MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A holnap hangjai – WalkMan

A tizenharmadik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2020-2021. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort a WalkMan zenekarral folytatjuk, ők a  beregszászi Peron Music tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét. 

Bemutatnátok röviden a zenekart?

16 évesen írtam meg az első dalomat ami a “Láthatatlan” címet kapta. Azóta folyamatosan írtam az újabb és újabb dalokat. Mivel zeneiskolában tanultam zongorát, illetve autodidakta módon gitárt, így ha ezek a hangszerek szerepeltek a zenében akkor én játszottam fel őket, a többit szoftveresen kellett megoldanom. Amikor megírtam a “Szállnék” című dalt, akkor már az elejétől fogva hallottam a dalon, hogy eléggé zenekaros lett, így vétek lett volna ha legalább egy gitárost nem keresek a dalhoz. Ekkor megtaláltam Molnár Dávid barátomat és együtt felvettük a gitárokat, illetve írt egy szólót is a dalba, a többi hangszert szoftveresen kevertem ki. És ezzel a dallal sikerült bejutnom a döntőbe. A zenekar célja egy új színvonalat hozni a könnyűzenébe, próbáljuk keverni a stílusokat, pop, rap, rock, alternatív ilyesmi. És pont ez a szépsége az egésznek. A fellépésre sajnos Dávid nem tud felutazni velem Budapestre, így egy másik srác fog velem jönni gitározni, de a legjobbat és a legtöbbet fogjuk kihozni ebből.

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

A célunk egy új színvonalat hozni a könnyűzenében, kísérletezünk a stílusok keverésével,és mindenkinek meg szeretnénk mutatni, hogy Kárpátaljáról is győzhetünk.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

Szerintem az egyediségünk az előadásmódban nyilvánul meg a legjobban, a kész produkcióban, a történetünkben. Hogy csak ketten vagyunk, még is egy teljes zenekari produkciót tudunk összehozni, ami mindenkinek tetszik. Hogy úgy tudjuk összevonni a különböző stílusokat a könnyűzenével, hogy ugyanúgy hangulatos, és jó a végeredmény.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

Szerintem ha folytatjuk a további kemény munkát, akkor pár év múlva simán fent lehetünk a legjobbak között, a felkapott listák elejére tudjuk tornázni magunkat, és olyan emberekkel is meg tudjuk szerettetni ezt a stílust,akiknek eddig teljesen más zenei ízlése volt.

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

A zeneipar folyamatosan változik, mindig más és más trendek lesznek, az hogy jó irányban, vagy rossz, az már szubjektív. Szerintünk többségben jó úton halad, de persze vannak negatívabb változások is, például hogy most már ahogyan észrevettük hogyha valaki gyorsan pár óra alatt összedob valamit, nem is dolgozik vele szinte semmit, így egyértelműen rossz lesz a végeredmény, de mégis sokkal felkapottabb a dal, mint bárki másé aki rengeteg munkát bele tesz. És szimplán csak azért felkapottabb, mert rossz, ez egy eléggé negatív dolog szerintünk, de ahogyan már mondtam, ez szubjektív.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Szerintünk igen is meglehet. Persze hogy odáig eljusson valaki, az több év kemény munka, de igen meg lehet élni belőle. Mi például még soha nem kerestünk a zenéből semmit. De mégsem adjuk fel, hisz nem ezért csináljuk, hanem mert szeretjük.

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

Ez is szubjektív. Úgy gondoljuk, hogy akik a csúcson vannak, azok nemhiába vannak ott. Lehet, hogy nekünk nem tetszik, de attól még azért vannak ott mert megérdemlik, hogy ott legyenek. Mostanában már bárkit megítélnek bármiről, és legtöbb esetben rosszul. Régen is jó volt a helyzet, de most is jó a helyzet, hiszen a világ változik, így a zeneipar is, és ezzel nincs is semmi gond. Mert ha több 10 éven keresztül is csak ugyanaz menne, akkor unalmassá válna.

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Igazából nincs. Bárkiből lehet, ha eleget tesz azért hogy eljusson egy ilyen szintre.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Általában a tehetségkutatókat az x faktorhoz hasonlítják, pontosan ezért tetszett meg a Peron Music tehetségkutatója, hisz itt ugyebár a döntő egy fellépés, ahol minél nagyobb showt kell nyújtani. Az ilyen tehetségkutatókra lenne szükség itthon.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Rengeteg tehetséges feltörekvő dalszerzőt, előadót, együttest láttam már, ugyebár mi is feltörekvők vagyunk. Szerintünk nemsokára eljön egy új korosztály, akik megreformálják majd a zeneipart.

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

A fesztiválokon tudnak az előadók, együttesek a legközelebb kerülni a közönségéhez. Hisz minden esetben egy nagyszínpados fellépésről beszélünk, ide tudnak eljönni a legtöbben, szóval szerintünk a fesztiválos fellépések a legjobbak, persze ezt úgy mondjuk, hogy még nem volt részünk ilyenben.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Ez is fontos egy előadó, zenekar pályafutásában, hisz a kezdetekben valószínűleg több fellépés lesz klubokban. Vannak olyan zenekarok például, akik már nem vállalnak klubokban fellépéseket, de persze ehhez is el kell jutni egy adott szintre. De ez a legjobb kezdet egy feltörekvő zenész pályafutásában.

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Egy olyan csapat, egy olyan zenekar, aki képes minél több emberrel megszerettetni ezt a stílust, aki maradandó produkciót tud nyújtani a közönségének. Nekünk pedig pontosan ez a célunk, szóval reméljük, hogy majd mi leszünk az a csapat.

Köszönjük a beszélgetést.


2021. szeptember 17. 07:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA