MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A YAMAHA BEMUTATJA AZ ÚJ A CLAVINOVA CLP-700 SOROZATOT

A Yamaha méltó módon hírnevéhez kiváló minőségű akusztikus és innovatív digitális hangszereket fejleszt és készít. A cég több mint 100 év hangszerkészítéssel kapcsolatos tapasztalattal rendelkezik. A digitális hangszereket magasabb szintre történő fejlesztés melletti elköteleződés nyilvánul meg az új Clavinova CLP-700 sorozat esetében. A tapasztalt és kezdő zongoristáknak készített exkluzív új sorozat végtelen lehetőségeket nyújt a tanuláshoz, a kreatív zenei kifejezésekhez vagy egyszerűen a jókedvű zenéléshez. Az új hangszer maximális természetes játékérzettel, és olyan lélegzet állító hangminőséggel rendelkezik, melyet a Yamaha sok évtizedes akusztikus zongora készítés során szerzett szakértelem segített létrehozni.

A Real Grand Expression 2 különös figyelmet fordít a játékos érzékenységére. Még a legkisebb mozdulat is, a billentyű érintésétől a hang megszületéséig, végtelen sokféle zongorahangot eredményez. A másik innováció a Grand Expression Modeling, mely képes a zongorista játékában megjeleníteni az akusztikus zongora változatos hangzásvilágát. Mindez ötvözve a továbbfejlesztett Virtuális Rezonancia Modellezéssel (VRM), mely hihetetlen részleteséggel képes reprodukálni az akusztikus zongora legapróbb hangzással kapcsolatos jellegzetességeit. Ezek az interakciók, a billentyűleütés, a kalapács mozgása, a tompítok, a pedálok, a húrok és végül az egész hangszer rezonanciái. Az új CLP-700 sorozat felejthetetlen akusztikus zongora játékérzetével sokkal többet jelent, mint egy akusztikus hangszer alternatívája. A modelltől függően választhat a GrandTouchTM és az új GrandTouch-STM billentyűzetek között. Mindkettő valósághű és harmóniákban gazdag megoldást kínál. Mindez köszönhető a különböző billentyű hosszúságoknak, az ellensúlyoknak és a fekete és fehér billentyűk felfüggesztési pontjaiknak. Továbbá, magas szinten képes biztosítani a halk és hangos hangokat megszólaltatásának lehetőségét.

Egy másik lenyűgöző tulajdonság az exkluzív Yamaha CFX és a Bösendorfer Imperial grand pianos aprólékos hangmintái jelentik. A hangfelvétel teljesen új eljárással történt, mindkét akusztikus zongora esetében a hangmintákat binaurális mintavételezéssel is rögzítettük a fejhallgatóval történő játék érdekében. Ez az innovatív technológia olyan teret képes létrehozni, mintha nem is fejhallgatót használna és több órás élvezetes zenélést biztosít miközben védi a hallást még nagyobb hangerő esetében is. Most előszőt: Az új CLP sorozat a 18. és 19. századi Fortepiano zene rajongói számára
Fortepiano hangszíneket is tartalmaz. A kivitelezésben is további fejlesztések történtek. A CLP-775 - CLP- 795GP modellek esetében az LCD alatt elegáns módon érintés érzékelőkkel választhat funkciókat. A vezérlőpanel háttérmegvilágítása használat után pár másodperccel automatikusan kikapcsol. Ez a megoldás is lehetővé teszi ezeknek a különleges hangszereknek a klasszikus akusztikus hangszer megjelenést.


2020. július 23. 07:55

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA