MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az idei Öröm a Zene Tehetségkutató döntősének és győztesének újabb sikere

A szakmai zsűri döntése alapján a The Immigrants érdemelte ki az első helyet a Sláger TV klipversenyén, a közönség kedvence pedig a Koalabell lett. A 7 Vezér című toplista műsor pályázata tavasszal indult, ahová fiatal feltörekvő előadók és zenekarok küldhették be alkotásaikat. A győztes klipeket a nézők a továbbiakban a Sláger TV műsorán is láthatják és a csatorna a rendelkezésére álló eszközökkel és lehetőségekkel segíti a zenekarokat a karrierjük további építésében. 

Lezárult a Sláger TV klipversenye: a 7 Vezér című toplista műsor pályázatát a The Immigrants nyerte Grapefruit című videójával, de a közönség kedvencét, a Koalabell Heaven's Everywhere című videóját is jutalmazták. A helyezéseket egy koncertekkel és bulival színesített díjátadón hirdették ki, ahol egy különleges duettre is sor került: a zsűri két tagja, Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője és Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere akusztikus gitárkísérettel adta elő a Mikor című dalt. Az eseményen a döntőbe jutott többi zenekar is részt vett: Andrew, Arizóna, Ed Is On, Gabrieli, Hollywood Project, Intimfazonok, Köles Eliza, PSD, Szatmári Juli és a Tom Balard Band.

A versenyre több tucat, színes és zeneileg érdekes alkotás érkezett, amelyek közül a zsűri, Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője, vizuális művész, Czutor Zoltán a Belmondo frontembere és a 7 vezér műsorvezetője, Fái András, a Sláger TV producere és Bódy Zoltán, a Sláger TV zenei főszerkesztője választotta ki a legjobb tizenhármat. „A zenekarokat és a klipeket hétről-hétre a 7 Vezérben mutattuk be, a pályamunkákra eközben szavazni is lehetett. A The Immigrants tagjai a Sláger TV-ben elmesélték, hogy épp egy maguk szervezte hosszú külföldi koncertturnét zártak. A Grapefruit pedig egy régebbi számuk, amihez részben az énekesük elképzelései alapján készítettek videót, amelyben a zenekar tagjai egy grapefruiton zenélnek” – mondta el Bódy Zoltán, a Sláger TV zenei főszerkesztője.

„A nyertes The Immigrants és a közönségdíjas Koalabell zenekart is nagyon muzikálisnak és progresszívnek tartom, mind zeneileg, mind vizuálisan. Jó a kisugárzásuk, és kellően kreatívak is, közel áll hozzám a stílusuk. Zsűrizéskor számomra az is fontos szempont volt, hogy a nyertes akár nemzetközi figyelmet is ki tudjon vívni, és külföldön is releváns legyen” – mondta el Czutor Zoltán, a Sláger TV 7 Vezér című műsorának házigazdája.

„Pozitívan csalódtunk, mert szinte minden beérkezett videoklipet művészileg és technikailag is alkalmasnak találtunk a televíziós sugárzásra. Örülünk, hogy még a kevésbé ismert zenekarok is fontosnak tartják, hogy jó klipeket készítsenek a dalaikhoz. A győztes kiválasztásakor fontos szempont volt a kreatív ötlet, nem volt könnyű választani” – mondta Fái András, a Sláger TV producere, aki hozzátette, hogy a Sláger TV a jövőben többek között a nyertes klipekkel is színesíti majd a zenei felhozatalát.


2016. december 7. 16:16

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA