MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A holnap hangjai - EUPHONICA

A tizenötödik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2022-2023. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort az Euphonica zenekarral folytatjuk, ők a Peronmusic marosvásárhelyi tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét.

Bemutatnátok röviden a zenekart? 

A zenekarunk 2021 januárjában alakult. Leginkább a Pop-Rock stílust képviseljük. Pár hónapon belül sikerült több feldolgozást megtanulnunk, amelyekkel kisebb koncerteken/fesztiválokon csaltunk mosolyt a közönség arcára. 2022 április 7-én megjelent a „Better Than You Think” című első dalunk és 2023 március 3-án a DAYBREAK című kislemezünk is. Jelenleg egy albumon dolgozunk, ami remélhetőleg egy csodás nyári napon fog megjelenni. Bemutatom a zenekarunk tagjait:
                              -Hang: Fülöp Denisa
                              -Billentyűk: Leonard Buta
                              -Basszusgitár: Aris Nichi
                              -Gitár: Adrian Bunea
                              -Dobok: Catalin Bunea


Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Mindenképpen azt szeretnénk, hogy minél több ember megismerje a dalainkat, és hogy mindig azzal foglalkozzunk, amit kis korunk óta szeretünk csinálni.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

A véleményünk szerint kreatív fiatalok vagyunk, nagyon szeretünk dolgozni, harcolni az álmainkért, újabb embereket, körülményt megismerni és kipróbálni új dolgokat. Ami szerintünk különlegessé tesz bennünket az az, hogy olyan dalokat próbálunk írni, melyek felkeltik az emberek figyelmeit és újabb generációk mentalitását megváltoztatják, lehet  sikerül jobb irány fele téríteni az újabb generációt.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

Nagyon szeretnénk, hogy minél több ember megismerjen minket, pár éven belül egy nemzetközi színpadon is kipróbáljuk szerencsénket, ha egy jó lehetőség adatik akár, és olyan emberekkel kollaboráljunk, melyek tudnak segíteni a karrierünk elindításában, és akiktől tanulhatunk még nagyon sokat a zenéről.
Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok

Pozitív pedig az, hogy vannak még olyan emberek, akik keresik a modern, eredeti dalokat és támogatják az előadókat egy bíztató üzenettel is.

Negatív talán az, hogy rengeteg olyan tehetség van, akikről nem igazán lehet hallani pl.rádióban, tv műsorokban stb. vagy nincsenek is filfigyelve.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Ez egy picikét nehéz kérdés, de igen, egy idő után. Ha türelmesen cselekszünk és nem adjuk fel, akkor igen. Ez attól is függ, hogy ki hogyan fogja fel ma a zenéből megélést. 

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

Régebben az emberek jobban megtisztelték a zenét mint mostanság. Egy koncert hátterében rengeteg munka, gyakorlat volt, ami meglátszott koncert alatt. A közönség is máshogy nézett fel az előadó művészekre, sokat változott a zenei világ.  

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Az angol nyelvű dalszövegekkel nagyobb sikert lehet aratni a nagyvilágban, de ez igazából több mindentől is függ.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Minden rosszban van valami jó. Rengeteg olyan versenyző van, aki csalódottan hagy el egy tehetségkutatót, viszont vannak olyan versenyzők is, akiknek adatik egy nagy lehetőség kiesés után. Sok olyan embert lehet megismerni, akiktől inspirálódni lehet, követő tábort lehet szerezni, nagyon sok jó tulajdonság van egy tehetségkutatóban, viszont nagyon sok rossz is.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Nem mindenkinek sikerül utat törni mint zenész a zeneiparban, és lehet legtöbbször képzetlen emberek uralják a piacot. Kitartáson is múlik végülis. 

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Nagyon sok tapasztalatot lehet szerezni a fesztiválokon és ha minél több fesztivál van, annál jobb.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Nyilván valahol el kell kezdeni. Nagyon sok zenekar klubokban próbálja szerencséjét és ez jó is egy ideig. Amikor már több tapasztalattal rendelkezik és adódik lehetőség, akkor jobb, ha máshol is próbálkozik, azaz nagyobb fesztiválokon stb. 

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Tehetséges fiatalok támogatása és segíteni egy karriert elindítani. A fiatalok pedig legyenek kreatívak és minél több modern, jó minőségű dalt komponáljanak, amelyekkel mosolyt tudnak csalni az emberek arcára és boldogítani minél több embert.

Köszönjük a beszélgetést.


2023. március 17. 13:26

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA