MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Yamaha DTX10 és DTX8 ötvözi a dobolás játékérzetét az első osztályú stúdió hanggal.

A vadonat új DTX10 és DTX8 elektromos dobokkal a Yamaha tovább tökéletesítette az akusztikus dobok valósághű játékérzetét és hangját. A japán cég sikeresen ötvözi a világhírű dobgyártás során szerzett szakértelmét az elektromos doboknál alkalmazott legújabb zenei technológiával és mintavételezéssel. A DTX10, mely a DTX-PROX modult használja, a Yamaha elektromos dobfelszereléseinek a csúcskategóriáját képviseli. Valósághű játékérzetet, rendkívüli hangminőséget, és autentikus megjelenést nyújt és a kidolgozottsága is csodálatos. Továbbá a dobfelszerelés számítógépes és mobil eszközös Bluetooth® és USB csatlakozással rendelkezik, ezért a DTX10 képes zenei alkalmazás során is központi szerepet játszani. A DTX8, melyben a DTC-PRO modul található, ötvözi a tavaly megjelent DTX6 sorozat legjobb tulajdonságait a DTX10 legjobb tulajdonságaival egy költséghatékonyabb, ugyanakkor nagyszerű hangzású és kinézetű e-dobfelszerelésben.

Rendkívüli autentikus megjelenés és játékérzet

A Yamaha olyan e-dobokat szeretett volna készíteni, melyek amennyire csak lehetséges, az akusztikus dobok játékérzetét adják vissza– ezért a tervezés teljesen tiszta lappal indult. Mind a DTX10 és a DTX8 újratervezett ütőfelületekkel rendelkezik, melyek elérhetőek a Yamaha saját fejlesztésű Textured Cellular Silicone (TCS) vagy a Yamaha számára is eélrhető új szitahálós kivitelben. A TCS ütőfelületek szilikon párnájában apró levegő buborékok találhatók, melyek az ütéseket nyelik el, valósághűen pattan vissza a dobverő és egyben kíméli a dobos csuklóját. A speciális, beépített rezgés csillapító a levegőkamrás megoldás ötvözésével csökkenti a külső zajt és növeli az ütések pontosságát. A szitahálos változatban speciális Remo hálós dobbőr található, könnyű és csendes játékot biztosít. Az új dobtestek valódi nyírfából készültek és ugyanolyan természetes és elegáns megjelenést adnak, mint az akusztikus doboknál már megszokhattuk, Black Forest és Real Wood színekben. A babákat és a kávákat szintén a legjobb akusztikus doboktól kölcsönöztük minőségben és megjelenésben egyaránt. 

Bőséges konfigurációs lehetőségek

A DTX10 és DTX8 többféle konfigurációban érhető el. A DTX8 felszerelés egy KP90 lábdobot, RHH135 lábcintányért, három XP105-X tam ütőfelületet, és egy XP125SD-X 12” kétzónás (káva és fej) pergőt tartalmaz. Kettő 13” beütő és pozíció érzékelős 15” kísérő tányér is a dobfelszerelés része. A zászlóshajó DTX10, melynek tartozéka a 12”-es hálóbőrös, többrétegű KP128 lábdob. A harmadik tam ütőfelület egy 12” álló tam. A szett része a 13“ és 15”beütő cintányérok. Az új PCY175 3-zónás kísérőcintányér mérete 17”, a legnagyobb, melyet a Yamaha valaha is gyártott és majdnem megegyezik az igazi kísérőcintányér méretével. Minden DTX10 és DTX8 cintányérjai háromzónásak – széle, közepe, kúp – melyeket, mint a valós cintányérok, némíthatók.

Hangminőség és effektek a világ legjobb stúdióiból

Yamaha Kit Modifier – valós idejű hang szabályozás
A DTX-PRO és DTX-PROX modulok különlegessége a Kit Modifier potméterek. Ez a három potméter lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját maga állítsa valós időben a térhatást, a kompressziót és a más effekteket. A megoldás lehetővé teszi, hogy a kreatív játék megszakítása nélkül a dobos azonnal és jelentősen megváltoztassa a hangot és a hangzást. Az Ambience modifier szabályozza a felvett teremhangzás mértékét, de lehetősége van a Yamaha digitális zengető algoritmusait és beállítani. A Comp modifier a teljes dobfelszerelés komprimálását szabályozza. Mértékletes használattal olyan, mint egy “hang ragasztó”, de szükség esetén az agresszív hangzás is elérhető. Az Effect modifier a beépített effekt processzor sends és returns értékeit állítja. A felhasználó egyszerűen kiválasztja, hogy melyik ütőfelületre, melyik effekt legyen érvényes. Továbbá, minden csatorna saját EQ, csatorna kompresszorral és tranziens szabályzóval vezérelheti a felfutást és a lecsengést.

Bőséges csatlakozási lehetőség: Bluetooth, USB és Rec'n'Share

A zökkenőmentes integráció érdekében a Yamaha DTX10 és DTX8 MIDI és USB csatlakozókkal rendelkezik a modulonként különböző audió kimeneteken kívül.  A DTX10-ben Bluetooth is található, így a különösen egyszerű a zenét valós időben továbbítani vagy a táblagépen, illetve okostelefonon található metronómot használni.  Az USB port közvetlen 24bit audiót képes továbbítani -  a Steinberg Cubase AI zeneszerkesztő szoftver a csomag tartozéka. A zene MIDI formátumban is exportálható és használható más hangmodulokkal, plug-inekkel vagy szerkesztő programokkal. Továbbá akár USB meghajtóra is készíthet felvételt dobolásáról. A normál sztereó mellett a DTX10 lehetővé teszi a soksávos felvétel készítését a nyolc kimenet segítségével. Az ingyenes Yamaha Rec'n'Share alkalmazás zökkenőmentes integrációt nyújt a digitális világba: a DTX10 vagy DTX8 modult a kompatibilis iOS vagy Android eszközökhöz csatlakoztathatja és dobolásáról hang és képfelvételt is készíthet. A Rec'n'Share olyan bőséges szerkesztési lehetőségeket biztosít, mint a time-stretching és akár a dobszéken ülve megoszthatja dobolását a közösségi médiában.

Változatos gyakorlási lehetőségek és erőteljes fejhallgató kimenet

A gyakorlat teszi a mestert -különösen azokkal a funkciókkal, melyeket a Yamaha DTX10 és a DTX8 modul biztosít. Azoknak a dobosoknak, akik tökéletesíteni szeretnék groovejaikat a programozható metronóm, a többféle felvételi funkció, a tíz gyakorló program és a 37 különféle műfajokon átívelő gyakorló zene sokat segíthet. Ezeket a tulajdonságokat – szó szerint és gyakorlatilag is- erősíti a DTX10 és DTX8 modulba épített új, kiváló minőségű fejhallgató erősítő, mely képes visszaadni az akusztikus dobfelszerelés érzetét.

Maximális rugalmasság

Az RS10-HXR Hexrack és RS8 karám rendszert a DTX10 és a DTX8 dobfelszerelések egyszerű és rugalmas használat érdekében újraterveztük. A lábcintányér és a lábpedálok elhelyezését megkönnyítendően a karám bal oldala nyitott. A sokféle beállítási lehetőségekkel könnyen elérhető a tökéletes játék. Az L-alakú karám ötvözi az akusztikus dobok klasszikus megjelenését a tartóssághoz és megbízhatósághoz szükséges stabilitással. 

További tájékoztatás a következő Yamaha Drums csatornákon érhető el: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfrgmzPm9FNoxyFYUTfrgVIeld93PZxhe

YouTube: https://www.youtube.com/YamahaDrumsEurope
Instagram: https://www.instagram.com/yamahadrumsofficial
Facebook: https://www.facebook.com/YamahaDrumsOfficial 


 

2021. október 1. 16:59

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA