MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A d&b audiotechnik bemutatja a HeadroomCalc-ot, ami áttörést jelent a hangrendszer teljesítményének kiszámíthatóságában

A d&b audiotechnik elkötelezett a hangmérnökök, rendszertervezők és tanácsadók támogatása iránt, ennek eredményeképp megalkotta a HeadroomCalc-ot. Az ArrayCalc V11-ben elérhető, szabadalmaztatott HeadroomCalc technológia mostantól előre jelzi a d&b rendszer reakcióját egy adott hangjelre, és minden más jelenleg elérhető megoldásnál pontosabb hangnyomásszint (SPL) és headroom számítást biztosít.

„A d&b küldetése, hogy a rendszer teljesítményének jobb és átfogóbb kiszámíthatóságát biztosítsa. A HeadroomCalc jelentős előrelépést jelent a pontos rendszerteljesítmény előrejelzésében, amely hatással lesz a jövőbeli audio projektek tervezésére és kivitelezésére. Ezt az előrelépést szeretnénk megosztani az integrátorokkal és tanácsadókkal világszerte, hogy segítsük őket abban, hogy terveiket még inkább előre jelezhetővé és megbízhatóvá tegyék, különösen a fix telepítések tervezése során.”
/Florian Hahn, a d&b audiotechnik szoftver termékmenedzsere/

d&b audiotechnik HeadroomCalc program

A rendszer teljesítményének pontos előrejelzésére több okból is szükség van:

A d&b ArrayCalc szimulációs szoftver legújabb frissítése mostantól tartalmazza a HeadroomCalc-ot, amely egy szabadalmaztatott, fejlett időtartománybeli (számítási) modell.

„A HeadroomCalc általános, állandósult állapotú spektrumok helyett a felhasználó által megadott, a valós alkalmazást reprezentáló hangfájlokat használja. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosan figyelhessék meg az egyedi jelválaszokat, valamint a DSP limiter alapú nemlineáris feldolgozás hatásait” – mondta Kilian Köhler, a d&b audiotechnik K+F tudományos számítások műszaki vezetője. „Ennek eredményeképpen felhasználóink még valósághűbb szimulációs eredményekben részesülnek, így olyan rendszerterveket készíthetnek, amelyek új szinten felelnek meg a specifikációs követelményeknek.”

A HeadroomCalc előrejelzi egy d&b rendszer reakcióját az adott audiojelekre, pontosabb SPL-számítást biztosít azáltal, hogy bármely, a felhasználó által meghatározott audiofájlt feldolgoz a konfigurált audiorendszer szimulációján keresztül.

A HeadRoomCalc-ba táplált jel lehet akár az előző esti koncert maszter felvétele, vagy egy specifikus mérőjel, mely alapján a szoftver képes hangnyomásértékeket szimulálni. Az így kapott értékekkel pontosabb visszajelzést kapunk az általunk tervezett projektről a hangnyomást és lefedettséget illetően.

A d&b audiotechnik kizárólagos magyarországi forgalmazója az INTERTON Group.


 

2023. június 23. 11:42

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA