MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A D&B AUDIOTECHNIK Noizcalc szofvere kapta a Plasa 2016 innovációs díját!

Szeptember 19-én, a d&b audiotechnik NoizCalc szoftvere nyerte el a 2016-os PLASA innovációs díját. Az ingyenes szoftver színpadi előadások előzetes tervezésében nyújt segítséget.

Az ArrayCalc szimulációs fájl importálásával kiszámítja a hangosítandó területen kívül fellépő zaj szintjét, segítve ezzel az akusztikai tervezők és a rendszer tervezőinek munkáját. Hans Metger, a d&b Képzési- és Termékalkalmazási támogató technikusa a termék bemutatásakor elmondta: „Reméljük, ezzel felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyire fontos tényező a környezeti zaj kibocsátása hosszan tartó kültéri eseményeknél.”

D&B: Noizcalc zaj immisszió modellező szoftver

A nagy zenei események, fesztiválok engedélyezése régóta megköveteli, hogy egy hivatalos nyilatkozatban közöljék a szervezők, hogy mekkora hangszennyezéssel lesz hatással környezetére a színpad.

A d&b ArrayCalc programjának, - mely az egyik legelismertebb modellező program napjainkban - kiegészítésére készült ez a szoftver, mely a távol-tér zaj immisszióját hivatott modellezni. A program megmutatja, hogy az összetett hangrendszerek milyen hatással vannak a környezetre, számolva a meteorológiai és domborzati viszonyokkal, megfelelve az ISO 9613-2 és Nord 2000 szabványoknak. A NoizCalc a d&b audiotechnic és a SoundPLAN GmbH. szakembereinek közös munkája. A SoundPLANnoise egy az egész világra kiterjedő előírásoknak megfelelő, szélesebb körben akkreditált program, melyet a zajterhelés számításaira használnak. Nagy segítség lehet, hogy a program képes adatokat importálni a d&b ArrayCalc szoftverből.

"Azért fontos az együttműködésünk a SoundPLAN szakembereivel, mert olyan időket élünk, ahol egyre fontosabb szempont a zajterhelés egy szabadtéri esemény tervezésénél". mondja Werner "Vier" Bayer, a d&b termékmenedzsere. "A d&b ingyenes szoftvere lehetővé teszi a tervezőknek, hogy idő előtt tudják, milyen zajterheléssel kell számolniuk. A NoizCalc a hangrendszereket tervező és a környezeti zajjal és szennyezettséggel foglalkozó szakemberek közös megegyezése alapján nyert kibocsájtást, akik úgy vélik, hogy ez is szoros hatással van az ökológiára".

Bővebb információért keresse közvetlenül kollégánkat!

Fekete Gábor
INTERTON Group - Műszaki menedzser
Telefon: +36 30 689 3197
E-mail: gabor.fekete@intertongroup.com


 

2016. november 19. 06:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA