MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Pilvaker, szezonnyitások, 10. CLOUD 9+ szülinap

Valószínűleg sokan várhatjuk már ezt a hétvégét, mert az átlagnál hosszabbra nyúlik. A fővárosban tucatnyi program várja a kikapcsolódni vágyókat, ezekből a zenei élményekből szemezgetünk most.

Bereczki Zoltán akusztik. 03.10. CSÜTÖRTÖK
Bereczki Zoltán akusztikus estje, a „Jössz-e velem?” két sikeres évadot (korábbi címe: „Közelebb”) tudhat már maga mögött. A műsorban Zoltán mellett dobon Balog László, zongorán Bubenyák Zoltán, vokalistaként pedig Kiss Enikő bizonyít a 6szín Teátrumban.
Start: 19:00. Helyszín: Hatszín teátrum


Little G Weevil. 03.10. CSÜTÖRTÖK
A többszörös nemzetközi blues zenei díjnyertes Little G Weevil csütörtökön az Úri Muri Kávéház és Mulatóban muzsikál. A 2014-ben HANOSZ „Év Zenésze” díjat kapott gitáros, énekes, szerző, producer ezúttal saját szerzeményeiből és kedvenc blues klasszikusaiból építi fel műsorát.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Úri Muri Kávéház és Mulatóban


Ocho Macho. 03.11. PÉNTEK
A főváros szívében, az Akvárium Kluban nyitja az idei koncertszezont a többek között reggae, ska, punk és latin elemekkel dolgozó Ocho Macho. A kőszegi-szombathelyi gyökerekkel rendelkező srácok előtt a 2015 óta működő, csupa csajokból álló, pop-rockot játszó HolyChicks! rázza fel a hangulatot.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Kishall


Sex Action. 03.11. PÉNTEK
A Barba Negrában muzsikál ezen a pénteken a dirty rockot játszó, Szendrey Zsolt Szasza, Mátyás Attila, Zana Zoltán, Somlyay Miklós "Miksa" alkotta Sex Action. Előttük az ABAHÁZI RT melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Barba Negra.


10. CLOUD 9+ szülinap. 03.11. PÉNTEK
A rock’n’rollt elektronikus elemekkel ötvöző Cloud9+ formáció immáron 10 éve ontja magából a dalokat. Szivák Zsolti zenekara ezt a jubileumi alkalmat az Akvárium NagyHallban ünnepli meg, vendégekkel, meglepetésekkel kiegészülve. Zsoltiék előtt Szabó Ádám produkciója, a Yesyes lép színpadra.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Nagyhall


Booster Oltás – Nyers és Belmondo. 03.12. SZOMBAT
Szombaton különleges koncertre kerül sor a közel 700 főt befogadó Akvárium KisHallban, ahol Czutor Zoltán zenekarai, barátai köré szerveződik minden. Czutor Zoltán azon hazai zenészek közé tartozik, akikben már egészen fiatalon megszületett az örök szerelem a zene iránt. Ennek egyik bizonyítéka, hogy mindössze 14 éves volt, amikor megalapította a főleg rock stílusában tevékenykedő Nyers zenekart, amely egészen 2005-ig volt aktív. A produkció azóta ugyan nem hoz ki új dalokat, időről-időre azért adnak egy „emlékeztető, élőzenés szurit” a közönségüknek.

Aki a Nyers munkásságát nem követte figyelemmel, egy dalt biztosan ismer Zoli előadásában, ami a 2005-ben alapított „beatmetál” Belmondo égisze alatt született, szívbemarkolóan szerelmes, immáron több mint 10 éves „Mikor?” A formáció nemrégiben rukkolt elő új klipjével, a kimaradást, a szórakozást, a hajnalokat leíró, frissítő, újszerű hangzással rendelkező, gördülékeny „Általában”-nal.

Hogy mitől lesz kivételes ez az este? Attól, hogy 3 év szünet után az Akvárium Kishallban színpadra áll a Nyers eredeti felállása (Volent Zsolt – dob, Miklós Tibor – basszusgitár), továbbá Zoli másik főzenekara, a Belmondo is eljátszik néhány dalt, és akkor ez még nem minden… Csatlakozik Zoliékhoz hazánk ikonikus színésze, Csuja Imre, valamint Janklovics Péter humorista, színész is. Amíg Csuja Imre verselve ad elő Zoli dalszövegeiből, sőt még egy dalt is elénekel, addig Janklovics egy hosszabb medley szólistájaként bizonyít. Ezen az estén tehát tényleg érdemes lesz akár hajnalig is kimaradni.
Start: 20:00. Helyszín: Akvárium Kishall


Fenyő Miklós 75. 03.12. SZOMBAT
Szombaton ünnepli 75. születésnapját az eMeRTon-díjas Fenyő Miklós. A Hungária együttes alapítója ezen a napon indítja el jubileumi évét a Barba Negra színpadán.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Barba Negra.


T. Danny Live. 03.12. SZOMBAT
A 2016 óta aktív, mindössze 23 éves T. Danny viszonylag hamar nagy népszerűségre tett szert. Az első nagyobb sikert a "Csak Te" című dala hozta el neki, ez volt az első olyan szerzemény, amely elérte az egymilliós megtekintést a YouTube-on. A következő mérföldkő a zenei életében a szombat este lehet, amikor minden eddigi fellépésénel magasabbra teszi a lécet, bemutatkozik a T. Danny Live.
Start: 20:00. Helyszín: Akvárium Nagyhall


A Place to Bury Strangers. 03.14. HÉTFŐ
Budapestre érkezik a New York-i, hangos, kaotikus noise rock zenekar, az Oliver Ackermann vezette A Place to Bury Strangers. A csapat közel 20 éve bizonyít, a már említett rock elemeken túl indusztriálból és poszt-punkból építkezik. A produkció nemrég jelentette meg „See Through You” lemezét, amely tele van kiszámíthatalan, izgalmas megoldásokkal. Előttük a Jealous melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Dürrer Kert


Red Bull Pilvaker.03.15. KEDD
Immáron 10 éve, hogy életre kelt a Red Bull Pilvaker produkció. Idén kétszer is színpadra lép a csapat a Papp László Budapest Sportarénában. A szervezők minden eddiginél hatalmasabb, jubileumi műsort igérnek, nem véletlen tehát, hogy az esti előadáson már biztosan teltház fogadja a művészeket.
Start: 15:00. 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 8. 11:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA