MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Huszonegy könnyűzenei sajtóorgánumot támogat a Cseh Tamás Program

Az NKA Cseh Tamás Program pályázatán 21 könnyűzenei tematikájú médium nyert támogatást. Az orgánumok az elnyert összeget könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére fordíthatják. Meghívásos pályázat keretében támogatást nyert a Cseh Tamás Archívum, Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület is.

A CSTP előző évadához képest újdonság, hogy a Médiatámogatási Alprogram keretében nemcsak a vidéki és kisközösségi rádiók és televíziók, de a szaksajtó is támogatásban részesülhet. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tavaly decemberben meghirdetett nyílt pályázata kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumoknak, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadóknak szólt. A kollégium a beérkezett 23 pályázat közül huszonegynek ítélte meg támogatást, összesen 21.300.000 forintot. A sikeres pályázók névsora az NKA honlapján olvasható, és rövidesen elérhető lesz a www.csehtamasprogram.hu oldalon is. A támogatás révén megvalósuló zenei rovatok, kiadványok részben a Cseh Tamás Program támogatott zenekaraival, rendezvényeivel és a Program közreműködésével megvalósuló koncertekkel is foglalkoznak majd.

A kollégium meghívásos pályázat révén nyújtott támogatást a Cseh Tamás Archívum munkájához, illetve a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság keretében megvalósuló könnyűzenei örökség alprogramhoz. Mindezek mellett a Rockmúzeum fejlesztésére, népszerűsítésére és rendezvények szervezésére a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület 4.987.410 forint támogatást nyert.

További információ:
sajto@cstp.hu; 06 20 377 36 27


2016. február 26. 11:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA