MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Pestre érkezik David Fray, Zola Blood, Ton Koopman, valamint a Gotthard is.

Húsvét ünnepének köszönhetően újabb hosszú hétvégéhez érkezünk el idén. A fővárosban tucatnyi izgalmas program várja a zenekedvelőket, így minden stílus rajongója megtalálhatja a magának való kikapcsolódást.

TEMESI BERCI: 04.13. SZERDA

Szerdán kerül sor Temesi Berci szimfonikus koncertjére a Klauzál Ház színpadán, ahol a Fonogram-díjat is elnyert „Symphosium 40” dupla lemeze (egy instrumentális, egy vokális korong) kerül terítékre a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kíséretében. Vendégként olyan előadók csatlakoznak Bercihez, mint Szolnoki Péter, Bencsik Tamara, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Nagy Laci Gitano, vagy éppen Csányi István.

„Bercivel a 2000-es évek elején barátkoztunk össze, azóta nagyon sok mindenen dolgoztunk már együtt. Közösen szerepeltünk tévés műsorokban, a pandémia alatt is írtunk két dalt együtt, sőt Herendi Gábornak ő is ajánlott be A Passió előadására. Számomra nem ismeretlen a szimfonikus koncertek világa, hiszen én alapvetően fuvolaművésznek készültem. Persze ezt a koncertet is nagyon várom, örülök, hogy újra ilyen hangszereléssel léphetünk színpadra. Ráadásul a vendégek terén is nívós a felhozatal, nagyon tehetségesek egytől-egyig, izgatottan várom ezt az estét.” – mondta Szolnoki Péter.

„2006-ban volt egy klubkoncertem az akkori zenekarommal, ott ismertem meg Bercit. Az elmúlt 4-5 évben dolgozhattunk együtt igazán sokat, legtöbbször a vokálok felénekléséhez keresett meg engem. Amikor elmondta, hogy lesz egy szimfonikus lemeze, amelyre szintén szeretne engem, nagyon-nagyon megörültem. Tisztelem, becsülöm őt, az igényes zene fogalmát próbálja életben tartani. Ez a lemez annyira magával ragadó, annyira profi, annyira csodálatra méltó, boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam rajta. A bemutató koncerttől is boldogságot várok. Azt várom, hogy minden flottul menjen. Nagyon boldog vagyok, mert időközben kaptam egy plusz feladatot, Szolnoki Petivel adhatok elő egy duettet. Peti hangját imádom, imádom a Bon Bon-t, nagy megtiszteltetés, hogy vele állhatok egy színpadon. Szeretném, hogy mind a közönség, mind Berci elégedett legyen velünk, büszke legyen ránk.”– nyilatkozta lelkesen Bencsik Tamara.

Kezdés: 19:00. Helyszín: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ


DAVID FRAY, LISZT FERENC KAMARAZENEKAR: 04.14. CSÜTÖRTÖK

David Fray francia zongoraművész Bach-felvételeivel számos elismerést tudhat magánénak. Az előadó idei turnéja során olyanokkal lép színpadra, mint Cecilia Bartoli, Peter Mattei, a Suisse Romande Zenekar, valamint a Toulouse-i Nemzeti Zenekar. A csütörtöki Liszt Ferenc Kamarazenekar esten Baráti Kristóffal, valamint Várdai Istvánnal bizonyít a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Start: 19:30. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


NYÁRI ALIZ: 04.14. CSÜTÖRTÖK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával jöhet létre Nyári Aliz „Megújulás” című koncertje a Premier Kultcafé Színháztermében. Aliz a Charles Music zenekarával lép színpadra, akikkel magyar- és világslágereket ad elő, valamint saját dalait is tálalja.

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Premier Kultcafé Színházterem


BONGOR: 04.15.PÉNTEK

Bongor eddigi legnagyobb klubkoncerjétre készül az Akváriumban, ahol az elmúlt másfél év olyan dalait is előadja, amelyek korábban még nem csendültek fel élőben. Van ok az ünneplésre, hiszen elkészült a sokszor vulgáris, trágár, de mindenképpen gondolatébresztő előadó „Testi Mesék” albuma. Az este során bizonyít még AfterKrú, WaTa, valamint Kissbaba.

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium KisHall


ZOLA BLOOD: 04.15.PÉNTEK

A korábbiaknál erőteljesebb, sokkal-sokkal elektronikusabb világban kezdett el gondolkodni a brit Zola Blood. A formáció új anyagán, a második lemezüket jelentő, tizenkét dalos „Black Blossom”-on a közösségi média veszélyeit, buktatóit, hatásait helyezi középpontba.

„A kommunikáció alapvetően átalakult az elmúlt évtizedben, és azt hiszem, kezdjük érezni ennek következményeit. A dalok többsége abból született, hogy elgondolkoztunk azon a törzsiségen és bántalmazáson, ami normalizálódott az interneten. Az elmúlt évek nagy pillanatait a közösségi média szemüvegén át figyelve felvetődik, hogy ezek a platformok inkább többet ártottak, mint használtak. A Black Blossom mögött az a gondolat áll, hogy az internet egyfajta utópisztikus álomnak indult, amely mindannyiunkat összehoz, de mára valami sokkal sötétebbé nőtte ki magát”. – mondta a lemezről Matt West. Az új irányt elsők között tapasztalhatják meg a hazai rajongók, hiszen április 15-én a fővárosba, pontosabban a Turbinába érkezik a formáció.

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Turbina Kulturális Központ


GOTTHARD: 04.16. SZOMBAT

Magyarországra jön a svájci hard rock formáció, a Gotthard is. A csapat több millió lemezt adott el világszerte, dalaik 1992 óta színesítik a műfaj kedvelőinek repertoárját. Szombaton az A38 Hajón játszanak, ahol Talán Attila muzsikál előttük. 

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: A38 Hajó


OHNODY: 04.16. SZOMBAT

Megjelent Ohnody (Hegyi Dóri) második nagylemeze, a nyílt, személyes hangvételű „Sietünk meghalni”, amelyen olyan témákkal foglalkozik, mint az elfogadás, a kitörés, az érzelmi elfojtás, vagy éppen az elengedés. Hegyi Dóri előtt a népzenét R&B jegyekkel keveriő BRENKA (Dárdi Blanka) lép színpadra. Vendégként csatlakozik még az estén Miller Dávid, Solére, valamint a Várkonyi Csibészek.

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub


QUIXOTIC: 04.16. SZOMBAT

Igazi időutazást biztosít a Dürer Kert. Ezen az estén a nyolcvanas évekig utazhat vissza a közönség a szintihullámoknak, remek gitárszólóknak köszönhetően. A Quixotic a hazai synthwave stílus egyik legismertebb formációját jelenti, akik előtt némi kihagyás után új Live setuppal debütál a 2015 óta aktív MEGAHIT, valamint a „Posterity” lemezüket bemutató Golconda.

Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Dürer Kert


ALVIN ÉS A MÓKUSOK: 04.16. SZOMBAT

1993-ban alakult az Alvin és a mókusok punkzenekar. A formáció az Akvában adja „ezredik” koncertjét, ahol nagyívű pályafutásuk legnagyobb slágereit játszák el, vendégekkel, fúvósokkal kiegészülve. Előttük a HeloZep! (18:30), valamint a KIES (19:30) melegítik be a közönséget.

Kapunyitás: 18:00. Helyszín: A38 Hajó


Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra: 04.16. SZOMBAT

Ton Koopman holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester is Budapestre érkezik. A művész immáron négy évtizede aktív, ő álmodta meg az Amsterdam Baroque Orchestrát, valamint az az Amsterdam Baroque Choirt is. Szombaton a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben zenél olyanokkal, mint Elisabeth Breuer (szoprán), Maarten Engeltjes (alt), Tilman Lichdi (tenor), Klaus Mertens, Amsterdam Baroque Choir (basszus).

Start: 19:30. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. április 12. 12:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA