MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Budapestre érkezik a Måneskin!

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatjuk, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre.

NIKA. 2023.05.16. KEDD.
Arenta Franklin, Tina Turner, Cserháti Zsuzsa és Barbara Streisand munkásságából szemezget kedden Nika. A Csili Művelődési Központban a Don Lázi Swigtet támogatja a fantasztikus énekesnőt, sőt Lázár Istvánnal duetteket is előadnak.
Start: 19:00. Helyszín: Csili Művelődési Központ.


VIBE CHANGERS. 2023.05.16. KEDD.
Idén immáron második alkalommal állítják fel a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadát. Ide érkezik kedden Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In The Future.  A Vibe Changers esteken a rögtönzés áll a fókuszban, a műsor első felében a házigazdák örömzenélnek meghívott vendégekkel, a második blokkban pedig a jövő szólistái open mic jelleggel csatlakozhatnak hozzájuk. Akikkel egészen biztosan találkozhatunk ezen a kedden, az nem mást, mint Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) és Vavra Bence.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad.


MÅNESKIN. 2023.05.16. KEDD. 
48 állomáson ad koncertet a 2016-ban alakult Måneskin, amely keretein belül Észak-Amerikában és Európa számos országban zenélnek. Kedden végre hazánkba megérkezik az olasz csapat, mégpedig a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. Ismerős a nevük, de nem tudod pontosan honnan? Nos, ők azok a fiatalok, akik „Zitti e buoni" című dalukkal megnyerték 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált Rotterdamban.
Start: 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna


BÉRCZESI RÓBERT. 2023.05.17. SZERDA.
Bérczesi Róbert több mint 30 éve alkot. Az egyedi gondolkodásmódú előadót szerdán nem a Hiperkarma élén, hanem szóló produkcióként érhetjük tetten a K11 Művészeti és Kulturális Központban.
Start: 20:00. Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ.


SANTA DIVER.2023.05.18. CSÜTÖRTÖK. 
A 2006 óta működő Santa Diver-ben egy különleges felállást élvezhetünk, ugyanis a csapatban a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs, Kézdy Luca, a multiinstrumentalista-zeneszerző, Szesztay Dávid és Szegő Dávid dobos bizonyít. Eddig öt albumot, egy válogatás korongot adtak ki, ezekből az anyagokból szemezgetnek a Budapest Music Centerben tartott koncertjükön.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


RICSÁRDGÍR. 2023.05.18. CSÜTÖRTÖK.
Élete legfontosabb koncertjére készül a Ricsárdgír. A csapat ugyanis 12 aktív év után búcsúzik trashcirkuszt kedvelő közönségétől. A Budapest Park-os bulijukon vendégként a Goodbye Koala csatlakozik hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


JÓNÁS VERA. 2023.05.19. PÉNTEK.
A Fonogram és Artisjus-díjas Jónás Vera pénteken trióként bizonyít a Várkertben, ahol „Hold” című albuma mellett egykori nagy kedvenc szerzemények is felcsendülnek. 
Start: 19:00. Helyszín: Várkert Bazár.


PANDÓRA PROJEKT. 2023.05.19. PÉNTEK.
Major Dorci és Végh Janka Zsuzsanna alkotja a különleges vokálokkal fűszerezett, szövegcentrikus dalokat szállító, energikus Pandóra Projekt formációt.  Indie - folk, avagy ethno - pop hangzású bulira vágysz, egyszerű magyar népi motívumokkal vegyítve? Akkor pénteken az Esernyősben a helyed!
Start: 19:00. Helyszín: Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont.


THE TROUSERS. 2023.05.19. PÉNTEK.
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácairól legutóbb akkor adtunk hírt, amikor gőzerővel készültek közép-európai turnéjukra. A csapat azóta Csehország első számú punk-rock’n’roll produkciójával, a Degradace formációval karöltve négy országban zenélt a helyieknek, például Bécs, Trencsén, Prága, valamint Jindrichuv Hradec városaiban. A „Monarchy Madness II.” turné nagy sikerrel dübörgött minden állomásán, így jövőre megrendezésre kerül a harmadik felvonása. A The Trousers közel három évnyi érlelés után tavaly novemberben adta ki „Animal Gun” című nagylemezét, amelyen 10 dal kapott helyett. A Music Fashion gondozásában megjelent korong itthon és külföldön is rendkívül kedvező fogadtatásban részesült, hazánkban a HammerWorld Metal & Hard Rock kritikusa értékelte 10/9 pontosra a zenekar teljesítményét. Külföldön a dán Metallizer és a német Ox Fanzine 10/8, az olasz Rock Hard pedig 10/7 pontra értékelte a zenei anyagot. A visszajelzések nyomán felfigyelt az együttesre a lett székhelyű, több nemzetközi irodával (pl: amerikai) rendelkező kiadó, a Sliptrick Records. A közelmúltban két éves szerződést kötöttek a The Trousers-zel, aminek keretein belül első lépésben Európán kívül, fizikai és digitális formában terjesztik az „Animal gun” albumot. Így a korong immáron elérhető lesz többek között Észak és Dél Amerikában, valamint Dél-Kelet Ázsiában is.
A bandának az elmúlt időszak sikerei hatalmas lendületet adnak a továbbiakra, amiről megbizonyosodhatunk május 19-én a Dürer Kertben is, ahol az idei klubszezont zárják a fiúk. Kőváry Zoliékhoz a lemezbemutatót tartó Slowmesh, a Trap6 és a Jackmans csapatok csatlakoznak az ünneplésben. A jegyek 1900,- és 3900 HUF értékben már elérhetőek a tixa hálózatában.
Start: 19:00. Helyszín: Dürer Kert.


R-GO. 2023.05.19. PÉNTEK.
Először lép fel a Budapest Parkban a négy évtizedes múltra visszatekintő R-Go.
A csikidám stílus megteremtője, Szikora Róbert és zenekara tetemes életműből építi fel hát egész estés műsorát, vendégként pedig Kiss Kevin társul hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


DIANA KRALL. 2023.05.21. VASÁRNAP.
Nyolc Diana Krall album is a Billboard jazzslágerlista élén nyitott. A Veszprém Fest-en aratott hatalmas sikere után idén májusban visszatér a Budapest Arénába, ami immáron a hetedik magyarországi koncertjét jelenti a zseniális énekesnőnek.
Start: 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna.


Az összeállítás május második hétvégéjén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.
Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. május 16. 06:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA