MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ÉTER Plusz 2016. - a Koalabell és a The Immigrants indulhat az 1+1 millió forintos díjért

Fesztivál hangulat, csodálatos környezet, profi színpadtechnika és több, mint 50 előadó az idei ÉTER Plusz- Tehetségkutató Fesztiválon. Lezárult a verseny, kihirdették a győzteseket. Az idei fesztivál színpadjáról a Koalabell és a The Immigrants jutott tovább a Budapest Music Expora, ahol esélyt kaptak az egy millió forintos díj elnyerésére. A Dj verseny győztese pedig a Used Disco.

Nem volt könnyű a választás. A szakmai zsűri idén is több, mint 150 jelentkező közül választotta ki azt az 50 versenyzőt, 24 zenekart, 10 Dj-t, és 10 egyéni előadót, aki megmutathatta tehetségét az ÉTER Plusz 2016 színpadain.

A szakmai zsűrit a zenei élet elismert nevei fémjelezték. A nagyszínpadi produkciókat Temesi Berci, az MTVA, TV2, RTL Klub zenei rendezője - az ÉTER Plusz zsűri elnöke, Pély Barna - Zeneszerző - United, B The First, a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó személyisége, Jeges Zsolt - Mamazone Kiadó és Menedzsment Iroda, Andrásik Remo – a HANOSZ főtitkára, zenész gitártanár értékelte.

Az Ördöngős színpadon Bátky Zoltán, zsűri elnök - BZ Project, After Crying énekese, Palcsó Tamás - énekes - Moroon5 Cover Show, Nagy Nono Norbert - session zenész, gitár tanár, Shamanize Records művészeti vezetője, Hocza 'Igor' Róbert - Mytra, Remorse, Candlelight előtt mutatták be tehetségüket az egyéni előadók és zenekarok. DJ kategóriában indult előadóknak a Dj Newl (Nyújtó Sándor- New Level Empire) által vezetett zsűri előtt kellett helytállni.

A világot jelentő deszkák

Nagy volt a küzdelem és nehéz a döntés, ám a tehetség és az energia nem veszett kárba. A résztvevők komoly nyereményekkel a kezükben távoztak az idei ÉTER Pluszról is. A fődíjas Koalabell Sziget Fesztivál fellépést és több állomásos koncertlehetőséget nyert Jeges Zsolt és a Gold Reckord Management által. A The Immigrants felléphet az Akváriumban és az A38 színpadán. Mindkét zenekar esélyt kap az 1+1 millió forintos fődíj elnyerésére az „Öröm a zene” tehetséggondozó program keretében, a Budapest Music Expo színpadán.

A The Luckies is bemutatkozhat az Akváriumban, illetve a Volt Fesztiválon is, és az Alpaca Beattel 1-1 &U Magazin címlap sztori és fotózás nyertesei egyben. HD videoklip felvételt és stúdiófotózást nyert az Aurevoir.

50.000 forintos Tajti hangszervásárlási utalványt nyert az As Karma Brings és a Time Won’t Stop. Interjú lehetőséget kapott a Petőfi Rádióban a The Bluebay Foxes, valamint a Rock Rádióban az Astral Dog és Fehér Ádám, aki 10 éves kora ellenére az egyik legnagyobb sikert aratta gitárjátékával a fesztiválon.

Ami a Dj-ket illeti: a DJ verseny fődíját, a Balaton Sound Fesztivál fellépési lehetőséget és az 1 éves Dj Szövetségi tagságot a Used Disco formáció nyerte és a többi résztvevő is további értékes tárgynyereményeket kapott a Zaj jóvoltából.

Tehetség tréning - idén is hangsúlyos volt a szakmai felkészítés

A 2016-os ÉTER- Workshop és interaktív zenész találkozó fő témája: 'Hogyan boldoguljunk a média világában?’ Temesi Berci, az MTVA, TV2, RTL Klub zenei rendezője és Andrásik Remo, HANOSZ, Budapest Music Expo főszervezője beszélt, arról mi kell a sikerhez a média világában, hol és milyen formában érdemes jelen lennie egy feltörekvő zenésznek, ha ismertebbé szeretne válni. A tavalyi évhez hasonlóan idén is elsőkézből értesülhettek a feltörekvő tehetségek az NKA-hoz való pályázás rendszeréről. Az NKA pályázati kisokos előadásán Krucsainé Herter Anikó az NKA Igazgatóságának főigazgatója és Vizkeleti Andrea az NKA Bizottság titkára beszélgetett a fiatalokkal. Az előadást egy rendhagyó interaktív kvíz show követett, amelyen a helyes válaszokért cserébe trendi nyereményeket vittek haza a zenészek. A szakmai programból nem hiányozhatott a Cseh Tamás Programiroda sem, amely kifejezetten a kezdő, illetve fiatal tehetségek számára nyújt támogatást. Bajnai Zsolt a Cseh Tamás Program Ideiglenes kollégium vezetője örömét fejezte ki, hogy a program idén ünnepelte 2 éves születésnapját és sok tehetséges zenekarnak tudtak támogatást nyújtani pl. a mentorprogram által. Délután folyamán szó esett a pályáztatásról, a zenei menedzsmentekről, a workshopok és a zenei oktatás fontosságáról.

Zene, élmény, közösség

Élményekkel telve, robogtunk végig a 2016-os Éter Plusz Tehetségkutató fesztiválon. Izzott a Bolyki völgy. A várakozó tehetségek betöltötték a teret. Személyiségük, sokszínűségük különös forgatagot varázsolt fesztivál helyszínére. Hangolás a színpadon és izguló szempárok ragyogtak a pázsiton. Elindult a zene, a zsűri fáradhatatlanul dolgozott: figyelt és ösztönzött. Egymást követték a tehetségek, akik egymást figyelve és megismerve hagyták el a Völgyet. Senki sem távozott üres kézzel: útmutatás, tapasztalat, emlék, díjak, barátok, kaland, közösség. ÉTER Plusz 2016: közösséget építettünk.

Gratulálunk mindenkinek, és sok sikert kívánunk! Jövőre találkozunk!

A két fődíjas zenekarról szóló korábbi hírek itt olvashatók!


2016. június 5. 12:36

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA