MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Indul a Berlin-Budapest Expressz.

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatjuk, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre.

VIBE CHANGERS. 2023.05.30. KEDD.
Idén immáron második szezonját éli a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada. Ide érkezik kedden Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In The Future.  A Vibe Changers esteken a rögtönzés áll fókuszban, a műsor első felében a házigazdák örömzenélnek meghívott vendégekkel, a második blokkban pedig a jövő szólistái open mic jelleggel csatlakozhatnak hozzájuk. Ezen az estén Saya Noé és a Mörk-frontember, Zentai Márk lesznek a speciális vendégek.
Start: 21:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri Színpad.


ZORÁN. 2023.05.31.SZERDA.
Zorán azon legendás előadók közé tartozik, akik a mai napig pont olyan őszinte odaadással énekelnek a kisebb, vidéki helyszíneken, mint az Aréna színpadán. Megbecsült, tehetséges muzsikusokkal érkezik a héten a fővárosba, szerdán ugyanis a Klebelsberg Kultúrkúriában várja közönségét.
Start: 19:00. Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria.


THE ANAHIT. 2023.05.31.SZERDA.
Nemrég adta ki üdítő nagylemezét, a „#VÁLSÁGPOP”-ot a The Anahit.  Csányi Ritáék szerdán vélhetően erről a korongról is játszanak bőven dalokat, hiszen a K11 Művészeti és Kulturális Központban lépnek fel. És hogy milyenek a számok? Húsbavágóak, mélyek, viccesek, ironikusak. Szóval van bennük minden, mi fülnek, észnek, szívnek ingere. 
Start: 20:00. Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ.


GÓBÉ. 2023.06.01. CSÜTÖRTÖK.
Rock, blues, dubstep, reggae, metal, jazz, pop, dnb, vagy éppen hiphop? Nos, mindezzel fűszerezi népzenéjét a szórakoztató és kortárs Góbé. Hogy mennyire csavaros észjárásúak, arról csütörtökön a Kobuciban is meggyőzödhetsz, ahol vendégként a Zajnal csapata csatlakozik hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Kobuci.


HIPERKARMA. 2023.06.01. CSÜTÖRTÖK.
Idén májusban 20 éve, hogy megjelent a Hiperkarma „Amondó” című lemeze. Csütörtökön ezt a munkát ünnepli meg a banda a Budapest Parkban, ahová egy gigantikus szuperkoncerttel érkeznek. De nem csak erről a korongról csendülnek fel dalok, hiszen Bérczesi egy Meszkával közös, friss-ropogós szerzeményt is előad. Vokál fronton csatlakozik még ezen az estén Baka Rebeka is.  
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


LÓCI JÁTSZIK. 2023.06.02. PÉNTEK.
Egy legendás koncerthelyszínen, a Kobuciban indítja el a hétvégét a Lóci játszik, akik azt ígérik készülnek extra izgalmakkal is péntek estére. Vendégként a Sorbonne Sexual zenekar, valamint Kaj Betti (Krúbi, The ABBA Tribute Show), Hirtling István társul be hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Kobuci.


ORAINE JAMES, POWELL. 2023.06.02. PÉNTEK. 
A Berlin-Budapest Expressz elektronikus zenei fesztivál olyan előadóknak ad teret, akiknek munkásságát előremutatónak tartják a szervezők. A program megnyitójára június másodikán kerül sor, amikor az angol Loraine James, valamint az indusztriális techno egyik nagyágyúja, Powell bizonyít a Városligetben. Szombaton pedig Sven Helbig német kortárs zeneszerző érkezik Magyarországra, továbbá Berlin egyik legizgalmasabb elektronikus zenésze, Grischa Lichtenberger érkezik a hazai közönséghez.  Mindkét nap ingyenes szabadtéri koncert zárja a rendezvényt, pénteken a Németh András–Istvánfi Balázs lép fel, szombaton Oláh Norbert és Zenekara játszik a Magyar Zene Házában.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


F.O. SYSTEM. 2023.06.03. SZOMBAT.
Sok-sok várakozás, készülődés után végre elérkezett az idő, hogy megnyissa kapuit a Dürer Kert nagyterme. Nem akárhogy ünneplik meg ezt az alkalmat, hiszen a kultikus F.O. System szántja fel a színpadot elsők között. A banda 1991-ben feloszlott, ám 2006 óta egy-egy alkalomra összeállnak. Januári Akvárium Klubos koncertjük után most a Dürerben szabadulnak el, ahol Amber Smith melegíti be a közönséget.
Start: 20:00. Helyszín: Dürer Kert, Nagyterem.


BARBÁRFIVÉREK. 2023.06.03. SZOMBAT.
2009-ben Győr városából startolt el a Deego és Tibbah alkotta BarbárFivérek. A csapat első idei nagy volumenű koncertjét Budapesten, a Dürer Kertben adja, ahol a support KOOL KASKO, a vendég pedig BIGMEK lesz.
Start: 19:00. Helyszín: Dürer Kert.


Az összeállítás május huszonötödikén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.
Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. május 30. 07:15

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA