MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: A Budapest Ritmon és Halott Pénz nagykoncertjén kapcsolódhatunk ki

Néhány esős nap után újra felragyog a nap, aminek alighanem az éjszaki élet szervezői is örülnek, hiszen az emberek ilyenkor nagyobb kedvvel indulnak útnak. Ezen a héten is széles a zenei programok választéka, megrendezésre kerül a Budapest Ritmo, izgalmas lemezbemutatóknak adnak otthont a klubok, valamint a Papp László Budapest Sportarénában jubilál az immáron nagykorúnak számító Halott Pénz.

BUDAPEST RITMO: 04.07-10. CSÜTÖRTÖK-VASÁRNAP
Ezen a héten a világzenéé és a felfedezéseké a főszerep. 3 napon át 3 helyszínen (Akvárium Klub, Szimpla Kert, Toldi), több mint 15 fellépő munkásságának hála élvezhetjük a világzene legjobbjait. A koncertek mellett networking programok, filmes programok, valamint konferenciák várják az érdeklődőket. Hogy kiket hallhatunk zenélni? A Szimpla Kertben ingyenes bulit ad a LANOU, SEKUNDA, az Akváriumban pedig a Random Trip emeli az este fényét.
Start: 04.07. Helyszín: Akvárium Klub, Szimpla Kert, Toldi.


ISMERŐS ARCOK: 04.08. PÉNTEK.
A többek között Máté Péter-díjjal és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett Ismerős Arcok pénteken a Barba Negra színpadán mutatja be új nagylemezét, amelyen sok-sok érzelmet, dinamikát, lírát kaphat a hallgató. A zenekar előtt bemutatja lemezét a GCreload is.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Barba Negra


DISCOBRASSCO FEAT. ANIMAL CANNIBALS: 04.08. PÉNTEK
A héten ünnepli születésnapját az Animal Cannibals egyik motorja, Qka Mc. A hiphop formáció alaposan felrázza ezt a hetet, ugyanis pénteken a Muzikum színpadán bizonyítanak, nem is akárhogy. A párost ezúttal a 2013-ban alakult, a klasszikus New Orleans-i formációkat idéző, 10 tagú DiscoBrassCo zenekar kíséri, akik munkásságuk során leporolják, új köntösbe öltöztetik a ’90-es évek muzsikáit ütősök, rezesek segítségével.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Muzikum


BARTÓK TAVASZ: 04.08. PÉNTEK
Bartók Béla pályafutását senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen az általa kapott dallamok máig nagyban formálják a népművészetet, a komoly-, a jazz-, a világzenét is. Ezen az estén a Tiszta forrás Guessous Mesi, a Győri Balett, valamint a Magyar Állami Népi Együttes a bartóki életművet az arab és a magyar zene kapcsolódásán át prezentálja a MÜPA színpadán. A műsort Káel Csaba rendezi.
Start: 19:30. Helyszín: MÜPA


DELVON LAMARR ORGAN TRIO: 04.08. PÉNTEK
A Delvon Lamarr Organ Trio olyan stílusok elemeivel dolgozik, mint a jazz, a rock’n’roll, vagy éppen a soul, amelyek egészen a hatvanas-hetvenes évek souljazz világáig repíthetik el a hallgatót. A csapat februárban rukkolt elő harmadik albumával, amely a „Cold As Weiss” címet kapta. Ezt a korongot mutatják be első magyarországi fellépésük alkalmával most pénteken a Magyar Zene Házában.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza


KÁVÉSZÜNET: 04.08. PÉNTEK.
A legismertebb klasszikus, kortárs költők művei előtt tiszteleg a Kávészünet formáció. Persze a dinamikus hangzással alkotó csapat saját szövegeket is ír, versátiratokkal is gondolkodnak, így minden korosztályt meg tudnak szólítani. A formáció pénteken a Corvin Művelődési Házban, az Erzsébetligeti Színházban szórakoztatja a nagyérdeműt.
Start: 19:30. Helyszín: Corvin Művelődési Ház


DELHUSA GJON – 50 év: 04.08. PÉNTEK.
Immáron 50 éve hallhatjuk játszani Delhusa Gjon-t. Az előadó „Nica si perimeno” sorait 40 éve élteti a közönség. Gjon pénteken romantikus, kalandos, felkavaró estet ígér az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, ahol nem csak a jól ismert görög dallamokkal találkozhat közönsége, de felcsendül majd többek között a „Kicsordul a szívem,” a „Téged átölelve”, de „Az utolsó tánc” is.
Start: 19:00. Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ


HALOTT PÉNZ: 04.09. SZOMBAT.
2022-ben nagykorú a Halott Pénz produkció. Ezt a jubileumnak számító alkalmat ünnepli meg a csapat szombaton a Papp László Budapest Sportarénában, akik az elmúlt esztendők során megszámlálhatatlan mennyiségű slágerrel lepték meg közönségüket. Ezek közül valamennyi felcsendül majd a Sportarénában, továbbá számtalan meglepetésre készül még a formáció.
Start: 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna


TÓTH VERA & A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA: 04.09. SZOMBAT.
Tóth Vera énekesnő pályafutása során megannyi produkcióban bizonyított már. A Budapest Jazz Orchestra oldalán 2012 decemberében jelent meg először, amikor első közös koncertjüket a Petőfi Rádió Akusztik műsora is közvetítette. Azóta megannyi alkalommal találkozhattak a felállással az élőzene kedvelői. Legközelebb a pesti közönség örülhet nekik, mégpedig szombaton, a Marczibányi Téri Művelődési Központban.
Start: 19:00. Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Összeállította: Hatos Niki


2022. április 6. 19:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA