MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

QSC GXD8 ERŐSÍTŐ

A GXD sorozatú erősítők a beépített rendszerprocesszornak köszönhetően remek megoldást nyújtanak mindennemű hangosítási feladattal kapcsolatban.

A GXD erősítők rendelkeznek a QSC fő jellemvonásaival: hosszú távú megbízhatóság, professzionális minőség és esztétikus külső. Ráadásul a QSC úgy alkotta meg a GXD sorozatot, hogy a teljesítmény illeszkedjen a legelterjedtebb hangsugárzókhoz.

A videót az INTERTON Group Digitális kreatívokkal foglalkozó csapata készítette. 

GXD 4 | GXD 8

A GXD sorozatú erősítők tökéletes megoldást kínálnak mindennemű hangosítási feladatra, köszönhetően a beépített jelfeldolgozó processzornak.  A professzionális minőség, melyet a QSC márka fémjelez és a hosszú távú megbízhatóságra fókuszáló tervezés és gyártás, mind szerves része a GXD sorozatnak. A modern külső, a sokrétű routing, a kis súly, a digitális jelfeldolgozás, a fejlett védelmi áramkörök és a GXD sorozat által képviselt valós értékek azok, melyeket mindenki tud (és akar) használni.
A GXD végfokok 8 és 4 ohmos terhelhetőségre vannak optimalizálva, így megfelelő teljesítményt biztosítanak a legnépszerűbb hangsugárzóknak, melyeket a szakemberek használnak. 

Még jobb teljesítmény
A QSC úgy alkotta meg a GXD sorozatot, hogy a teljesítmény illeszkedjen a legelterjedtebb hangsugárzókhoz.  A gyakorlat általában az, hogy az erősítő teljesítménye kétszerese legyen a hangsugárzó névleges kapacitásának. Ha túl kicsi az erősítő, akkor nem lesz elegendő a teljesítmény és a végfok túlvezérlése meghibásodáshoz vezethet. A túl nagy teljesítményű erősítő pedig felesleges befektetés.
A GXD erősítők megfelelő teljesítményéhez a QSC megvizsgálta a legelterjedtebb hangsugárzókat, melyeket a hangosítási szakemberek, zenészek  és DJ-k használnak. Általánosságban ezek olyan hangsugárzók, melyek  folyamatos terhelhetősége két kategóriába sorolható. A kicsik 150-250 Watt, a közepes és nagyok 250-400 Watt közé esnek. Az egy hangszóróval szereltek tipikusan 8 ohmos, míg a két hangszórósak dupla teljesítménnyel és fele akkora impedanciával rendelkeznek.
 
Digitális jelfeldolgozás
A GXD erősítők, - eltérően más hasonló kategóriájú végfokoktól, melyek évtizedek óta csak egy hátlapi DIP kapcsoló sorral voltak felszerelve, - egy előlapi kijelzővel és kezelő felülettel rendelkeznek, így érjük el a különböző funkciókat. A GXD erősítők teljeskörű hangsugárzó processzálással rendelkeznek, melyek a legtöbb hangsugárzóhoz megfelelnek, mindezt egy új ár-érték kategória megteremtésével. A DSP rendelkezik felül és alul áteresztő szűrővel, négy sávos parametrikus hangszínszabályzóval, késleltetéssel, RMS és csúcs limiterrel. Ezenkívül húsz szabadon választott és számos előre beállított memóriával, melyek jó kiindulási pontok lehetnek.
 
Digitális limiter
A leggyakoribb hiba a végfok túlvezérlésénél keletkezik. A digitális limiter, amit a GXD erősítőkben is használnak, megakadályozza az erősítő túlzott terhelését, ezzel a nem kívánt torzítást, miközben gondoskodik a maximális teljesítményről. Amellett, hogy az erősítő mindezt korlátozza, a SMART hangsugárzó védelemben egyszerűen beállítható a teljesítmény, az impedancia és  "Mild, Medium vagy Agressive" beavatkozási mód.

Bővebb információért keresse közvetlenül kollégánkat!

Fekete Gábor
INTERTON Group - Műszaki menedzser
Telefon: +36 30 689 3197
E-mail: gabor.fekete@intertongroup.com


2016. április 1. 18:40

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA