MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Lemezbemutató dömping Budapesten

Végre érezhetően itt a tavasz, a szerzők egyre aktívabbak, a klubok, szórakozóhelyek pedig egyre jobb programokkal rázzák fel az estéinket. Ezen a héten lemezbemutatók tucatjai közül válogathatunk.

Jazzékiel, Papaver: 04.01. PÉNTEK
A 2001 óta aktív Jazzékiel jelenleg ötödik nagylemezét készíti, a csapat őszig csak vidéken érhető élőben el a közönség számára. Az elkövetkező hónapok egyetlen pesti fellépésére kerül sor tehát pénteken az Akváriumban. A formáció előtt a tavaly új albummal jelentkező Papaver rázza fel az egybegyűlteket.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium


Kéknyúl: 04.01. PÉNTEK
A 8 főből álló, 2008-ban alapított Kéknyúl nemrégiben egy tőlük kicsit szokatlan, új irányba indult el legújabb kislemezével, ami a „Smoke & Mirrors” címet kapta. Ezt a megjelenést mutatják be a Magyar Zene Házában, ahol persze az elmúlt bő tíz esztendő dalait is megkapják a zenekedvelők a soul, funk, jazz, blues, pop elemekkel dolgozó produkciótól.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


KFT koncert: 04.01. PÉNTEK
Az 1981-ben alakult KFT mindig is sajátos volt ironikus hangvételével, szövegközpontú, időnként igen abszurd dalaival. A csapat közel két év után lép fel újra Budapesten, mégpedig pénteken a Barba Negrában.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Barba Negra


Elefánt, Superflake: 04.01. PÉNTEK. 04.02. SZOMBAT
Idén ünnepli tizedik születésnapját az Elefánt csapata. A formáció ezt a kerek alkalmat méltó módon igyekszik kiélvezni, így az Akváriumban mindent eljátszanak, a világegyetem slágerektől a skitekig. A pénteki bulira érvényesek a 2020-ban megváltott, „EL lemezbemutató” koncertre vásárolt jegyek is. A produkció előtt Fodor Máriusz egyszemélyes live-actje, a SUPERFLAKE melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium


Anima Sound System: 04.02. SZOMBAT
Az elektronikus tánc- és popzene egyik legnagyobb éke az Anima Sound System. A csapat tavasszal rukkol elő „Szomnakuno” albumával, amit a Magyar Zene Házában mutatnak be szombaton. A friss, ropogós nóták mellett persze felcsendülnek a nagy Anima slágerek is, mint például a „Csinálj gyereket”, vagy éppen a „Tedd a napfényt a számba”. A csapat vendégekkel is felrázza az estét, érkezik hozzájuk Fehér Balázs, Kovács Antal, Magyar Bori, Törőcsik Franciska, de a Discantus Énekegyüttes is.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


Leander Kills, Tiansen: 04.02. SZOMBAT
Miután feloszlott a Leander Rising csapata, Köteles Leander nem tétlenkedett sokáig, 2015-ben útnak indította a Leander Kills formációt. A metál produkció azóta négy nagylemezzel („Túlélő”- 2016, „Élet a halál előtt” - 2017, „Luxusnyomor” - 2019, „IV” - 2020) lepte meg közönségét, legutóbb pedig előrukkoltak új klipjükkel, amit a „HorrorShow”-hoz forgattak. A csapat szombaton a Barba Negrában muzsikál, ahol előttük a Tiansen bizonyít.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Barba Negra


VENI: 04.03. VASÁRNAP
Szász Veronika és Bata István kettősének munkásságát főleg a jazz, az elektronika, a népzene sajátos fúziójaként említhetnénk. Nagy fegyverük még, hogy hagyják kiteljesedni a pillanatot, bátran improvizálnak. Idén jelenik meg negyedik nagylemezük, „Az út”, amelyet a Magyar Zene Házában játszanak el először élőben. 
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 31. 14:02

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA