MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az Exopop nyerte a 25. tehetségkutatót Balatonbogláron

Balatonbogláron negyedszázados lett a Légrádi Antal Tehetségkutató március 19-én. A különleges hangulatot ünneppé varázsolta a 19 produkció, amelyek a legkülönbözőbb könnyűzenei stílusokat képviseltek. Közös éneklés, filmek és visszatekintő képek, óriás ünnepi torta, emléklap és rengeteg díj tette még emlékezetesebbé a szakmai rendezvényt. Lubics László, Balatonboglár alpolgármestere köszöntötte az ország minden tájáról érkező vendégeket, zenészeket, önkénteseket. Légrádi Antalra emlékezve Szentgyörgyvári Zoltánné, Légrádi Erzsébet a zene szeretetére ösztönözte szavaival a megjelenteket, és egyedi díjat ajánlott fel a könnyűzenei rendezvényre. A nap zárásakor a szakmai és ifjúsági zsűri az Exopop zenekarnak adta az első helyezéssel járó díjakat. Az Újfalusi Gábor díjat Bótyik Borostyán vehette át. Második helyen végzett a 4 Bards, harmadik helyen végzett a Lunda zenekar.

Az egész napos rendezvényen a tét nem volt kevesebb, mint az, hogy mely zenekar kerülhet a budapesti szakmai döntőbe októberben, ahol 3 millió Ft-os díjeső vár a legjobbra. A balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatót a Helyiérték Egyesület szervezi 25. éve. A hazai könnyűzenei tehetségkutatás somogyi fellegvára a 26 helyszínes Hangfoglaló Program fontos állomása. Balatonboglár partnereivel kiválóan támogatja a zenekarokat ebben a rendszerben. A tehetséges előadók sok lehetőséget használhatnak ki, és nagyszerű támogatásokhoz juthatnak tehetségkutatók, pályázatok által.

A zsűri által első helyezett lett a budapesti Exopop zenekar. Ők utaznak az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, ahol 26 magyar tehetségkutató győztesei versengenek a 3 millió Ft értékű fődíjért. A zenekar rendkívüli popzenét játszik, amely méltó lehet az országos sikerre is.

A fellépő zenekarok voltak: Colmena, Heatlie, Arcidra, 4Bards, Blues Oubreak, Borostyán és Veronika, Butterbros, Evens, Exopop, Fegyverneki Levente, Foreland, Lunda, Pablo Chandez, Piton, Roadside Rose, Rockmisszió, Ten Years Suffering, Törköly Márton, Utánam Srácok.

Helyezettek:
1. helyezett: EXOPOP Zenekar
egyenes továbbjutás az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe, Budapestre
2. helyezett: 4Bards
továbbjutás a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra
3. helyezett: Lunda
továbbjutás a paksi Pop-Rock-Jazz Fesztiválra

Különdíjban részesültek:
Tamás Alexander, a fesztivál legjobb gitárosa, (Roadside Rose)
Foreland zenekar, a Légrádi Család különdíja (25 ezer forint értékű vásárlási utalvány, fesztivál logóval ellátott pólók)
Törköly Márton, a Babel Camp felajánlásából egy szakmai hétvége
Roadside Rose, a Helyiérték Egyesület zenei klubjainak egyikében fellépési lehetőség
Arcidra, Fegyverneky Levente, Butterbros az Organic Sound zenei stúdió – Kremán Patrik – szakmai segítségét nyerték

Bótyik Borostyán, Újfalusi Gábor díj nyertese

A 25. Légrádi Antal Tehetségkutató szakmai zsűrije:
Szalay Lilla közművelődési szakember
Andrásik Remo, A HANOSZ főtitkára, az Öröm a Zene program vezetője, a GitárMánia Tábor szakmai vezetője
Berki Tamás, Máté Péter-díjas magyar zenész, zeneszerző, énekes, gitáros, dobos, pedagógus, egyetemi tanár
Cserteg István, a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, a tatai ZeneMánia Tábor vezetője
Kremán Patrik producer, zenei felvételvezető (Organic Sound)
Tóth Áron Gergel, könnyűzenei menedzsere, turnémenedzser, szervező
Ruff Ferenc a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója
Nagy Géza ügyvezető - a Bábel Camp képviseletében
Ifjúsági zsűri:
Tuli Patrik basszusgitáros, énekes az Awarock és a Beyond Nothing zenekarok tagja
Dankó Nimród gitáros, a Kedd zenekar tagja
Pál Rebeka vadászkürtös, Makói Magánzeneiskola Zenekarának egykori tagja

Szalai Tünde nyilatkozta a rendezvényről: „A „Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete szervezésében valósítottuk meg a 25. szakmai rendezvényünket a könnyűzenei tehetséggondozás keretében. A Légrádi Antal Tehetségkutató és Rockfesztivál Balatonboglár kiemelt rendezvényeként ad lehetőséget arra, hogy emlékezzünk és a jövőt is szolgáljuk. Évről évre igényes előadók érkeznek Balatonboglárra. A rendezvényt különleges körülmények között, nagyszerű önkéntes csapattal tudtuk kiszolgálni. Örömünkre szolgál, hogy sok díjat tudtunk adni a tehetségeknek. Köszönet a fellépőknek, az önkénteseknek, a támogatóknak és a zsűrinek. Sok tapasztalattal várjuk 2023-ban a 26. Légrádi Antal Tehetségkutatót.”

https://oromazene.hu/


2022. március 20. 19:10

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA