MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Sennheiser új IE 600 fülhallgatója új fejezetet nyit a neutrális hangzás terén

A kifinomult ízlésű audiofilek számára a legapróbb részletek is jelentőséggel bírnak. Az új Sennheiser IE 600 esetében a zenehallgatás élménye atomi szinten indul – a rendkívül strapabíró fülrészek elkészítéséhez használt speciális alapanyagok formájában. Az aprólékos kivitelezés és hangolás pedig egyedülállóan természetes hangzásról gondoskodik.

Az IE 600 fülrészeinek háza szabadalmaztatott 3D nyomtatási eljárással, ZR01 amorf cirkóniumból készül. Ez egy üveghez hasonló atomszerkezetű fém, amely a kiváló képességű acélhoz képest háromszoros keménységgel és hajlítási ellenállással bír. Az egyetlen hely, ahol ez az alapanyag megtalálható – az olyan ultra-high-end termékek mellett, mint az IE 600 – a NASA Mars Rover fúrófeje, melynek extrém körülmények között is rendkívül ellenállónak kell lennie. Az összetett kezelési folyamatok révén gyönyörű, kiváló minőségű felület érhető el, amely rendkívül ellenálló a korrózióval és a karcolódással szemben. Így kivételes ellenállóképességének köszönhetően az IE 600 hosszú éveken át hű társad marad, miközben egyedi, elsőosztályú megjelenése sem szenved csorbát.

Emellett természetesen az IE 600 is élvezi az előnyeit annak a precíziós gyártási eljárásnak, amely a Sennheiser IE audiofil fülhallgató-családját jellemzi. Ezeknek a Németországban tervezett termékeknek a gyártása a Sonova Consumer Hearing korszerű írországi jelátalakító gyártóüzemében történik, a legmagasabb színvonalon. Az üzemben működő gyártósor a maga nemében a világ egyik legfejlettebb gyártósora, amelynek egyedüli célja: az audiofilek elvárásainak túlszárnyalása. A korrózió és a kopásból eredő elhasználódás elleni védelemmel rendelkező IE 600-at úgy tervezték, hogy mind hangzás, mind látvány tekintetében évtizedeken át tökéletes élményt nyújtson.

„Az audiofil fejlesztőcsapatban figyelmesen hallgatunk zenerajongó ügyfeleink visszajelzéseire. Az IE 600 iparágvezető miniatűr jelátalakító technológiájához referenciaszintű neutrális hangzás társul” – mondja Jermo Köhnke, a Sennheiser audiofil csapatának termékmenedzsere. „A paradigmaváltó akusztikai jellemzőket kiválóságban egyenértékű, nagy ellenállóképességű amorf cirkóniumházba öltöztettük. Az IE 600 a legigényesebb zenerajongók referencia-fülhallgatója lesz.”

Hozd közelebb a zenét

Említést érdemel az IE 600 kivételes hangzása is, melyet innovatív hangterelésének és precízen kialakított rezonátorkamráinak köszönhet. A kialakított hangzástér jelenlétet és intimitást kölcsönöz a zenének, közelebb hozva azt Hozzád, hogy újabb finom részleteket fedezhess fel benne. A fülhallgató által közvetített hi-fi hangzás kulcsa a fülrészben kialakított kettős rezonátorkamra. A szűk tűréshatárok betartásával, precízen kialakított kamrák a zene legfinomabb részleteit is hallhatóvá teszik azáltal, hogy kiküszöbölik a kisebb fejhallgatókban tapasztalható, magasabb frekvenciákat elfedő rezonanciát.

A Sennheiser TrueResponse jelátalakítójának köszönhetően az IE 600 kivételes minőségben, gyakorlatilag torzításmentesen adja vissza a zenét. A szimpla 7 mm-es hangszóró a fülhallgató számára kivételesen széles frekvenciatartományt kölcsönöz, rendkívül alacsony torzítás mellett. Az IE 600 technikai jellemzőit úgy alakították, hogy neutrális, bensőséges és érzelemgazdag hangzást érjenek el. Ez rendkívül élethűen adja vissza a beszéd-, illetve énekhangot. A fülhallgató akusztikai rendszerét arra optimalizálták, hogy meredek mélyfrekvenciás menet jöjjön létre, amivel rendkívül erőteljes, mégis gyors és precíz basszus-átvitel érhető el.

Személyre szabott illeszkedés

Az IE 600 kisméretű, ergonomikusan kialakított konstrukciója nagyszabású hangzást nyújt. Az aranyozott MMCX csatlakozókat a nagyobb stabilitás és a jobb kábelvezetés érdekében a házba süllyesztve helyezték el. A csatlakozók a 4,8 mm-es és ennél kisebb átmérőjű kábeleket támogatják, így a hangforrások széles skálája, valamint a szimmetrikus kimenettel rendelkező hi-fi készülékek is csatlakoztathatók. Annak érdekében, hogy tetszésed szerint választhass a para-aramid erősítésű aszimmetrikus és szimmetrikus kábelek között, az IE 600 3,5 mm-es és 4,4 mm-es csatlakozós kábelt is tartalmaz. A tartozékok részét képezi kétféle – szilikon és memóriahab – fülilleszték háromféle méretben, így minden fülhöz garantált a kényelmes, megfelelő szigetelést biztosító illeszkedés. A rugalmas, állítható fülhorgok pedig tovább fokozzák a hosszan tartó kényelmet.

Az IE 600 előreláthatólag május/június környékén érkezik.

A termék gyártói oldala itt található.


2022. április 4. 13:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA