A La Bernardin New York egyik sztár étterme, hisz megnyitása óta négycsillagos, illetve Michelin-csillagból is kapott már hármat. A díjnyertes szakács, Eric Ripert 1994 óta vezeti az éttermet és úgy gondolja, hogy a zene, a hang fontos része egy ilyen kvalitású helynek.
Különösen este fontos a hangulat miatt, amikor még nincs tele az étterem és ugyanilyen fontos az éjszaka végén is, amikor távoznak az utolsó vendégek. Tehát elengedhetetlen a tökéletes hangminőség egy nap sikeréért.
"Egyszer eljött hozzám Eric és azt mondta: szeretem a zenét, de az éttermemben nem szól valami jól a cucc. Ezért azt terveztük, hogy a legjobbat építjük be, hogy minden szempontból megfeleljen az elvárásoknak, így döntöttünk a d&b mellett." - meséli Ernie Lake az EL Media Group tulajdonosa.
Lake tervei alapján az XS sorozatra esett a választás. A terem akusztikája már némileg kezelve volt, de további akusztikai felületekre és megoldásokra volt még szükség. Az 5S hangsugárzó eléggé kicsi ahhoz, hogy ne hivalkodjon, de minőségben kompromisszumok nélküli legyen. A koaxiális lesugárzás tökéletesen alkalmazkodott a helyi adottságokhoz. Ezek mellé kerültek a 12S-sub mélysugárzók, a teljes hangkép megszólaltatásáért, melyeket a d&b 10D végfokaira bíztak.
"Ez nem közönséges háttérzene” - meséli Eric – „a tartalom gondosan válogatott. A rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy visszaadja a vokális zene árnyalatait, hogy minden hangja érthető legyen. A zenei tartalom nagyon változatos: külön zenék vannak a kínai ebédre, a vacsorához és a késő esti étkezésekhez is. S ezek minden napszakban más hangerővel szólalnak meg. Tehát a hangrendszernek ugyanolyan tökéletesnek kell lennie, mint az ételeinknek- és higgyék el, ez így is van."
Tudjon meg többet: http://www.dbaudio.com/en/db/news/detail/article/db-provide-a-quality-ingredient-at-le-bernardin.html
2016. szeptember 15. 17:54