MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Budapesten zárul az AWS – Emlékszem turnéja.

Ezen a héten sor kerül egy rendhagyó bolgár-magyar egymásra hangolódásra, bemutatkozik Tátrai Tibor új supergroupja, de megemlékeznek a rajongók Siklósi Örs pályafutásáról is. 

Anima Sound System DJs. 06.01. SZERDA.
Az elektronikus zene népszerűsítésében itthon nagy szerepe volt a közel 30 esztendős Anima Sound System formációnak. A felállás külföldi sztárok oldalán, nemzetközi turnékon bizonyíthatott, ezen a szerdán pedig az Akváriumban táncoltatják meg a nagyérdeműt DJ-setjükkel.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub.


SOLÉRE. 06.02. CSÜTÖRTÖK.
A 2016 óta aktív Solére elsősorban az elektronikus space-pop stílus, a minimál hangszerelés kedvelőinek szívét hódította meg. Mára az underground színtér egyik legkedveltebb csillaga, idén januárban jelent meg első kislemeze, „Másért” címmel. A korongot az Akvárium Kishalljában mutatta be, most csütörtökön pedig visszatér, az ingyenesen látogatható Akvárium Petőfi200 Terasz formájában.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub.


GODFATHER. 06.02. CSÜTÖRTÖK.
Év elején a közösségi oldalán jelentette be Tátra Tibor, hogy új supergroupot alapított. A zenekarban olyanok állnak helyt mellette, mint Samuel Carry, Mike Gotthard, Gergő Borlai, valamint Szebényi Dániel. Ez a formáció debütál csütörtökön a Barba Negra színpadán, ahol az ANTARES melegíti majd be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


EVA QUARTET, DALINDA. 06.03. PÉNTEK.
Szólamok között címmel indított sorozatot a Magyar Zene Háza. Ezen a héten egy bolgár-magyar egymásra hangolódásra kerül sor, amikor az Eva Quartet és a Dalinda ad koncertet közösen. Az este egyszerinek tűnik, ugyanis a két formáció egymásra reflektál dalcsokraival, sőt egyes pontokon közösen is énekelnek. Az Eva Quartet képviseletében színpadra lép Gergana Dimitrova, Sofia Kovacheva, Evelina Christova, Daniela Stoichkova, a Dalinda-t pedig Nádasdy Fanni, Paár Julianna, valamint Tímár Sára képviseli.
Start: 19:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


MAJKA, CURTIS. 06.03-04. PÉNTEK-SZOMBAT.
Mindenki táncol majd a Parkban a hét zárásaként, már ha Majkáékon múlik. A zenekar június 3-án, valamint 4-én is beveszi a Parkot, amit nem mellesleg tavaly 3x is sikerült megtölteniük a rapper születésnapján.
Kapunyitás: 17:00. Helyszín: Budapest Park.


CARAMEL. 06.04. SZOMBAT.
Caramel szombaton a Marsziget színpadán megújult produkcióval bizonyít. Új dalok emelik a tőle már jól megszokott szívhez szóló, megható, mély élményt. Ezen az estén azt ígéri, hogy méltón emlékezik meg a trianoni békeszerződésről.
Start: 20:00. Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad


AWS. 06.04. SZOMBAT.
Idén tavasszal 5 állomásos vidéki turnéra indult Siklósi Örs egykori zenekara, az AWS. A csapat ezeken az emlékbulikon 6 énekessel, valamint állandó vendégzenekarukkal, A Király Halott-tal bizonyított. Ezt a turnét zárják végül szombaton Budapesten, a Barba Negra színpadán. Ezen az estén olyanok bizonyítanak a mikrofon mögött, mint Áron András (Lazarvs, Trillion, Apey), Kovács Pali (Paliék), Molnár Bálint (Jolly Jackers, ex-Insane), Nagy Zoltán (ex-Phrenia), Stefán Tamás (Meristem), Venyige Balázs (A Király halott).
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


MAGYAR JAZZ QUINTET. 06.04. SZOMBAT.
50 év! 50 esztendővel ezelőtt indult el a Magyar Jazz Quintet története. A zenekar néhány éve újra útra kelt, kibővülve, átalakulva, új repertoárral, friss hangzással. Zongorán Szakcsi Lakatos Béla, cintányérokon Kőszegi Imre, bőgőn Orbán György, gitáron Bende Zsolt bizonyít, a 21. századi hangzást, az elektronikus effekteket pedig Fenyvesi Márton, valamint Fekete-Kovács Kornél szállítják. 
Start: 19:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.

Összeállította: Hatos Niki


2022. június 1. 05:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA