MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Akusztikus koncertek, emlékest, különleges nemzetközi előadók várnak ránk ezen a héten

Folytatódik az Akvárium ingyenes Terasz koncert sorozata, Magyarországra érkezik Sarah McKenzie, a Yellowjackets, valamint Cyrille Aimée, de a hét második felében megemlékeznek Póka Egon munkásságáról is.

MOLNÁR TAMÁS. 05.11. SZERDA.
Szerdán az Akvárium Teraszán pörgeti fel a hangulatot Molnár Tamás. Akusztikus műsorában remek érzékkel ötvözi az egykori AFC szerzeményeket a JETLAG dalaival, de nemrégiben megjelent szólólemezéről is hoz újdonságokat. A koncert ingyenes, hiszen a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. 
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Terasz.


LAZARVS. 05.12. CSÜTÖRTÖK.
A Lazarvs a hazai metál egyik éke, akiket nagyon sokan kedvelnek sötét hangulatú, atmoszférikus hangzású zenéjük miatt. A formációt korábban Apey & the Pea néven ismerhette meg a nagyérdemű, munkásságukat pedig a szakma többször is Fonogrammal díjazta. A srácok csütörtökön érkeznek a Park színpadára, előttük pedig a The Southern Oracle, Stubborn melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


JÁRAI MÁRK. 05.12. CSÜTÖRTÖK.
Csütörtökön is sor kerül egy újabb Terasz Koncertre, ezúttal a Halott Pénz karcos hangú énekesével, Járai Márkkal. Intim, kedves szettel érkezik a szintén ingyenes koncertre az Akvába.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Terasz.


LISZT FERENC KAMARAZENEKAR. 05.13. PÉNTEK.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar ebben az évadban végig bővítette repertoárját, így újdonságokra ezen az estén is számíthat majd a közönség. A bérletzáró koncerten lesz Hartmann-concerto fájdalmas gyászzenéje, Schönberg a leggyakrabban játszott műve, de Bottesini „kettősversenye” is. Az este során közreműködik Várdai István (cselló), Pusker Júlia (hegedű), Rácz Ödön (nagybőgő).
Start: 19:30. Helyszín: Zeneakadémia – Nagyterem.


SARAH MCKENZIE GROUP. 05.13. PÉNTEK.
A hazaérkezés témáját járja körbe intim hangulatú estjén Sarah McKenzie. Az ausztrál származású énekes, zongorista „Secrets of My Heart” című legutóbbi nagylemeze szerzeményeit adja elő elsősorban. Turnézó zenekarát egy magyar szaxofonos is erősíti, Bolla Gábor személyében. Bőgőn Pierre Boussaguet, gitáron Hugo Lippi, dobon pedig Sebastiaan de Krom kíséri.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa Budapest, Fesztivál Színház.


PÓKA EGON EMLÉKEST. 05.13. PÉNTEK.
Ezen a pénteken „Oly sokáig voltunk lenn” címmel, Póka Egon emlékére koncertezik a Barba Negrában Hobo. A műsor során kizárólag olyan dalok csendülnek fel majd, amelyet Hobo Egonnal közösen szerzett. Hobo előtt 18:45-ös kezdéssel a JAZZTELEN muzsikál.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


CSAKNEKEDKISLÁNY. 05.13. PÉNTEK.
A Budapest Parkban zenél pénteken a 2011-ben alakult Csaknekedkislány tánczenekar. A formáció világára nagy hatással vannak a nyolcvanas esztendők olyan underground felállásai, mint a Trabant, az Európa Kiadó, vagy éppen a Kontroll csoport. A srácok előtt a Galaxisok melegít be.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


KOWALSKY MEG A VEGA. 05.14. SZOMBAT.
A Kowalsky meg a Vega életigenlő örömzenélése hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlenül adtak már több teltházas bulit a Budapest Parkban. Szombaton ismét jó kedvet árasztanak majd a szórakozóhelyen, ahol az erdélyi pop rock együttes, a No Sugar bizonyít előttük.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


YELLOWJACKETS & WDR BIG BAND. 05.14. SZOMBAT.
A Yellowjackets egyik nagy erőssége, hogy mindig képesek voltak megújulni, ami 40 éves pályafutásuk során nem lehetett könnyű feladat. A kortárs jazz képviselői megjelentették huszonötödik nagylemezüket, amelyet a kölni WDR Big Band közreműködésével adnak elő. Tenorszaxofonon Bob Mintzer, zongorán, billentyűs hangszereken Russell Ferrante, dobon Will Kennedy, basszusgitáron Dane Alderson muzsikál.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa Budapest, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.


POKOLGÉP. 05.14. SZOMBAT.
Az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal formáció, a PokolGép a Barba Negrában rázza fel a szombat estét. Előttük 18:45-ös kezdéssel a Radar melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Barba Negra.


HUNDRED SINS. 05.14. SZOMBAT.
Az Akváriumban mutatja be „Opera” című új lemezét a maszkos producer, Hundred Sins.  A show során egy izgalmas zenekar kíséri, meglepetés vendéggel készül, többek között a teljes Grosskidz trap kollektívával.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, Kishall.


CYRILLE AIMÉE. 05.15. VASÁRNAP.
A jazzénekesek egyik legfényesebb csillagát jelenti a francia apától és dominikai anyától származó Cyrille Aimée. Karrierje során zenélt európai városok utcasarkain, párizsi kávéházakban, manhattani klubokban. Megnyerte a Montreux-i Jazzfesztivál énekversenyét, a Sarah Vaughan Nemzetközi Jazzénekversenyt, és döntős lett a Thelonious Monk Jazzénekversenyen. Ezen az estén zongorán Dave Torkanowsky, gitáron Michael Valeanu, bőgőn Lex Warshawsky, dobon pedig Pedro Segundo kíséri.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa Budapest, Fesztivál Színház.

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 11. 07:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA