MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Búcsúzások és lemezbemutatók ezen a héten

Március első hétvégéjén minden megtörténik. Akad „komolytalan” búcsúbuli, de annál fájdalmasabb emlékkoncert is. Különleges hangulatú estet ad Kamarás Iván, a Budapest Bár, valamint bemutatja új lemezét a rockot játszó Idea, akárcsak Dánielfy Gergő és az Utazók.

Krúbi elbúcsúzik majd feltámad. 03.04-05. PÉNTEK-SZOMBAT
Krúbi kezdetben a metál műfajában tevékenykedett, ám 2017-ben váltott, mégpedig a rap stílusára. A háromszoros Fonogram-díjas előadó naturalisztikus, sokatmondó alkotásait rengetegen kedvelik, különösen azok, akik alapvetően szeretik az olyan produkciókat is, mint a Killakikitt, Eminem, Kendrick Lamar, Danny Brown, a The Dillinger Escape Plan, Between The Buried And Me, vagy éppen az Alice In Chains. Krúbi ezen a héten kétszer is fellép az Akváriumban, pénteken egy búcsúkoncert keretein belül, hogy aztán szombaton fel is támadjon. Ezzel Krúbi lett az első zenész a világtörténelemben, aki a búcsúkoncertje után váratlanul mégis folytatja zenei karrierjét.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium Nagyhall


Kamarás Iván: Egy fess pesti este. 03.05. PÉNTEK
A nem hagyományos, gypsy-swing és dixieland lüktetésű, 90 perces színész koncert-esten a ‘20-60-as évek lüktető, magyar muzsikái csendülnek fel. Akad itt filmzene, a  Meseautótól kezdve, a Jamaikai trombitáson át, a Kicsit szomorkás a hangulatomtól, a Villa Negráig minden, de lesz még nevetés, könny és sóhaj is. Köszönhető ez annak, hogy Iván pátoszoktól mentesen, saját véleményét, humorát adja át a közönségnek, miközben tabukat dönt, személyes történeteket oszt meg velük.
Kezdés: 18:00. Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ.


Idea Lemezbemutató. 03.04. PÉNTEK
A 2016 óta aktív Idea olyan előadók előzenekara volt, mint a Kiscsillag, a Blahalouisana, vagy éppen a Zaporozsec. 2018-ban elnyerték Ceglédi Utcazene Fesztivál fődíját, 2019-ben pedig bejutottak az „Öröm a zene!” országos tehetségkutató-sorozat döntőjébe. Február 25-én jelent meg második nagylemezük, a „Gyorsan eltűnő hosszú napok”, amelyről olyan dalokat ismerhet már a közönség, mint a „Valóság”, vagy éppen a „Farkasszem”. Ennek a korongnak a bemutatójára kerül sor pénteken a ROBOT színpadán, ahol az indie rockot játszó Chimpull melegíti be előttük az egybegyűlteket.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: ROBOT


Dánielfy Gergő és az Utazók.03.06. VASÁRNAP
2022 elhozta a Dánielfy Gergő és az Utazók eddigi legbulizósabb, legőszintébb, legbevállalósabb lemezét, a „Szimpla vágyak”-at. A csapat ezt az albumot mutatja be a MÜPA színpadán vasárnap, de persze az első két korongról is játszanak dalokat. Gergő 2018-ban „A Dal” verseny fináléjában bizonyított, így nyerte el az „Év felfedezettje” elismerését is. Ezt követően döntött úgy, hogy megalapítja az Utazók-at, amellyel sokszor népzenei-, folkpop elemekkel fűszerezik az akusztikus hangzást. Ezen a különleges koncerten fúvósokkal, vonósokkal kiegészülve dús hangzásvilágba repítik el közönségüket a srácok (ének: Dánielfy Gergő, dob: Orosz Balázs, basszusgitár: Farsang Gergely, gitár: Szabó Ádám, billentyűs: Csikós Nándor), vendégként pedig Szabó Kimmel Tamás csatlakozik hozzájuk.
Kezdés: 20:00. Helyszín: MÜPA 


Budapest Bár. 03.06. VASÁRNAP
Farkas Róbert és csapata vasárnap kétszer is fellép a Vígszínházban. A két órás produkció 9 lemez anyagából ad elő szívbemarkoló és szívderítő számokat. Az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világába elkalauzoló cigányzenei feldolgozások egyik éke, hogy különböző műfajokból érkező előadók csatlakoznak a zenekarhoz. A Budapest Bár (Farkas Róbert – hegedű, gitár, Farkas Mihály – cimbalom, Ökrös Károly – harmonika, zongora, Farkas Richárd – bőgő, Kisvári Ferenc – dob) cikázik a zenei stílusok között, ezzel kiszakítja a közönséget a mindennapokból. A délutáni előadáson bizonyít többek között Lovasi András, Mező Misi, Ferenczi György, az esti műsor során pedig Szűcs Krisztián, Tóth Vera, Kiss Tibor lép színpadra.
Kezdés: 16:00, illetve 20:00. Helyszín: Vígszínház.


Bernie Emlékkoncert. 03.06. VASÁRNAP
Az év egyik legnagyobb sokkja, vesztesége, fájdalma az volt, amikor tragikus hirtelenséggel elhunyt az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy and The Rats zenésze, Babicsek Bernát. A zenekar szerint rengeteg munka lesz, mire feldolgozzák ezt a helyzetet, ám a rajongók hatalmas erőt, szeretetet adnak nekik, így elkezdték átszervezni nem csak ezt az évüket, hanem az egész életüket. Ennek első lépése, hogy méltó körülmények között szeretnének elbúcsúzni Bernietől. Ezen a koncerten a csapat olyan zenészekkel, énekesekkel lép színpadra, akik közel álltak a harmonikaművészhez, így bizonyít majd vasárnap többek között Pokorny Lia, Köteles Leander, Müller Attila, Ganxsta Zolee, Tarján Zsófi, vagy éppen a Bohemian Betyars is.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Nagyhall

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 3. 05:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA