MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A két miskolci gitáros dallamos gitárzenét pumpált az éterbe!

A dal ötlete 2020 novemberében körvonalazódott a fejemben- (mondta Ladocsi Gábor a miskolci illetőségű Ildi Rider zenekar gitárosa). Decemberben megkerestem Horváth Balázs barátomat, aki a szintén miskolci, Bíborszél zenekar gitárosa és egyben stúdiózással is foglalkozik, hogy segítene e a felvételekben. Első körben a gitárhangzást alakítottuk ki, amit több napos hangszer, erősítő és főleg pedáltesztelés előzött meg, aminek a helyszíne a Balázs stúdiója volt. Az erősítő gyorsan kiválasztásra került, egy Marshall DSL2000 fejet használtunk 2x12 Greenback hangszórókkal szerelt ládával kombinálva. Két klasszikus mikrofont választottunk, egy Shure SM57 és egy Senheisser e609 volt hadra fogva. Az idő nagy részét a gitárosok kedvenc játékszerével, különböző prémium pedálok tesztelésével töltöttük amit az erősítő boost-olására kötöttünk be. Többek között Bogner wessex, MXR Il Torino drive és az Xotic márkájú pedálokból pedig az SP compressor és EP booster volt terítéken. Gitárok tekintetében pedig a Gibson vonalon maradtunk, egy 1997-es Classic Les Paul és egy 2018-as SG Special lett a két fő hangszer. Miután a hangzást kialakítottuk, közben vetettem fel Balázsnak, hogy ha már úgyis nyakig merült a felvétel előkészítésében, akkor miért ne gitározna Ő is a szerzeményben?

Igent is mondott a felkérésre és tulajdonképpen ekkor alakult ki a koncepció is, hogy egy olyan felvételt szeretnénk készíteni, ahol a két szólógitár szépen kiegészíti egymást illetve egymásba ágyazva alakulnak a fődallamok a nótán belül. Így hát megszületett a project aminek a „Flowcat Works” nevet adtuk és ebben a felfogásban láttunk neki a felvételnek, amit Balázs kevert és masztering-elt is egyben. A basszusgitár sávot Hudák Attila barátunk játszotta fel, a dobsávot pedig Balázzsal szerkesztettük.

A videoklip ötlete is ezután fogalmazódott meg bennünk, hiszen jobban szeretik az emberek nézni is a zenét, a hallgatása közben.
Egy egyszerű frappáns videót álmodtunk meg, ami nem filmszerű és nem is az a tipikus youtube-os gitározós videó, amihez egyben létrehoztuk a „Flowcat Works”nevű csatornánkat is, ahová a jövőben szeretnénk publikálni.

Első nekifutásra tartottunk egy próbaforgatási napot, ahol Kurucz Attila barátunk volt a videós és tulajdonképpen itt találtuk ki, hogy mit is akarunk látni pontosan, illetve hogyan tudjuk ezeket a képeket jól megvalósítani.

A végleges videó felvételeket végül Balázs zenésztársa, Bodnár Balázs (Süni) rögzítette nekünk Zákány Zita (zakanyzita.hu) fotó stúdiójában, a képkockákat pedig Horváth Balázs vágta össze.

Nagyon jó hangulatban telt a forgatás és büszkék vagyunk a Flowcat című dalra és a videójára, ami egyben az egymást elfogadó, közös együttműködés  gyümölcsét mutatja be mindenki számára. Véleményem szerint elég populárisra sikerült a dal, attól függetlenül hogy instrumentális gitárzenéről beszélünk, ezt az átlag zenehallgatói visszajelzésekből szűrtük le.

Jövőbeni terveink között több ilyen gitáros dal rögzítése szerepel, amit különböző gitárosok vendégszereplésével szeretnénk még érdekesebbé tenni és ezáltal megismertetni az emberekkel az ilyen jellegű zenét. Megcélozzuk a nagy zenemegosztó portálokra való felkerülést is, de ehhez kell még pár dal.

Addig is mindenkinek sok koncertet kívánunk, majd ha megoldódik végre ez a pandémiás állapot és várjuk a leveleket, kommenteket a dalunkkal kapcsolatban. Peace!

https://www.facebook.com/flowcatworks
Email: flowcatworks@gmail.com
www.ildirider.hu
www.biborszel.com


 

2021. március 23. 16:41

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA