MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A NEUMANN a nyitott kialakítású NDH 30-al bővíti fejhallgató-kínálatát

A német stúdióspecialista Neumann.Berlin bemutatja nyitott NDH 30 fejhallgatóját. A 2019-ben bevezetett, díjnyertes NDH 20 sikerén felbuzdulva az új, referencia-osztályú NDH 30 stúdió-fejhallgatót a legigényesebb keverési és mastering feladatokhoz tervezték, sztereó és térhangzású anyagokhoz egyaránt. Az NDH 30-at az MA1 Automatic Monitor Alignment szoftveren keresztül kalibrált Neumann hangfalrendszerektől megszokott lineáris hangvisszaadás jellemzi, csak ezúttal hordozható formában.

Miközben az NDH 30 megőrizte a zárt NDH 20 kiváló fémkonstrukcióját, sokkal több, mint csupán elődje nyitott változata. Az akusztikus rendszer egésze új kialakítást nyert, az optimalizált és tökéletesen elhelyezett dinamikus hangszórókat is beleértve, amelyek a síkmágneses jelátalakítók hangfelbontásával is felveszik a versenyt. Az NDH 30 harmonikus torzítása rendkívül alacsony, a frekvencia-szelektív abszorbereknek köszönhetően pedig a fejhallgató a teljes hangspektrumban figyelemreméltóan egyenletes frekvenciamenetet kínál.

„Egy olyan fejhallgatót szerettünk volna megalkotni, amely tökéletesen megbízható, és melynek használatával magabiztosan hozhatod meg a megfelelő döntéseket. Az NDH 30 precízen kimutatja, ha túl sok a basszus, vagy ha az énekben zavaró sziszegő hangok vannak, melyeket kezelni kell” – magyarázta Sebastian Schmitz portfóliómenedzser. „Az új modell térhangzás-felbontása is kiemelkedő, mivel a hangszórók rendkívül szigorú tűréshatárok betartásával készülnek, és mivel az NDH 30 szimmetrikus kábele javítja a csatornák elkülönítését.”

Neumann NDH 30

A nagyméretű, puha fülpárnáknak köszönhetően a fejhallgató hosszú távon is kimondottan kényelmesen viselhető. A szállítás megkönnyítése érdekében az NDH 30 összehajtható. A NDH 30 így tulajdonképpen a Neumann KH-sorozatú monitorhangfalainak hordozható alternatívája, hangzás és keverés tekintetében is tökéletes kompatibilitást kínálva.

Ugyanakkor az NDH 30 a fejhallgatók kompatibilitásának ellenőrzéséhez is referenciaként használható, ami a mai zenehallgatási szokások mellett elengedhetetlen a kereskedelmi sikerhez. Nagyfelbontású térhangzása miatt az NDH 30-at a 3D-s hangzású tartalmak (pl. VR és gaming) binaurális mixeinek megalkotásához is ajánljuk – egy gyorsan növekvő piacot kiszolgálva.

„A Neumann világszinten rövid idő alatt a professzionális monitorozás referenciájává vált. Az Oscar-díjas kasszasiker filmektől a legújabb Grammy-díjas 3D-s hangzású albumokig – mindent Neumann monitorhangfalak használatával kevernek. Ügyfeleink a fejhallgatós hangkeveréshez is hasonló referenciaeszközt kértek tőlünk. Végtére is, napjainkban a fogyasztók egyre inkább a fejhallgatós műsorhallgatást részesítik előnyben – különösen a 3D-s hangzású tartalmak esetén. Az NDH 30-cal részünkről ezeket az igényeket kívánjuk kielégíteni” – foglalta össze Ralf Oehl, a Neumann vezérigazgatója.

Neumann NDH 30 jellemzők:

Bővebb információ...


2022. június 7. 04:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA