MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Yamaha frissíti és bővíti az AG sorozat live streaming termékeit

A Yamaha tovább fejlesztette és bővítette az AG sorozatú live keverőket, mely nem csupán azt jelenti, hogy az AG06 és AG03 modelleket új funkciókkal egészítette ki, hanem piacra hozott egy új terméket az AG01 néven, mely ötvözete egy stúdió minőségi kondenzátor mikrofonnak, egy nagyszerű keverőnek, egy külön YMC01 mikrofonnak és egy live streaming csomagnak. 

Mivel a távkommunikáció jelentősége egyre nő, a személyes live streaming az online szórakozás legjelentősebb formájává vált. A You Tube Live, Twitch és a podcast platformok változatos tartalmának és streaming lehetőségeinek köszönhetően (beleértve az egyszerű, egyszemélyes, illetve a többszereplős produkciókat), a live streaming az üzleti életben és az oktatás terén is népszerű. Egyre több alkalommal használják a szolgáltatást órák, előadások, tárgyalások, üzleti tranzakciók során.

Előre látva az egyre növekvő igényt, a Yamaha 2015-ben elkészítette a live streaming keverők AG sorozatát, melyek számos online audió alkalmazás ipari szabványává vált. A rugalmas bemenet kezelés, az egyszerű és intuitív interface, a beépített DSP effektek és a LOOPBACK funkció lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az USB-n csatlakoztatott audió jeleket adásaikba felhasználják és így, még a teljesen tapasztalatlan felhasználók is sikeresen megvalósíthatják streaming céljaikat.

Az AG sorozat második generációja tovább bővítette ezeket a lehetőségeket az új AG06MK2 és AG03MK2 termékekkel, illetve a vadonatúj AG01 és YMC01 modellek bevezetésével. Létrehozásuk célja a még sokoldalúbb felhasználási módok biztosítása. Bármely streaming környezethez alkalmazkodva fehér és fekete színben egyaránt kaphatóak.

Az AG06MK2 streaming keverő most két csúcsminőségű, fantom-tápos kondenzátor mikrofonnal rendelkezik, mely a streaming alkalmazások még széleskörűbb használatát teszi lehetővé, többek között mind a párbeszéd alapú podcastok, mind a zenekari előadások esetében.

Az AG06MK2 és az AG03MK2 modellek további újításai között található a némító gomb, egy továbbfejlesztett erősítő szimulátor, jobb hangminőség és egy négy-pólusú mini I/O az Android eszközök támogatásához. A fő streaming eszköz USB csatlakoztatása és a másodlagos eszköz egyidejű csatlakoztatása a négy-pólusú mini jackdugóhoz lehetővé teszi a különböző chat streaminget (mirrored, hang chat) támogatását.

Az AG01 modell egy vadonatúj, stúdió minőségű kondenzátor mikrofon egy csúcsminőségű keverővel ötvözve, mely DSP effektekkel, LOOPBACK funkciókkal és a könnyű streaminghez szükséges rugalmas csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik. Kompakt méretének köszönhetően egy asztalon is elfér vagy egy asztali csatlakozóra rögzíthető, elemekkel működik, de az áramellátását az USB-n keresztül is kaphatja, szinte bármely környezetet egy teljesen működő streaming állomássá alakíthatja át.

Azoknak a streamereknek, akik inkább a keverőtől független mikrofonnal szeretnek dolgozni, a Yamaha elkészítette a saját, stúdió-minőségű kondenzátor mikrofonját – az YCM01 modellt, ami tökéletes választás olyan live streamereknek, akiknek csúcshangzásra van szükségük. Az YCM01 XLR bemenettel és vesekarakterisztikás érzékenységgel rendelkezik. Ez még jobb minőséget biztosít a live streamingnek, a távoli megbeszéléseknek és zenélésnek.

Akik a komplett megoldást szeretnének, választhatják az AG03MK2 LSPK Live Streaming csomagot. Ez egyszerű, de minőségi megoldást jelent és egy teljes streaming felszerelést tartalmaz, melynek része a – AG03MK2 keverő, egy YCM01 mikrofon, YH-MT1 HI-FI fejhallgató és egy XLR mikrofon kábel.

Az AG01, AG03MK2 és AG06MK2 mind USB-C csatlakozással rendelkezik. A frissített AG Vezérlő szoftver segítségével gyorsan és könnyen lehet szabályozni minden AG eszközt. Az AG Vezérlő működésének ’Simple’ (Egyszerű) és ’Detail’ (Részletes) módjai sokkal részletesebb vezérlést tesznek lehetővé bármelyik USB-n keresztül csatlakoztatott Windows/Mac vagy iOS eszközről.

Az AG sorozathoz biztosítják a Steinber Cubase AI zenekészítő szoftvert, valamint a WaveLab Cast-ot a streamelt audió készítéséhez és szerkesztéséhez. Az AG01 kompatibilis az ingyenes Rec’n’Share és a Cubasis LE iOS alkalmazásokkal, ezzel is támogatja és inspirálja saját audió tartalmak létrehozását.

„Vásárlóink visszajelzései alapján és az audió rendszerek folyamatos változása következtében felfrissítettük az AG sorozatunk annak érdekében, hogy új lehetőségeket biztosítsunk a streaming piac növekvő igényei számára”, nyilatkozta Thomas Hemery, a Yamaha Pro Audio Division Marketing & Sales vezérigazgatója. „Biztosak vagyunk abban, hogy az új AG sorozat megkönnyíti vásárlóinknak, hogy megtalálják egyedi hangjukat, közösségüket és közönségüket a live streaming során.”

Az AG03MK2 és AG06MK2 2022. májusától, a AG01 és az YH-C01 megjelenése 2022. júniusától várható.



 

2022. április 29. 09:58

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA