MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Indul 14. Belvárosi Fesztivál

Friss repertoárokkal készülnek a szakma olyan régi motorosai, mint a Zorall, a Hiperkarma, vagy éppen Ákos. Érkezik hazánkba a norvég Frogleap, valamint elstartol az ingyenes, 14. Belvárosi Fesztivál is.

FIÚK. 05.25. SZERDA.
A fiúk elsősorban R’n’B valamint indiepop jegyekkel dolgoznak, hangulatukat pedig a kelet-európai keserűség, az amerikai feeling-good határozza meg. Idén a srácok játszottak már az Akvárium színpadán Perinnel, valamint olyanok társaságában, mint a 6363, Tamáska Gabi, vagy éppen Dárdai Blanka. A formáció szerdán a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött Akvárium Petőfi200 Terasz-on lép fel, amely ingyenesen látogatható.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárum Klub, Terasz.


BELVÁROSI FESZTIVÁL. 05.27-29.
Ezen a héten 14. alkalommal érkezik a Belvárosi Fesztivál. A rendezvényre május 27-29. között kerül sor az V. kerületben, olyan helyszíneken, mint a Világzenei színpad - Erzsébet tér, a Nosztalgia színpad - Zrínyi utca, vagy éppen a Kortárs Művészeti színpad - Vigadó tér. A napokban olyanok lépnek színpadra, mint az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, az Ivan & the Parazol, a Péterfy Bori & Love Band, Mörk, a Blahalouisiana, vagy éppen az Irie Maffia.
Pontos infok: https://www.facebook.com/events/324550023033192?ref=newsfeed 


HIPERKARMA. 05.27. PÉNTEK.
A Hiperkarma megérdemelten hazánk egyik legnépszerűbb, legsikeresebb alternatív zenekara. Ezen a nyárváró bulin igazi premier ágyú lesz, hiszen itt csendül fel először élőben az „Úgy Nézel Ránk”, „Az Első Hajnal”, valamint a „Vonatok Délnek” című szerzemény is. A Hiperkarma előtt Frenk melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


MAGASHEGYI UNDERGROUND. 05.27. PÉNTEK.
Frissített repertoárral érkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a Bocskor Bíborka fémjelezte Magashegyi Underground. A műsor érdekessége, hogy az új köntöst a szimfonikus hangzás adja meg  már jól ismert daloknak. Bíborkáék persze a látványvilágról sem feledkeznek meg, csak erre az alkalomra különleges színpadi verzióval készülnek. Sztárvendégként Beck Zoli csatlakozik hozzájuk, eső esetén pedig május harmincadikán, hétfőn pótolják a bulit.
Start: 20:00. Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad.


ZORALL. 05.27. PÉNTEK.
Néhány napja rukkolt elő újdonságával az immáron 20 esztendős Zorall. A csapat tizenegy vendégelőadóval készítette el „Az emlékezés dala”-t, a héten pedig egy 10 számot tartalmazó, best of válogatás kislemezt is kiadnak.  Május 27-én a Barba Negra színpadán bizonyítanak, ahol Akela, valamint a Blues Company is muzsikál majd.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


ÁKOS. 05.28. SZOMBAT.
Ákos, a Budapest Parkban viszonylag későn, tavaly lépett fel először. A tavalyi turnéért százezrek mozdultak meg, akik számára idén készül néhány újdonsággal a novelláskötetet megjelentető, 2021-ben háromszor is Petőfi-díjjal elismert előadó. Például friss repertoárral, amelyben a nagy slágerek mellett igazi ritkaságok is felcsendülnek. 
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


ROAD. 05.28. SZOMBAT.
A Barba Negra színpadán indítja a nyarat Molnár Máté formációja. A 2004-óta aktív, hard rock, heavy metal elemekkel dolgozó ROAD előtt 18:00-tól a Kies, 19:00-tól Omen rázza fel az egybegyűlteket. A srácok nem mellesleg néhány héttel ezelőtt új klippel rukkoltak elő, amit a 2021-ben megjelent „SENKI KEDVÉÉRT NEM FÉKEZÜNK” című albumukon szereplő „Átverve” számukhoz készítettek.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


FROGLEAP. 05.29. VASÁRNAP.
A Frogleap buliját igen sokszor voltak kénytelenek elhalasztani a szervezők, ám úgy néz ki, hogy ezen a héten végre tényleg megvalósul ez a koncert. A norvég zenész, youtuber Leo Moracchioli és csapata vasárnap a Barba Negra színpadán adják elő a már jól ismert slágereket (Luis Fonsi, Daddy Yankee - Despacito, Ricky Martin – La vida loca) metal stílusban. A formáció előtt a Down for Whatever bizonyít.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Barba Negra.

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 25. 06:28

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA