MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A sound desingerek eszköztárából eddig hiányzó láncszem: a 8-as iránykarakterisztikájú MKH8030 kondenzátor mikrofon

Már kapható a Sennheiser régóta várt, 8-as iránykarakterisztikájú MKH 8030 RF kondenzátor mikrofonja. Az MKH 8030 nemcsak az M-S, dupla M-S és Blumlein sztereó hangrögzítéshez ideális választás, hanem olyan alkalmazásokhoz is, ahol a szomszédos hangforrások nagymértékű csillapítására van szükség – legyen szó PA-rendszerről, melynek hangját ki szeretnénk iktatni, vagy egy szomszédos hangszerről, melynek hangját nem kívánjuk rögzíteni. Az MKH 8030 hangzását gondos körültekintéssel úgy alakították ki, hogy az harmonikusan illeszkedjen a többi MKH-8000-es sorozatú mikrofon jellegzetes hangzásához.

„Izgatottan indítjuk végre útjára az MKH 8030 mikrofont, melyre az MKH-mikrofonok felhasználói közössége már évek óta vár” – osztotta meg velünk gondolatait Kai Lange, a professzionális vezetékes mikrofonok termékmenedzsere. „A rendkívül kompakt 8030 ideális választás szabadtéri felvételkészítéshez, sportközvetítésekhez és általános broadcast alkalmazásokhoz, továbbá színházi, szimfonikus zenekari és hangstúdió felvételekhez.”

A Sennheiser MKH 8000-es sorozat és az új MKH 8030 a legkülönfélébb felvételi helyzetekben is otthonosan mozog: a zenétől, a szabadtéri felvételeken át, egészen a műsorszórásig (fotó jogtulajdonosa: Thomas Rex Beverly)

A Sennheiser MKH 8000 RF kondenzátor mikrofoncsaládja

Az MKH 8030 az RF kondenzátor mikrofoncsalád legifjabb képviselője, melynek már meglévő tagjai a következők: MKH 8020 (gömb), MKH 8090 (széles-kardioid), MKH 8040 (kardioid), MKH 8050 (szuper-kardioid), MKH 8060 (rövid puska, szuper-kardioid/puska) és MKH 8070 (hosszú puska, puska). Ezen család része a kétkapszulás MKH 800 TWIN is, amelynek iránykarakterisztikája a keverőpultról felvétel közben, vagy akár felvételt követően az utómunkálatok során is szabadon állítható.

Simon Charles látható a dubai Soundtól, aki épp MS sztereó felvételt készít az új MKH 8030 segítségével. Simon több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik, melyet a hangtechnika legkülönfélébb területein szerzett: rövidfilmekben, játékfilmekben, TV-sorozatokban, dokumentumfilmekben, reklámokban és vállalati produkciókban közreműködve (fotó: Zeus Mehri)

Speciális RF kondenzátor működési elvük és szimmetrikus kapszula kialakításuk révén az MKH 8000-es mikrofonok olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek ebben az összeállításban máshol nem találhatók meg: Kiváló érzékenység, melyhez a mostoha időjárási viszonyokat is toleráló tartós konstrukció, széles frekvencia-átvitel, teljes mértékben szimmetrikus, lebegő kimenet, alacsony sajátzaj és természetes, konzisztens hangzás társul (a tengelyen kívüli hangok elszíneződése nélkül).

Ennek a fegyvertárnak a birtokában a felvételkészítő szakemberek és a hangmérnökök minden egyes élő eseményt teljes részletgazdagságában, széles dinamika-tartománnyal, rendkívül alacsony torzítással és nagyrészt frekvencia-független iránykarakterisztikával rögzíthetnek. „Az MKH 8000 család a kiváló minőségű, részletgazdag és természetes hangzás megteremtésének eszköze” – tette hozzá Lange.

Az MKH 8000-es mikrofonok méltán pályázhatnak a szabadtéri felvételeket készítők elsőszámú kedvenceinek szerepére (fotó jogtulajdonosa: George Vlad)

Az MKH 8000 sorozat új kiegészítőkkel bővült

Annak érdekében, hogy az MKH 8030 mikrofont szabadon irányíthassuk balra/jobbra, a sorozat MZE hosszabbító elemeit forgatható fejjel látták el. Továbbá az MZGE 8000 csőcsatlakozó is új, robusztusabb kialakítást kapott. Új kiegészítőként üdvözölhetjük az MZH 8042 hattyúnyakat, amely egy MKH mikrofon (pl. MKH 8040) csatlakoztatásával kivételes hangzással ruház fel bármely iskolai előadótermet.

A csomag a következőket tartalmazza: egy MZW 8030 szivacs szélfogó, egy MZQ 8000 mikrofonkengyel és két Rycote back-to-back kengyel mikrofonpárok rögzítéséhez.

Az MKH 8030 mikrofon műszaki jellemzői

Bővebb információ...


2024. szeptember 6. 07:32

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA