MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Autentikus esteket, rendhagyó kooperációkat kapunk a héten

A hazai előadók közül olyanok muzsikálnak a héten a fővárosban, mint Demjén Ferenc, Dánielfy Gergő, a Bohemian Betyars, de érkezik Budapestre Francesco Fiorenzani, Worlasi, valamint Marina Satt is.

BOHEMIAN BETYARS, RICSÁRDGÍR: 05.05. CSÜTÖRTÖK
Csütörtökön a Budapest Park színpadán bizonyít a friss lemezes Bohemian Betyars és az újonnan házasodott Ricsárdgír. Ezen az estén még az is kiderül, hogy a kakas vagy a koala volt-e előbb.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park


DEMJÉN: 05.06. PÉNTEK
A Budapest Park színpadára érkezik a Bergendy, V’Moto-rock formációknak is köszönhetően országos ismertségre szert tevő magyar zene állócsillaga, a Kossuth-díjas Demjén Ferenc. Tavaly decemberben az Arénában lépett fel „Demjén 75.” című születésnapi koncertjén, a Parkban pedig legutóbb 2018-ban muzsikált. Itt az ideje a nagy visszatérésnek!
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park


NUOVA GENERAZIONE JAZZ: 05.06. PÉNTEK
Érzelmes dallamokat, melodikus, harmónikus estet szállít az Opiusba Francesco Fiorenzani gitáros, zeneszerző. A fehér zajjal, hosszú drónokkal, expresszív hangszínekkel dolgozó zenekar 2020-ban bekerült az European Jazz Network és az I Jazz szervezetek által támogatott formációk közé, amelynek köszönhetően most Magyarországra is ellátogatnak.
Start: 20:00. Helyszín: Opius


SENADAGADUB, WORLASI, WEIL ANDRÁS: 05.06. PÉNTEK
Új műsorral érkezik a Magyar Zene Házába az Irie Maffia-ban, valamint szólóban is bizonyító Sena Dagadu. Az este során a ghánai Worlasival bizonyítják be, hogy mindegy hol születünk, mindig lesznek közös zenei gyökereink.

„Megszületünk, gyermekből felnőtté válunk, mi is gyermekeket nemzünk, megöregszünk és meghalunk. Az életút nemcsak mindenkiben közös, de nagyon határozottan kötődik hozzá zenei tradíció is, minden egyes népnél, minden egyes állomásához. Markáns zeneiség kapcsolódik a születéshez, a kisbabakorhoz, a tinédzserkori rebellióhoz. Ehhez találtunk anyagot a tradicionális világból, de a saját dalaimból, dalainkból is. Mindezekből vonjuk össze a műsort, ami egy teljes emberi életutat felölel, zenei metszéspontokon keresztül példázva, hogy teljesen mindegy, hogy hová születünk, vannak közös zenei gyökereink.” – mondta el Sena.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


DÁNIELFY GERGŐ ÉS AZ UTAZÓK
Dánielfy Gergőt sokan a 2018-as „A Dal” című műsorban ismerhették meg. Idén jelent meg a formáció harmadik lemeze, a „Szimpla Vágyak”, amelyet az Akváriumban május hetedikén mutatnak be. Előttük az Antilope Kid melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium Klub


HORVÁTH TAMÁS: 05.07. SZOMBAT
Horváth Tamás az elmúlt időszakban olyan dalokkal rukkolt elő, mint a „Nekem jó”, az „Ahogy rám nézel”, a „Nekem te ne”, vagy éppen a „Fekete rigó”. Az előadó ezeket az újdonságokat is előadja a Parkban, de persze a legnagyobb HT slágerek is felcsendülnek majd.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park


MARINA SATTI: 05.07. SZOMBAT
Szereted, amikor az autentikus világ keveredik a populárissal? Akkor ott a helyed a görög kultúra estjén! Érkezik Budapestre ugyanis a krétai Marina Satti, aki egy neves bostoni suliban, a Berklee-n diplomázott producer-énekes karon. Koncertje során olyan témákkal foglalkozik majd, mint az élet körforgása, ritmusa, a születés, a szellemi újjászületés.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


PUCCINI – TURANDOT: 05.07. SZOMBAT
Turandot hercegnő sztoriját először egy 12. századi költő írta meg, ezt dolgozta át a 18. században Carlo Gozzi, majd az 1920-es évek végén Puccini. Az énekesek, operabarátok nagy vágya, hogy eljussanak a Metropolitan Operába, most pedig ebből a csapatból érkezik egy szelet a Müpába.
Kapunyitás: 18:55. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


IFJÚ SZIVEK STRING QUARTET, PACORA TRIO: 05.08.
Az autentikus népzene kedvelőire is gondoltak a Magyar Zene Házában. Ezen a napon ugyanis egy szlovák etnojazz zenekar, a PaCoRa Trio, valamint egy hazai formáció, a Ifjú Szivek Traditional String Quartet muzsikál. A két csapat ez alkalommal játszik együtt először, így igazi kavalkádra számíthatunk tőlük.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


 

2022. május 5. 06:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA