MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Bemutatkozik a Strike Pro Special Edition

A Strike Pro Special Edition új standardot állít fel az elektromos dobok világában, köszönhetően 20”-es teljes méretű lábdobjával, a páratlan dobverő visszaverődésével, ami a legújabb generációs hálóbőröknek köszönhető, valamint a rendkívül sokoldalú, erőteljes dobmodulnak is. A teljes méretű lábdob példátlanul valóságos játékérzetet biztosít a dobosok számára, ami más elektromos doboknál nem tapasztalható, így új szintre emeli a dobolás élményét.

Egy akusztikus dobfelszerelés látványa és érzete
Az eredeti Alesis Strike dobfelszerelések forradalmi újítást hoztak, mind a dobtestek, mind a cintányérok dizájnjában. Az új Strike Pro Special Edition erre az örökségre épít, ebből a leginkább szembeötlő különbség a teljes méretű 20”-es lábdob. Pont úgy néz ki és pont olyan érzés játszani rajta, mint egy akusztikus dobon. Ez azonnal érezhető, nem kell hozzászokni. A Strike Pro Special Edition lábdobja szolid és stabil, elcsúszások nélkül. Ez a konstrukció formabontó.

Megújult hálóbőrös felületek
Természetesen ez a prémium játékérzet nem csupán a teljes méretű lábdobnak köszönhető. A tamok és a pergő kétzónás dobtestek, az ütőfelületek pedig teljesen új kialakítású legfrissebb generációs hálóbőrök. A dobverő visszacsapódása erősebb, gyorsabb, az eddig tapasztaltaknál jóval természetesebb és könnyebb játékot biztosítva így. Egyszerűen repülni fogsz ezek felett a dobbőrök felett, megerőltetés nélkül fogsz tudni eljátszani bonyolultabb groove-okat, valamint kisujjadból fogsz kirázni géppuskaropogásra emlékeztető pörgetéseket. Ezek a hálóbőrök nem ellened küzdenek, hanem a legjobb szövetségeseid lesznek a harcban.

Felső kategóriás cintányér tulajdonságok
A 16”-es, három zónás Strike Pro Special Edition, 14”-es kétzónás beütők és a 14”-es mozgatható lábcin mind figyelemre méltóan valósághűek: Egy új összetételű gumival vannak bevonva, ami tökéletes egyvelegét szolgáltatja az érzésnek, irányíthatóságnak, visszaverődésnek és a hangerőnek. A cintányérok kúp része szembeötlően nagyméretű, így könnyebben eltaláljuk ezt a zónát, és a kalapácsnyomokat imitáló felület pedig nagyon menő látványt biztosít. Ezeken felül ezek a cintányérok sokkal halkabbak, mint ahogyan ezt megszokhattuk más hagyományos elektromos cintányéroknál, tökéletesek késő esti gyakorlásokhoz is, amikor nem árt alacsonyan tartani a hangerő szintet. A lábcin különösen jól sikerült, egy új standardot állítva ezzel az elektromos cintányérok világában gyors visszaverődés, szilárdság terén, valamint azzal a képességével, hogy a dobos legfinomabb mozzanatait is képes interpretálni.

Hibrid felépítésű fa dobtestek
A Strike Pro Special Edition felfüggesztései közvetlenül a dobtestekre vannak felerősítve, pontosan úgy, mint az akusztikus doboknál. Ez a direkt felfüggesztésű rendszer szintén tovább emeli a Strike Pro Special Edition-t a többi elektromos dob fölé. A prémium minőségű hibrid fa dobtestek a standard fúziós dobfelszerelés méreteiben készültek (8”, 10”, 12” és 14” tamok) így a dobosok egyből otthon érezhetik magukat a felszerelés mögé ülve. Ha valami ennyire jól képes szólni, miért ne nézzen ki gyönyörűen, igaz? Ezért aztán arany színre cseréltük a korábban króm színű bőrfeszességet állító csavarokat, a karám fekete festést kapott, míg az új hálóbőrök megjelenése is igen egyedire sikerült, az eddig megszokott fekete helyett fehérek lettek. A kifogástalan megjelenés és megszólalás halálos kombinációt alkotnak.

Strike Performance Module
A Strike Pro Module az Alesis eddigi legsokoldalúbb és legerőteljesebb dobmodulja. A kiterjedt sound library több, mint 136 egyéni dobfelszerelést tartalmaz, amik a több, mint 1800 virtuális hangszerből állnak össze. Ezen hangszereket 45000 hangminta alkotja. A Strike Pro SE nagymértékű játszhatóságát és saját karakterét ezeknek a virtuális hangszereknek is köszönheti. Fedélzeti sampling-re is van lehetőség, a külső memória kártya kapacitása 16GB, USB kapcsolaton keresztül is küldhetünk MIDI jelet kedvenc zeneszerkesztő programunkba, valamint az új Strike Software Editor programmal új hangokat tölthetünk fel a dobagyra, és a már meglévőkből új kiteket hozhatunk létre. Ezzel a szerkesztő programmal a felhasználó összegyűjtheti kedvenc hangmintáit és több velocity layer-es virtuális hangszereket hozhat létre. Ezekből megalkothatja a számára tökéletes dobfelszerelést, amit ezután az USB kapcsolaton keresztül feltölthetünk a dobmodulra. Minden szolgáltatást és paramétert könnyedén elérhetünk és vezérelhetünk, a Strike Pro Module 4.3”-es színes LED kijelzőjén látjuk viszont ezeket. Páratlan hajlékonyság és programozhatóság jellemzi a dobagyat, minden mozzanatot végigkísérhetünk a dobfelszerelés státuszát illetően.

Technikai specifikációk (Strike Drum Module)

Dobfelszerelések és hangzások:
136 dobfelszerelés
1900 virtuális hangszer
Határtalan felhasználói dobfelszerelések, csak az SD kártya tárhelye szabhat határokat
Kijelző átmérője: 4.4” / 111mm
Kijelző szélessége/ magassága: 3.8” x 2.2” / 96 x 55mm
Full-colour, LED háttér világítású kijelző

Bemenetek:
(13) 6.35mm TRS bemenetek (triggers)
3.5mm sztereó bemenet (külső hangeszközhöz)
(1) 5-pólusú MIDI bemenet

Kimenetek:
(2) 6.35mm TRS kimenetek (main output, left & right)
(8) 6.35mm TRS kimenetek (hangszerek direkt kijárata)
(1) 5-pólusú MIDI kimenet
6.35mm sztereó fejhallgató kimenet

Egyéb kimenetek:
USB Type-B port
SD kártya aljzat (tulajdonság kitételek lejjebb)
hálózati adapter bemenet

Keverő:
(12) 45mm fader; digitális keverő

SD kártya specifikációk:
Típus: SDHC
Fájl rendszer: FAT32
Osztály: Class 10
Tárhely kapacitás: 32GB maximum (gyári tartozék 16GB-os)
Áramellátás: külső tápegység (12V, 2A, középen pozitív, a csomag része)
Méretek: 30.5 x 20.3 x 7.6cm
Tömeg: 1.56 kg

Bővebb információ és vásárlás: https://fullrange.hu/hu/


 

2020. június 1. 12:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA