MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

QSC K sorozat jubileum: 750.000 eladott hangsugárzó!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a QSC! Idén év elején eladásra került a 750,000-ik K hangsugárzó.

A 2009-ben piacra dobott K család, mely a KKW és KLA sorozatokból áll, nagy port kavart az aktív hangsugárzók piacán.

"Amikor bevezettük a K sorozatot, egy új standardot hoztunk létre a hordozható aktív hangsugárzók palettáján" mondja Gerry Tschetter, a QSC  professzionális termék menedzsment alelnöke. "Ez a kombináció, mely a hangminőség, hordozhatóság, megbízhatóság és külső kivitel tökéletes elegye, óriási előnyt jelent a többi konkurenssel szemben és a K sorozat értékesítési mutatója évről évre nő.”

És egy másik érdekesség: a K12 lett Amerikában a legtöbbet eladott aktív hangsugárzó, a lendület pedig töretlenül tart. Erről bővebben itt olvashat:
http://www.qsc.com/news-events/news/detail/qsc-celebrates-a-milestone-with-750000-k-family-loudspeakers-sold/


K8 | K10 | K12 | Ksub

A forradalmian új K sorozat trendet teremtett az aktív hangsugárzók között. A kiemelkedő hanghűség, a magas műszaki színvonal és a nagy teljesítmény mindegyik modellben megtalálható, így a kisebb modellek nem a nagyobb testvérek lebutított, olcsóbb változatai.  Mind a négy modell az új fejlesztésű 1000W-os D-osztályú erősítőt kapta meg, mely csatornánként 500W-ot biztosít. Szakítva a hagyományokkal az 1,75"-os magas sugárzók azonosak a három szélessávú modellben, a mélysugárzók pedig ugyanazt a kiváló minőséget tükrözik, így biztosítva a mérettől független páratlan teljesítményt. Lássunk néhány újítást, melyek jellemzőek a QSC aktív hangfalaira.  A DMT™  biztosítja a magas- és mélyhangszóró lesugárzási területének összehangolását.

Az Excursion Limiter a membránkitérést folyamatosan követi, és ha túl nagy jel érkezik a mélyhangszóróra, mely akár mechanikai sérülést is okozhat, a védelem egy nagyon keskeny sávszűrő alkalmazásával limitálja a hangszóróra jutó jelet. Ennek előnye a hagyományos, nagy sávszélességű limiterrel szemben az, hogy az adott frekvencián kívüli jelek érintetlenül kerülnek lesugárzásra. 

A  DEEP™ egy mélyhangkiemelő, mely a hangsugárzó méretét meghazudtoló telt mélytartományt biztosít. A GuardRail™ védelem, ami elsőként a GX sorozatú erősítőkben mutatkozott be, fokozatosan avatkozik be, a nagy jelek korlátozásával, így védve meg az erősítőt és az előadást a természetellenes torzításokkal szemben. A KSub két darab 12”-os hangsugárzót kapott, doboza rétegelt nyírből készül és a könnyebb mozgatás érdekében alacsony zajú görgőkkel van ellátva. A menetes állványcső tartozék, így rezgésmentes rögzítést biztosított a toppoknak.

Lehetőség van a K sorozat minden tagjánál a hangerő vezetékes szabályozására, így egy potenciométer segítségével állítható be az összes hangsugárzó hangereje. A hangsugárzók 5 perc inaktivitás után automatikusan készenléti üzemmódba kerülnek. A függesztési megoldások széles körben lehetővé teszik az élő és telepített alkalmazásokat. A hangsugárzó hátulján kialakított mini keverő XLR, jack és RCA bemenetekkel rendelkezik, mikrofon- és vonalszintű jelek fogadására és lehetőség van 3 hangforrás jelének keverésére és továbbítására akár egy másik hangsugárzóhoz. Emellett közvetlen kimenetek is rendelkezésre állnak, melyek tovább növelik a rendszer rugalmasságát. Színpadi alkalmazásban akár személyi monitorként és DI-box-ként is használható. A beépített EQ több állítási lehetőséget tartogat a felhasználónak. A HF kapcsolót VOCAL BOOST állásban használva a középtartomány kap több hangsúlyt, míg FLAT állásban lineáris az átvitel. Az LF kapcsoló állítható NORM, DEEP és EXT SUB állásba. DEEP állás esetén a mélyfrekvenciák kerülnek kiemelésre, az EXT SUB választása esetén a KSub hangfallal alkot tökéletes rendszert. Az előlapi LED választhatóan vagy a bekapcsolt állapotot, vagy a limiter működését mutatja. Az alkalmazott Tilt-Direct™ mechanizmus révén, az állványon lévő hangsugárzó 7,5 fokos szögben előre billenthető, ezzel segítve a tökéletes lesugárzást.


KW122 | KW152 | KW153 | KW181

Lássunk néhány újítást, melyek jellemzőek a QSC aktív hangfalaira.  A DMT™  biztosítja a magas- és mélyhangszóró lesugárzási területének összehangolását. Az Excursion Limiter a membránkitérést folyamatosan követi, és ha túl nagy jel érkezik a mélyhangszóróra, mely akár mechanikai sérülést is okozhat, a védelem egy nagyon keskeny sávszűrő alkalmazásával limitálja a hangszóróra jutó jelet. Ennek előnye a hagyományos, nagy sávszélességű limiterrel szemben az, hogy az adott frekvencián kívüli jelek érintetlenül kerülnek lesugárzásra. A  DEEP™ egy mélyhangkiemelő, mely a hangsugárzó méretét meghazudtoló telt mélytartományt biztosít. A GuardRail™ védelem, ami elsőként a GX sorozatú erősítőkben mutatkozott be, fokozatosan avatkozik be, a nagy jelek korlátozásával, így védve meg az erősítőt és az előadást a természetellenes torzításokkal szemben. A KW181, egy darab 18” hangsugárzót kapott, doboza szintén rétegelt nyírből készül és a könnyebb mozgatás érdekében alacsony zajú görgőkkel van ellátva. A menetes állványcső tartozék, így rezgésmentes rögzítést biztosított a toppoknak.

Lehetőség van a K sorozat minden tagjánál a hangerő vezetékes szabályozására, így egy potenciométer segítségével állítható be az összes hangsugárzó hangereje .A hangsugárzók 5 perc inaktivitás után automatikusan készenléti üzemmódba kerülnek. A függesztési megoldások széles körben lehetővé teszik az élő és telepített alkalmazásokat. A hangsugárzó hátulján kialakított mini keverő XLR, jack és RCA bemenetekkel rendelkezik, mikrofon- és vonalszintű jelek fogadására és lehetőség van 3 hangforrás jelének keverésére és továbbítására akár egy másik hangsugárzóhoz. Emellett közvetlen kimenetek is rendelkezésre állnak, melyek tovább növelik a rendszer rugalmasságát. Színpadi alkalmazásban akár személyi monitorként és DI-box-ként is használható. A beépített EQ több állítási lehetőséget tartogat a felhasználónak. A HF kapcsolót VOCAL BOOST állásban használva a középtartomány kap több hangsúlyt, míg FLAT állásban lineáris az átvitel. Az LF kapcsoló állítható NORM, DEEP és EXT SUB állásba. DEEP állás esetén a mélyfrekvenciák kerülnek kiemelésre, az EXT SUB választása esetén a KW 181 hangfallal alkot tökéletes rendszert. Az előlapi LED választhatóan vagy a bekapcsolt állapotot, vagy a limiter működését mutatja. Az alkalmazott Tilt-Direct™ mechanizmus révén, az állványon lévő hangsugárzó 7,5 fokos szögben előre billenthető, ezzel segítve a tökéletes lesugárzást.


KLA12 | KLA181

A KLA egy nagyszerű line-array rendszer, mely néhány kézmozdulattal, más hasonló hangfalakhoz képest rendkívül egyszerűen és rövid idő alatt összerakható, beüzemelhető. A KLA állandó görbületű, aktív line-array rendszer, ideális mobil és telepített hangosításokhoz, legyen az élőzene, vagy más hangosítási feladat. Nagyszerűségét az is mutatja, hogy a szubot a földre helyezve,a hozzávaló menetes állványcsővel két darab toppot tudunk ráhelyezni. A KLA sorozat két hangfalat tartalmaz, a KLA12 két utas, és a KLA181  szub hangsugárzót. Mindegyik 2x500W-os kiemelkedő hatásfokú erősítőmodullal rendelkezik. A KLA hangsugárzók rendelkeznek a DEEP™ processzorral, mely a mélyfrekvenciák hangsúlyosabb lesugárzását segítik a mélyhangok folyamatos ellenőrzésével, és szükség esetén limitálásával. Szintén a védelemről gondoskodik a GuardRail™ áramkör, mely biztosítja a hangszórók és erősítők védelmét. Fontos az energiatakarékosság, ezért a KLA család 5 perc nyugalom után készenléti állapotba kapcsol, de a jel megérkezésekor pillanatnyi késlekedés nélkül, azonnal feléled a rendszer.

Telepített alkalmazás esetén a KLA sorozatú hangsugárzók egy közös potenciométerrel távolról is szabályozhatóak.  A vonalszintű bemenetek XLR, a táp PowerCon™ csatlakozókkal rendelkezik és természetesen fűzhetőek. A táp, jel, készenlét és a limiter bekapcsolásáról LED-ek tájékoztatnak. A KLA12 top 12"-os mély és 1,75"-os nyomókamrás magas hangszóróval rendelkezik.

Egy elem sugárzási szöge 18 fok, és kizárólag ívelt összeállításban illeszthetőek egymáshoz, így 5 db KLA12 segítségével érhető el a 90 x 90 fokos lesugárzás. A line-array elemek elektroakusztikai beállítását egyszerűsíti az Ar-Q™ rendszer, mely a frekvenciamenet kiegyenlítését az egymáshoz csatlakoztatott KLA12 hangsugárzók száma alapján végzi. A lineáris átvitel elérését a QSC Wide-Line™ line-array sugárzóiban megismert Intrinsic Correction™ algoritmus végzi, mely folyamatosan állítja az idő, frekvencia és fázismenetet. A KLA181 egy darab 18” hangszórót tartalmaz, ezen kívül a már említett DEEP™ DSP algoritmust, GuardRail™ védelmet, különböző csatlakozási lehetőségeket, hangerőszabályzót, LED visszajelzőt és polaritás kapcsolót.


2016. április 23. 06:55

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA