MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A jazzlegenda, Chick Corea adja a legújabb #YamahaChallenge kihívást

A Yamaha online kezdeményezése zenészek globális közösségét inspirálja. Az áprilisban indult #YamahaChallenge továbbra is nagyszerűen mutatja be a zene kiemelkedő erejét, melyet az emberek kontinenseken átívelő elkötelezettségéhez, inspirációjához és összekapcsolásához nyújt. 

Az online kihívások sorozatának legújabb részében, a 23-szoros Grammy-díjas és billentyű virtuóz Chick Corea hívja a zenészeket kortól és lehetőségektől függetlenül egy zenedarab megírására 7 napon keresztül minden nap, azzal a kijelentéssel, hogy “aki zeneszerzővé akar válni, az komponál – és annyit komponál, amennyit lehetséges”.

Chick kihívása csatlakozik a Grammy-díjas crossover jazz művész, Jacob Collier ‘Contrary Motion 12-Key Modulation Challenge’ című és az avantgard zongorista és elektromos zeneszerző, Francesco Tristano ‘BPM – Bach per Minute’ elnevezésű kihívásaihoz.

Zenészek a világ minden tájáról gyorsan reagáltak, majdnem 1000 #YamahaChallenge megosztott videóval egyedül az első két hétben. A kihívásra saját és egyedi válaszokat lelkesen osztottak meg zenészek és zenerajongók egyaránt, az előadások zongoristáktól, rézfúvósoktól, gitárosoktól, énekesektől és még egy hárfástól is érkeztek.

A kezdeményezés a Yamaha Musictól származik és a cég minden zenészt arra bíztat, hogy vegyen részt és ossza meg tehetségét a globális közönséggel. További elismert művészek állnak készen, hogy elindítsák saját kihívásaikat az elkövetkező hetekben, kísérjék figyelemmel, hogy mi következik!

https://europe.yamaha.com/yamahachallenge

https://www.instagram.com/yamahamusiceurope/

https://www.facebook.com/YamahaMusicEurope

https://twitter.com/YamahaMusicEU


2020. június 15. 10:43

Minden jog fenntartva. 2020 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA