget, amelynek tagjait legközelebb pénteken várják, mégpedig a Budapest Parkban. A bulin vendégként Evolette társul hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


KODÁLY VONÓSNÉGYES. 2023.05.26. PÉNTEK.
Budapesten játszik a 20. századi magyar kamarazene egyik leghíresebb képviselője, a Kossuth-díjas Kodály vonósnégyes. A Magyar Zene Házában hegedűn Bangó Ferenc és Falvay Attila, brácsán Tuska Zoltán, csellón Éder György bizonyít pénteken. A műsor során biztosan felcsendülnek Haydn, valamint Dvořák szerzemények.
Start: 19:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad.


KAMILKA & PESTI SIKK. 2023.05.26. PÉNTEK.
Idén 10 éve, hogy Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában. Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven.

A formáció a kerek évfordulót méltó módon ünnepli meg, hiszen május 26-án, pénteken a Black Diamond Big Banddel kiegészülve lépnek fel a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ színháztermében. A repertoárt illetően annyit már tudhatunk, hogy a produkció „Pesti Sikk”, valamint a „Szupernő” lemezein megjelent saját dalai mellett az 1930-as évek olyan nagysikerű swing, latin feldolgozásai is helyet kapnak, mint a “New York, New York”, a “Mambo Italiano”, a “L-O-V-E”, vagy éppen a “Quizas, Quizas”.  A rendhagyó alkalom zenei élményét három csodálatos vokalista is emeli tovább, valamint profi táncosok mutatják meg, hogy bizony napjainkban is nagy lendületet adhat ez a stílus. És itt még mindig nem ér véget az összművészeti kavalkád, hiszen Ágoston Stefánia jövőre 20 éves divatmárkája, a TiCCi Rockabilly Clothing lenyűgöző bemutatójára is sor kerül, továbbá a tokaji Benkő Borház inspiráló borai szállítják le a swing éra ízeit.

„5256000 perc. Azaz 10 év. Ennyi ideje léptünk színpadra először a Kamilka & Pesti Sikk formációval. Megannyi koncertélmény, 3 lemez, sokszáz helyszín, díjak, fesztiválok, elismerések. De a Pest Sikk valójában mi magunk vagyunk. Ahogy az egyik dalunkban fogalmaztunk: ’Az ütőérben dübörög a sikk!’. Most, hogy eltelt 10 év, egy pillanatra megállunk megélni ennek az inspiráló és viszonzott szerelemnek az örömét!” – kezdte Kiss Kamilka. „Mert számunkra sokkal több ez, mint 10 év. Amiből kinőhetett ez a szerelemproject az egy végtelen időkapszula élmény, egy igazi életigenlő és önazonos találkozás. Az a Hollywood-i, tündöklő zenésfilmes időutazás, amit a zenénkben, az arculatunkban jelenítünk meg a jellemünk, a karakterünk része, itt és most, 2023-ban, Magyarországon. Meggyőződésem, hogy a lelkünk már egyszer biztosan járt ezen a bolygón, mert olyan ellenállhatatlan szerelmet érzünk ennek az art deco, szecessziós időszaknak az érája iránt, amely más módon megmagyarázhatatlan lenne számunkra. A csillogó swing korszak különleges hangulata, a kor építészete, a divat és gasztronómiai világa együtt és külön-külön is rabul ejt bennünket ebben a földi életünkben. Ezért is szeretnénk, ha a május 26-i nagykoncertünkben nem csak a zenénkről, nem csak az elmúlt 10 év öröméről szólna, hanem az egész korszak lenyűgöző társművészeié is lehetne a porond.” – tette még hozzá.

A koncertre jegyek már kaphatók a jegymester hálózatában, valamint a helyszínen a jegypénztárban. A beugrók elővételben május elsejéig 5900 HUF-ért, azt követően pedig 6900 FT-ért válthatóak meg. A különleges, jubileumi esemény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és a 90.9 Jazzy Rádió. 
Start: 19:00. Helyszín: Stefánia Palota.


FOLLOW THE FLOW. 2023.05.27. SZOMBAT.
A hónap során adta ki legújabb, az egyedüllét formáit körbejáró nagylemezét a Follow The Flow. Szakács Gergő, BLR és Fura Csé szombaton a legnagyobb FTF slágereken túl erről a korongról is szemezget a Parkban. Előttük a szintén fantasztikus slágergyáros, a Soulwave melegíti be az egybegyűlteket.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


PÉTERFY BORI. 2023.05.27. SZOMBAT.
A szokásosnál hosszabb, dögösebb koncertre készül Péter Bori. Love Band zenekarával a csepeli Barba Negra színpadán landolnak, ahol pikantériában, ütős dallamokban egészen biztosan nem lesz hiány.
Start: 19:00. Helyszín: Barba Negra.


ORBAY LILLA QUINTET. 2023.05.27. SZOMBAT.
Orbay Lilla zenéje bőven tartalmaz mediterrán stíluselemeket, valamint újragondolt jazz-sztenderdeket. Sokak örömére az énekes-zongorista repertoárját mára egyre több saját szerzemény alkotja. Lilla letisztult muzsikát nyújtó zenekarában olyanok szolgáltatják a talpalávalót, mint gitáron Stummer Márton, trombitán, szárnykürtön Sebestyén Patrik, nagybőgőn Barakonyi Brúnó, dobon pedig Richter Ambrus. 
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad.


Az összeállítás május második hétvégéjén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak. 
Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. május 25. 05:13

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA