MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Angol, Ausztrál, Amerikai művészek érkeznek Magyarországra

Ezen a héten első szólólemezét mutatja be Szakács Gergő, de Magyarországra érkezik a Nitzer Ebb, a 5 Seconds of Summer, valamint William Grant Still, John Adams, Charles Ives is. 

FŐVÁROSI RAPCIRKUSZ. 04.28. CSÜTÖRTÖK
Jó hír a hip-hop kedvelőinek, hogy visszatér a közel két órás kikapcsolódást jelentő RAPCIRKUSZ. Az eseményre a Budapest Parkban kerül sor csütörtökön, ahol a rap csemegéket  18 fős bigband kíséri a Nart Orchestra jóvoltából. Az este folyamán olyanok lépnek színpadra, mint McKemon, Busa Pista, Siska Finuccsi, Saiid, Ganxsta Zolee, Beton.Hofi, a Sör és Fű, a Hősök, valamint a Punnany Massif. Nem maradhat el a már jól megszokott break show sem, amit a Vörösmarty Betyárok biztosítanak.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


SZAKÁCS GERGŐ. 04.28. CSÜTÖRTÖK
Az Akváriumban mutatja be első szólólemezét a Follow The Flow egyik motorja, Szakács Gergő. Az énekes önállóan olyan dalokkal lepte meg közönségét, mint a „Képtelen”, az „Elkezdem”, vagy éppen az „Indulj el”. Ez a korong a szerző, énekes elmúlt 10 évnyi zenei anyagát foglalja keretbe. A koncerten nem csak a szóló dalok, hanem kollabbjai is felcsendülnek majd.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub Nagyhall


MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚTVONAL. 04.28. CSÜTÖRTÖK
A különleges hangzással, innovatív szögekkel dolgozó Millenniumi Földalatti Vasútvonal csütörtökön a Dürer Kertben tálalja általa közvetített érvényes, igaz ember- és világképét. A produkció koncertjei originálisak, egyben újszerűek, érdemes esélyt adni nekik.
Start: 20:00. Helyszín: Dürer Kert.


KISTEHÉN. 04.29. PÉNTEK
20 év és 7 album után döntött a búcsú mellett a Kistehén zenekar, akik utolsó koncertjüket a Budapest Parkban adják. A formáció olyan slágerekkel lepte meg közönségét, mint az „Ezt is elviszem magammal”, a „Virágok a réten”, a „Szájbergyerek”, valamint a „Bocsánat”. A csapat előadja nagy klasszikusait, ráadásként olyan vendégek csatlakoznak hozzájuk, mint a Fran Palermo, valamit Ricsárdgír.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


NITZER EBB. 04.30. SZOMBAT.
A Nitzer Ebb leginkább a Depeche Mode előzenekaraként bizonyított hazánkban. Az 1982-ben Angliában alakult formáció 11 éve járt legutóbb Magyarországon, most pedig az Akvárium Klub Kishalljában muzsikál az indusztriális zene kedvelőinek örömére. Előttük Man + Machine melegíti be a közönséget.
Start: 19:30. Helyszín: Dürer Kert.


DÉS LÁSZLÓ. 04.30. SZOMBAT.
Dés László neve évtizedek óta fogalom a hazai zenei életben. Idei műsorában előadja legnagyobb klasszikusait is, így ezen az estén elhangzanak majd olyan slágerei, mint a „Nagy utazás”, a „Vigyázz rám”, az „Olyan szépek”, vagy éppen a „Mi vagyunk a Grund!”. A nem mindennapi zenei élményben a legjobb koncertzenészek segítik Dést.
Start: 19:00. Helyszín: KMO - Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház.


THY CATAFALQUE, ALL MACHINES WILL FAIL. 04.30. SZOMBAT.
A Thy Catafalque a 2021-es Fekete Zaj Fesztiválon 26 zenész és egy 16 fős stáb segítségével valósulhatott meg, ami egy 20 éves munkásság minőségi összefoglalása volt. Ezt a produkciót 1998-ban álmodta meg Kátai Tamás, aki szokatlan megoldásokkal operál a metál műfajában. A Mezolit ezt az életművet öltöztette új köntösbe egy másfél órás show keretein belül, most pedig fix zenekari felállással, első alkalommal lépnek fel az Akváriumban.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub Nagyhall.


WILLIAM GRANT STILL, JOHN ADAMS, CHARLES IVES.04.30. SZOMBAT.
Nagyzenekari koncerttel érkezik Budapestre egyenesen Amerikából William Grant Still, John Adams, valamint Chares Ives. Az este a szimfonikus dzsessz egyik legikonikusabb alakja, William Grant Still művével indul, őt követi majd a kiemelkedő komponista, hegedűművész, John Adams, majd Charles Ives szimfóniája zárja a műsort.
Kapunyitás: 19:45. Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ.


5 SECONDS OF SUMMER, HINDS. 04.30-05.01. SZOMBAT-VASÁRNAP.
Április utolsó hétvégéjén karrierje során először érkezik Magyarországra az ausztrál popzene egyik legmenőbb formációja, a 5 Seconds of Summer. A csapat olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Chainsmokers, Julia Michaels, valamint Tom Morello. A Park-ban végre élőben is hallhatják őket a hazai rajongók.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.

Összeállította: Hatos Niki


2022. április 28. 06:41

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA