MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az YDS-150 digitális szaxofon

Az YDS-150 digitális szaxofon lehetővé teszi, hogy élvezze a zenét, bármikor és bárhol. A Yamaha Corporation bemutatja új fúvóshangszerét, a legújabb digitális szaxofont, az YDS-150 modellt. Az YDS-150 egy olyan szaxofon, amely bárki számára bármikor és bárhol lehetővé teszi az élvezetes zenélés élményét. A korszakalkotóhangszer megtartja a szaxofon teljes kifejezőkészségét és az akusztikus szaxofonnal ellentétben olyan halkan is lehet rajta játszani, amennyire csak szeretné.

A Yamaha szabadalmaztatott Integrated Bell Acoustic System egy olyan hagyományos szaxofon design és fejlett digitális technológia, mely az akusztikus szaxofon különlegesen gazdag hangját képes biztosítani időtől és helytől függetlenül. A hang megszólaltatható egyszerűen a fúvókába fújással. A hangerő és a hangszín a levegő intenzitásának modulálásával hozható létre, mely a kezdő és haladó zenészek számára egyaránt képes a kifejező játékot biztosítani.

Fontosabb tulajdonságok

1) Szaxofonozhat bárhol és bármikor - a nappaliban, vagy akár éjjel

A digitális technológia lehetővé teszi, hogy a hangerőt 15 lépésben állítsa be, ezáltal bárhol és bármikor, akár a nappaliban vagy éjjel is zenélhet. Néma gyakorlás érdekében lehetősége van arra, hogy fejhallgatóval játszon és teljes mértékben a zenélésre koncentráljon, vagyis ha korábban éppen a szaxofon hangereje miatt hagyta abba a zenélést, most már ez sem lehet akadály. A speciális alkalmazással könnyen beállíthatja a hangerőt, hangszínt még a hangszer fogásának módját is.

2) Próbálja ki az innovatív új lehetőséget - a csodálatos szaxofon hanghoz egyszerűen csak fújjon a hangszerbe.

A hangszer hagyományos szaxofon fúvókával rendelkezik. A speciális szájtartás elsajátítása (embouchure) nélkül, egyszerűen a fúvókába fújással a megfelelő fogástechnika alkalmazásával csodálatos hangok szólaltathatók meg. A hangerő és a tónus a fújás intenzításával szabályozható. Az YDS-150 a Yamaha szoprán, alt, tenor és bariton szaxofonok gondosan felvett 56 szaxofon hangszínét tartalmazza. Megtalálhatók továbbá ezek variációi és akár szintetizátor hangszíneket is fújhat, összesen 73 darabot. Zenéljen bármilyen műfajban és szólaltassa meg a kedvenc hangszere hangját.

3) Tapasztalja meg az autentikus szaxofon designt és hangzást

A természetes játékérzet érdekében az YDS-150 ugyanazt a lefogás kiosztást, fúvókát, hüvelykujj támaszt alkalmazza, amit egy akusztikus szaxofon esetében is megtalálhat. Egy valódi, szoprán szaxofonnal méretazonos réz tölcsér biztosítja az optimális egyensúlyt. Az új Integrated Bell Acoustic System autentikus, különleges rezonanciát biztosít. A játékosnak olyan érzése van, mintha egy valódi akusztikus szaxofonon játszana.

A fejlesztés háttere

Az YDS-150 modell azért készült, hogy többen, könnyebben és nagyobb szabadsággal tudjanak szaxofonozni. Mindenki gondolt már biztos arra, hogy milyen jó lenne, ha legalább egyszer életében kedvenc dallamát el tudná játszani. Az YDS-150 a Yamaha akusztikus és digitális technológiájának fúziójával most ezt lehetővé is teszi. A hangszer széles hangtartománya és gazdag, expresszív hangzása tapasztalt és kezdő zenészek számára egyaránt kiváló választás lehet.

Az Integrated Bell Acoustic Systemről (szabadalmaztatott)

Az Integrated Bell Acoustic System (IBAS) egy olyan akusztikus rendszer, amely külön az YDS-150 modell számára készült és képes visszaadni egy akusztikus szaxofon egyedi fizikai tulajdonságait (hangrezonancia és vibráció). A rendszer hangszórókból, akusztikus csőből, és a valódi réz tölcsérből áll. Lehetővé teszi, hogy a hangrezonancia és vibráció visszakerüljön a játékos szájához és ujjaihoz. 


2020. október 9. 05:31

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA