MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ÖRÖM A ZENE ISKOLA

Az ÖRÖM A ZENE ISKOLA egy csaknem negyed évszázados álom megvalósulása, amely a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor 1994-es kezdeteihez nyúlik vissza. A tömeges, élmény alapú zeneoktatás úttörő kezdeményezéseként megvalósított huszonhárom éves koncepció már évek óta megérett az állandó otthont adó iskolai környezetbe történő átültetésre.

Tanáraink többsége egy évtizede szinte teljes egészében változatlan felállásban és tökéletes összhangban, barátságban működik együtt és működteti, fejleszti összehangolt oktatási metódusát, amellyel fiatal zenész, zene szerető és értő generációk egész sorát indította már el.

A könnyűzenében használt alaphangszerek basszusgitár, billentyűs hangszerek, dob, ének, fafúvós (3-10éves korig ajánlott a furulya, 10 éves kor felett a klarinét és a szaxofon), gitár, kezdő és haladó szintű oktatása mellett jelentős figyelmet fordítunk a kreativitás, szövegírás, dalszerzés kibontakoztatására, fejlesztésére... 5letszobrász óráink segítségével és a közösségi élményt is nyújtó zenekari képzésekkel egyaránt. A legkisebbeknek pedig igazán jó hír, hogy a BAccordLOGic© Zeneoktatási Program zsenialitásának köszönhetően már 3 éves kortól várjuk a gyermekeket és a szüleiket egyaránt! A választott hangszeres órához jár még heti egy alkalommal az első félévben az 5letszobrász (kreativitás, szövegírás, dalszerzés) kurzus, amelynek a második félévtől kezdődően a zenekari képzés veszi át a helyét.

Tanáraink: Andrásik Remo, Lukács Peta, Lovrek Krisztián (gitár), Szappanos György, Temesi Bertalan (basszusgitár), Pacziga Linda (ének), Lombos El Márton (5letszobrász), Sümeghi Tamás, Tóth Tamás (dob), Szabó Károly (zongora és billentyűs hangszerek), Jerzsele Katalin (fafúvós), Balogh Gábor és Baloghné Seller Zsuzsa (BAccordLOGic© Zeneoktatási Program)

A számunkra otthont adó Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola képzései  (hangmester, mozgó kép és animáció, stb...) és infrastruktúrája (termei, közösségi terei, hangstúdiója) értelemszerűen és természetes társíthatósággal közelíthetők a zenei képzések igényei felé.

Az iskola névadója és az ÖRÖM A ZENE koncepció működtetője a Hangszeresek Országos Szövetsége, amely egyben garanciát is jelent a magas minőségű szakmai és technológiai háttér biztosításában.

Ki jelentkezhet az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire?
A rövid válasz az, hogy bárki. Bővebben: 3-100 éves korig mindenki, aki vágyat érez magában, hogy valamilyen hangszeren, esetleg zenekarban játsszon, vagy énekesként, dalszerzőként, szövegíróként próbálkozzon. Nincs tudásszint megkötés, a teljesen kezdőtől, az újrakezdőn át a haladó, vagy töredezett tudású fél-profiig mindenkit szeretettel várunk.

Meddig tart a képzés?
A képzési időszak teljesen kezdő szintről indulva – optimális esetben – két évet vesz igénybe, de minden körülmények között alkalmazkodik a tanuló adottságaihoz.

Milyen szintű tudást ad a képzés?
A célunk az, hogy a képzési időszak végére minden diákunk képes legyen a magabiztos hangszeres játékra, a zenekari beilleszkedésre, pontos képet tudjon alkotni saját hangszeres tudásáról, valamint a továbbfejlődéséhez vezető utakat ismerje és felismerje önerőből.

Hány tanuló vesz részt az egyes órákon?
Kis csoportos foglalkozásainkon 3 fős csoportokban foglalkozunk a diákokkal. Ez alól csak bizonyos elméleti, az 5letszobrász és a zenekari órák jelentenek kivételt. Illetve a haladó órák helyzet- és tanuló függően egyénre szabottá válhatnak.

Milyen hosszúak az órák?
A csoportos órák alapvetően másfél órásak, a személyre szabott órák 60 percesek, a zenekari és az 5letszobrász órák pedig alkalmazkodnak az igényekhez.

Az iskolánk tandíjai a következők:
havi tandíj: 15.900Ft.- (Heti egy választott hangszeres óra + egy 5letszobrász óra az első félévben, amely a második félévtől zenekari órára cserélődik)

negyedéves befizetés esetén: 42.000 Ft
féléves befizetés esetén: 78.000 Ft
éves befizetés esetén: 150.000 Ft


 

2017. január 5. 17:36

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA