MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A természetre hangolva

A Parks Canada és CBCMusic által szervezett és a „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat részeként megtartott koncert eredeti Sennheiser vezeték nélküli hangba burkolta a kanadai természeti csodát. Serena Ryder előadását több mint ezer fős közönségnek közvetítették az óceánfenéken – egy-egy árapály ciklus között.

A főként drámai mértékű árapály változásairól, homokos strandjairól és buja növényzetéről ismert, eredeti pompájában tündöklő természeti csoda tavaly  augusztus 29-én a díjnyertes Serena Ryder koncertjének adott helyet. A Parks Canada és a CBCMusic által szervezett, és a Kanada délkeleti partvidéke közelében fekvő Fundy Nemzeti Parkban apály idején megtartott koncertet – melyet a „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat részeként rendeztek meg – több mint 1000 résztvevő hallgatta a Sennheiser vezeték nélküli fejhallgatói segítségével. Az esemény Serena Ryder, a Sennheiser, és New Brunswick tartomány szoros együttműködésével jött létre.

A Herring Cove Beach a Fundy-öböl északnyugati részén terül el, melyet hatalmas, 15 méteres vízszintkülönbséget is meghaladó árapály jelenség jellemez. A legmagasabb vízszintnél a dagály teljesen elborítja a partot, a víz visszahúzódásakor pedig átmenetileg egy oázis tárul elénk. A Parks Canada és a CBCMusic ezen a röpke ideig feltáruló területen látta vendégül a „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat legújabb rendezvényét.

Ryder előadása a Sennheiser által biztosított vezeték nélküli technológia közvetítésével jutott el a fejhallgatót viselő közönséghez – magával ragadó hangzásélményt kínálva egy egyedi és gyönyörű környezetben. A koncertsorozatot azzal a céllal indították, hogy az egyes védett természeti helyszínek meghittségének tiszteletben tartásával szólaltassanak meg élő zenét Kanada legszebb helyein.

Munka az árapály szabta szoros időkorlát mellett

Az óceánfenék kínálta, csak ideiglenesen rendelkezésre álló koncerthelyszín egyedülálló kihívás elé állította a Parks Canada és CBCMusic csapatát. „Az apadás kezdetétől az újabb dagályig kb. 6 óra telik el, így csupán ennyi idő állt rendelkezésünkre a teljes esemény lebonyolításához” – mondta Steve Glassman produkciós tanácsadó. A projekthez olyan megbízható vezeték nélküli technológiára volt szükségünk, amely gyorsan üzembe helyezhető és megszakítás nélkül képes kiváló minőségű hangzást közvetíteni az 1000 fős közönség minden tagja számára. „Miután felmértük a projekt kezelésére alkalmas technológiát kínáló cégeket, a Sennheiser került ki győztesen” – mondta Glassman, aki 2013-ban, a „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat Banff Nemzeti Parkban megrendezett első eseményén már dolgozott a Sennheiserrel.

A Sennheiser vezeték nélküli fejhallgató technológiájának mobilitása igazi áldást jelentett a produkciós csapat tagjai számára, akiknek a koncert teljes felszerelését helikopteren kellett a helyszínre szállítaniuk. „Hasznos terhünk 24 darab, egyenként kb. 360 kg-os rakományból állt” – jegyezte meg Glassman, aki hálás volt azért, hogy nem kellett nagyméretű hangfalakkal bajlódniuk. Az eseményt megelőző próbák lezajlását követően, a CBCMusic csapata az előadás napján gyorsan összeállította a színpadot, bekötötte a hangszereket és elvégezte a kábelezést. Magán az előadáson a hangot a Herring Cove tetején parkoló kamion vette és közvetítette, az audio jeleket egy a parton előzetesen elhelyezett Sennheiser adóegységhez továbbítva. A hang azután innen jutott el a közönség fejhallgatóiba.

Egy bensőséges zenehallgatási élmény

Miután a hallgatóságot buszokkal a Herring Cove Beach-re szállították, a közönség tagjai magukhoz vettek egy-egy Sennheiser RS fejhallgatót, és megkezdték útjukat a kiszáradt medencébe vezető 170 lépcsőn a délután 5 órakor kezdődő előadás megtekintéséhez. Ryder előadása lenyűgöző volt, melyet még különlegesebbé tett a lélegzetelállító helyszín, és a fejhallgatókon keresztül biztosított kristálytiszta, bensőséges hangzás.

„Milyen varázslatos élmény! Köszönet a Sennheisernek, hogy a közönség számára ilyen kristálytiszta hangzást biztosított a Fundy-öbölben” – mondta Ryder, aki 2013 eleje óta turnézik Sennheiser vezeték nélküli felszereléssel. A művésznő a Fundy-öbölben tartott koncerten egy MMK 965-1 kapszulával szerelt, aranyozott Sennheiser SKM 2000 kézimikrofonba énekelt, miközben gitárjaihoz ew 572 G3 rendszert és egy további SK 500 G3 zsebadót használt.

Serena zenekara backline mikrofonként a gitárerősítőkhöz Sennheiser e 906-os, a dobokhoz evolution 900-as (hi-hat-ként egy Neumann KM 184-es) és overheadként két Sennheiser MK 4-es, valamint a közönség hangjának vételéhez egy MKE 600-as mikrofont használt. A művésznő vezeték nélküli monitorrendszere a Sennheiser 2000-es sorozatának 10 csatornájából tevődött össze.

„A Sennheiser fontos szerepet játszott az egész koncertsorozat elgondolásában, mivel a felszerelés nem kisebbíthette vagy szakíthatta meg ennek a különleges helynek, egyben természeti csodának az érintetlenségét – ahogyan azt egyéb felszerelések tették volna” – mondta Ben Aylsworth, a CBC főproducere. A lélegzetelállító helyszínen történő 1 órás varázslatos zenehallgatást követően a közönség tagjai a lépcsőkön felfelé haladva visszatértek a buszokhoz és egy életre szóló élménnyel távoztak. Közben a produkciós csapat gyorsan összecsomagolta a színpadot és a felszerelést, mielőtt a Fundy-öböl ismét birtokba vette volna a Herring Cove Beach-et. 

A „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat részeként a Fundy óceánfenéken megrendezett eseményről készült felvételt szeptember 25-én közvetítette a CBC – ahol Serena Ryder kiadatlan albumának új dalai szólaltak meg (melyeket a művésznő a CBCMusic számára összeállított exkluzív előadás keretében adott elő először), bemutatva a Fundy Nemzeti Park szépségét is.

Képaláírások:
Band.jpg: A Parks Canada és a CBCMusic által szervezett és a „minden idők leghalkabb koncertje” sorozat részeként megrendezett eseményen a Sennheiser egy 1000 fős közönség számára közvetítette Serena Ryder hangját a Fundy Nemzeti Parkban található Herring Cove Beach-en. (fotó: Christian Isaac)
 
Beach.jpg: Az 1000 fős közönség tagjai számára a Sennheiser RS- sorozatú fejhallgatóit osztották ki, melyek vezeték nélkül továbbították az eredeti, nagyfelbontású hangot a parton körültekintően elhelyezett adóegység segítségével. (fotó: Christian Isaac)
 
Serena.jpg: Serena Ryder, amint MMK 965-1 kapszulával szerelt, aranyozott Sennheiser SKM 2000 kézimikrofonjába énekel. (fotó: Christian Isaac)
 
Fans.jpg: A Sennheiser vezeték nélküli technológiája kulcsfontosságú volt a produkciós csapat tagjai számára, akiknek két dagály között csupán 6 óra állt rendelkezésükre, hogy összeállítsák a felszerelést és lebonyolítsák Ryder koncertjét. (fotó: Christian Isaac)
 
Headphones.jpg: A Serena Ryder előadása nyújtotta élményt a közönség tagjai számára több mint 1000 Sennheiser fejhallgató fokozta, melyek bensőséges és részletekben gazdag hangzást közvetítettek. (fotó: Christian Isaac)

A Koncertről és az előkészületeiről készített videó:


2016. április 29. 12:47

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA