MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a Magyar Zene Háza audiovizuális rendszereit (1. rész) – Bevezető

Az Interton Kft. 1990-es alapításakor hangosítási rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkoztunk. A technológiai fejlődés adta lehetőségeket kihasználva azonban folyamatosan az összetett audiovizuális megoldásokra koncentráltunk, így az INTERTON Group mára egy komplex szolgáltatásokat nyújtó, AVC (audio, visual, control) cégcsoporttá vált. Ezen törekvésünk a nemrég átadott Magyar Zene Házában teljesedett ki, melynek kapcsán audiovizuális, informatikai és vezérléstechnikai rendszereink biztosítják a lehető legmagasabb fokú látogatói élményt.

A Magyar Zene Háza a nemzetközi építészeti szakmavilág által is az egyik legjobban várt épület volt 2021-ben. A 2022. január 23-ai megnyitó óta folyamatosan teltházzal üzemelnek a különböző produkciók és az állandó kiállítás is, így kijelenthetjük, hogy hamar a magyar zenei élet egyik meghatározó helyszínévé vált.

A világ leginnovatívabb építészének választott Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza többfunkciós létesítmény, az INTERTON Group által megvalósított rendszerek biztosítják a koncertek, előadások, konferenciák és a világon egyedülálló hangdóm audiovizuális hátterét, valamint a szórakozva tanulás számtalan lehetőségét biztosító állandó kiállítás vizuáltechnikai megoldásait.

Ezen felül a telepített rendszerek magukba foglalják az épülethangosítást, a vezérlőrendszert, a belső kommunikációs rendszert, a nagyothallók akadálymentesítését, a hatásvilágítási rendszert, valamint a későbbi bővítéshez szükséges broadcast és audio előkábelezést.

A létesítmény teljes AV eszközparkját egy integrált, egyedi grafikus felületekkel rendelkező vezérlőrendszer fogja össze, melynek köszönhetően az üzemeltetés rendkívül egyszerű és gazdaságos. A korszerű, IP alapú megoldások hatalmas rugalmasságot biztosítanak, ugyanakkor a kipróbált technológiák és a rendszer felépítése is a maximális stabilitást és megbízhatóságot szolgálják.
Legalább ennyire fontos számunkra, hogy az általunk telepített rendszerek hosszú ideig szolgálják a felhasználókat, ezért alapelv a bővíthetőség: a későbbiek során új szoftveres és hardveres komponensek egyszerűen illeszthetőek a meglévőkhöz.

A tervezés során a beruházói igények maximális figyelembevételével dolgoztunk, a költségvetési kerethez és a kivitelezés során zajlott rendszeres kooperációk döntéseihez igazodtunk, valamint a kapcsolódó szakágakkal (építészet, épületvillamosság stb.) egyeztettünk.
 
Cikksorozatunk 2. részében a Magyar Zene Háza épülethangosítási rendszerét fogjuk bemutatni. 

Bövebb információ...


2022. május 19. 10:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA