MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: A Vámpírnaplók sztárja, valamint a Palaye Royale érkezik Budapestre

Újra erőre juthatnak a nemzetközi muzsikák kedvelői, valamint az ilyen rendezvényeknek otthont adó szórakozóhelyek. A hazai előadók mellett ugyanis nagy népszerűségnek örvendő kanadai, amerikai produkciók közül is csemegézhet a zeneszerető közönség.

Palaye Royale, Charming Liars: 03.23. SZERDA
A Palaye Royale először 2020-ban érkezett volna Budapestre, ám a világjárvány ennek a rendezvénynek is akadályt állított. A buli pótlására szerdán kerül sor, új helyszínen, ugyanis az A38 Hajója helyett az Akvárium Klubban lép fel az egyik legizgalmasabb kortárs pop-rock produkció. A kanadai formáció egyedi látásmódja, látványvilága előtt a Charmin Liars melegíti be a füleket, szemeket. Fontos! A korábban megvásárolt jegyek beválthatóak ezen a bulin.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub


Náray Erika, Lukács Miklós: 03.24. CSÜTÖRTÖK
Lukács Miklós egyike azon zenészeknek, akik felhelyezték a nemzetközi zenei térképre a magyar jazzt. Lukács évekkel ezelőtt csatlakozott Charles Lloyd zenekarához, de számtalan más munkásságát is felsorolhatnánk még itt. Ezen az estén a jazzhez való kötődéséről mesél egy Náray Erikával folytatott zenés beszélgetés során. A nézőket üdvözlő itallal várják majd a szervezők, de vacsorázási lehetőség is lesz a BOHÉM Rendezvényhelyszínén.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: BOHÉM Rendezvényhelyszín


Chain Bridge Pop & Heatlie: 03.24. CSÜTÖRTÖK
Új lemezét mutatja be az Akvárium színpadán a Chain Bridge Pop. Az anyag fényét egyszerre emelik az elgondolkodtató, lírai dalok, valamint a bulis, önfeledt hangulatú számok. A koncerten persze nem csak ennek az albumnak a darabjai csendülnek fel, hanem a csapat olyan jól ismert slágerei is, mint „Te meg én”, valamint az „Engedd szabadon”. A produkció előtt a rockos Heatlie alapozza meg a hangulatot.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub


Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara: 03.24. CSÜTÖRTÖK
A „II. szimfónia” már Mahler élete során is fontos mű volt. Először Budapesten Dohnányi Ernő vezényletével csendült fel a szerzemény 1923-ban. A minőségi műsort ezúttal Riccardo Frizza vezényli, zenélni a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Magyar Rádió Énekkara, valamint a Kodály Kórus Debrecen fog, közreműködőként pedig Kriszta Kinga (szoprán), Gál Erika (mezzoszoprán) csatlakozik hozzájuk.
Start: 19:30. Helyszín: MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


Mobilmánia: 03.25. PÉNTEK
A főleg rock elemekkel dolgozó Mobilmánia 2008-ban alakult az egykori P. Mobil tagjaiból. Az alapötlet tulajdonképpen nem más volt, hogy a már jól ismert slágerek elsősorban annak az énekesnek a hangján szóljanak meg a koncereken, aki által megismerhette, megszerethette az adott dalt a közönség. A péntek esti bulit nemrég elhunyt hangmérnökük, Liszkai Józsi tiszteletének szentelik, így 20 órától, a koncert előtt megemlékeznek róla. Vendégként Szirota Jennifer, Závodi János és Alapi István (Edda) érkezik a produkcióhoz.
Kapunyitás: 20:00 Helyszín: Barba Negra


Felső Tízezer, Cz.K. Sebő (band): 03.25. PÉNTEK 
Március elején jelent meg "Elkerülhetetlen" című, új lemeze a Sallai László (Szabó Benedek és a Galaxisok) kezdeményezésére 2015-ben megalapított Felső Tízezer produkciónak. A csapat a Dürer Kertben mutatja be ezt a korongot, akik előtt Cz.K. Sebő zenekaros felállása bizonyít.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Dürer Kert


Slow Village: 03.25. PÉNTEK
Falusias romantikával, nyomokban költészettel, némi iróniával fűszerezi rap zenéjét a Slow Village. A csapat pénteken immáron harmadik Falunapját szervezi az Akváriumba, ahol két általuk kedvelt produkcióval lepik meg közönségüket. 20:00 órától Oriza, 20:30-tól pedig Vanis & Ponza szolgáltatja a talpalávalót.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium Klub


BIKINI, JAZZtelen: 03.26. SZOMBAT
Szombaton a Barba Negra színpadán bizonyít az EMeRTon-díjas (1987), valamint Transilvanian Music Awards – Év legjobb magyar rock zenekara (2012) elismerését is magáénak tudó Bikini. Nagy Feróék előtt a rádióbarát blues-rockot játszó power – trió (Bűdi Szili, Géczy Viktor, Kottler Ákos), a Jazztelen muzsikál.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Barba Negra


Michael Malarkey, Tadhg Daly: 03.26. SZOMBAT
Michael Malarkey személyét sokan a Vámpírnaplók népszerű sorozat által ismerhetik, ám ő nem csak színészként, hanem zeneszerzőként is aktív. Akusztik turnéja keretein belül érkezik szombaton a Dürer Kert színpadára. Előtte Tadhg Daly rázza fel az egybegyűlteket.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Dürer Kert


FISH!, WISHES: 03.26. SZOMBAT
A FISH! hardpop együttes 1999-ben alakult meg, azóta olyan nagylemezekkel rukkoltak elő, mint a „First of many” (2006), a „Csinálj egy lemezt” (2009), a „Sav” (2011), a „Konzervzene” (2013), az „Idő van” (2016), valamint a „Pozitív” (2021). A srácok ezen a szombaton az Akvárium falai között bizonyítanak, előttük pedig a dallamos hardcore-t játszó Wishes zenél.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub


Szent István Filharmonikusok: 03.26. SZOMBAT
Szombaton kerül sor a Szent István Filharmonikusok idei koncertévadának utolsó fellépésére a MÜPA-ban. A zseniális hangszerelési megoldásokkal dolgozó, „Verdi: Requiem” címet kapó est az olasz zeneszerző gyászhoz fűződő látásmódját állítja a középpontba, a belefelé fordulással, a haraggal, a vigasz meglelésével. Természetesen, ahogy az a címből már sejthető: elcsendül majd Verdi legdrámaibb halott miséje, a „Requiem” is. A Szent István Filmharmonikusok mellett színpadra lép Kolonits Klára (szoprán), Fodor Bernadett (alt), Turpinszky Gippert Béla (tenor),  Rácz István (basszus) is. Vezényelni Záborszky Kálmán fog.
Start: 19:30. Helyszín: MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 22. 08:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA