MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Életem elsődleges célja a fejlődés - interjú Koszi Jankával

A különleges hangú énekesnő már rengeteg projektben megcsillogtathatta tudását: hallhattuk Köteles Leander mellett énekelni; készített közös dalt Heincz Gábor „Bigával”, s nagyon sokáig az Acoustic Loopsban is hallhattuk őt. Most viszont önálló projektbe kezdett, melynek első állomása a „My own home” megjelenése volt. Janka jelenleg gőzerővel készül április 5-i koncertjükre, de mindeközben a jövőbeli tervekről is szót ejtett mostani interjúnkban.

Sokan sok helyről ismerhetnek téged – rengeteg zenekarban megfordultál akár, mint háttérszereplő, vagy mint frontasszony, ha mondhatom így. Most viszont ténylegesen a sajátodban tudsz alkotni. Mikor érett meg benned a gondolat, hogy elkezded a saját utad kiépíteni?

Koszi Janka: Nem volt konkrét pont, amihez tudom kötni, hogy mikor érett meg bennem ez a gondolat, egyszerűen csak folyamatosan változtak körülöttem a dolgok, az igényeim, elképzeléseim, és azok alapján a saját út lett az irány. Az eddigi tapasztalatokért nagyon hálás vagyok, hiszen minden közrejátszott a formálódásomban. Most érzem úgy, hogy minden adott ahhoz, hogy hitelesen tudjam közvetíteni a zeneiségemet és a gondolataimat; talán én is megértem rá.

Nehéz döntés volt megválni más projektektől? Hisz az, hogy magadra koncentrálsz, valahol magával vonja azt, hogy prioritásokat kell felállítanod, mi az, ami még belefér az életedbe, s mi, ami már nem.

Koszi Janka: Amikor valaki már kötődik emberileg, érzelmileg, akkor persze nem könnyű egy-egy “radikálisabb” döntést meghozni, de ez az élet más területein is igaz szerintem. Általában félünk a változásoktól. Én úgy gondolom, hogy bátran bele kell menni azokba, azt szem előtt tartva, hogy mi az amit tényleg szeretnénk. Igyekszem több szemszögből megvizsgálni az ilyen helyzeteket és úgy kezelni, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle. Az életem elsődleges céljának a fejlődést tartom minden téren, ezért számomra a változás az egy teljesen megszokott normális velejáró; így érzem jól magam.

Mi alapján döntöttél a mostani zenésztársak mellett? Mi volt az elsődleges szempont, ami miatt mellettük tetted le a voksod? Egyáltalán, volt ilyen?

Koszi Janka: Természetesen az izmos, kocka has! :D Viccelek! Nem az edző teremben válogattunk, sőt nem is volt ilyen, hogy “válogatás”! Én csak azt szerettem volna, hogy a zenészek, akik körülöttem vannak, értsenek a hangszerükhöz igazán, legyenek nyitottak, karakteresek zeneileg is és legyen meg a szimpátia. Úgy érzem, ez sikerült. Nagyon büszke vagyok a fiúkra. De az is alap, hogy ez nem egy egyoldalú döntés volt. Tetszett nekik is az anyagunk és úgy látom, hogy azóta is jól érzik ebben a projektben magukat. De a java természetesen csak most jön! :)

Dalok terén mikre lehet tőled számítani? Az első dalod már ad egyfajta irány mutatást, de mégis milyen irányba fogsz haladni? Lesz egységes stílus, vagy inkább kalandozásra számíthatunk tőled?

Koszi Janka: Az irány az, hogy jól érezzem magam a dalokban. Fontos, hogy újszerű legyen, igényes és befogadható. Tudom, ezek mind elég tág fogalmak, de azokat a dalokat, amik jelenleg már kész vannak, összességében így tudom jellemezni. Van olyan, ami inkább kicsit jazzesebb; van olyan ami elektronikusabb… Ez amiatt is lehet, mert alapvetően szeretem a változatosságot és nyitott vagyok több zenei irányzatra. Ezzel Szabó Zé is így van, akivel közösen dolgozunk a számokon. De óriás kalandozásokra nem valószínű, hogy sor kerül, szóval nem fogok következő hónapban egy hörgős metál dallal előállni. :)

Április 5-én az A38 Hajón lesz a debütáló koncert. Milyen extra dolgokkal készültök?

Koszi Janka: A mostani koncerten az extraság az maga az újdonsága a projektnek szerintem! De pár szám erejéig csatlakoznak hozzánk fúvósok is például, emellett pedig több saját dalunk is itt fog debütálni. Izgi!

Hogyan néz ki az év hátralevő része? Mennyi koncert van kilátásban, illetve milyen tervek, ötletek vannak megvalósulás alatt?

Koszi Janka: Jelenleg minden körvonalazódik még. Tele vagyunk tervekkel. Várhatóak videók, koncertek klip, amiknek remélhetőleg sokan fognak majd örülni. Főleg, hogy a koncerteken személyesen is találkozhatunk. A konkrétumokról pedig az oldalamon tájékozódhat mindenki, ahol szeretettel várom az érdeklődőket. :)

Írta: Rosta N. Napsugár
Fotók: Temesi Ádám


2016. április 4. 16:07

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA