MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Február végéig látogatható a kiállítás a Várkert Bazárban

Február 28-ig látogatható a Volt egyszer egy Ifipark… című, az egykori Budai Ifjúsági Parknak emléket állító kiállítás a Várkert Bazárban. A magyar beat-rock hőskora és egy nemzedék előtt tisztelgő tárlat akár egy könnyűzenei múzeum előfutára is lehet. A kiállítás az NKA Cseh Tamás Program keretében valósult meg, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tavaly szeptemberi nyitása óta majd 3000 ember látta a Volt egyszer egy Ifipark… című tárlatot, s közel négyezren követik a Facebookon is a kiállítással kapcsolatos  híreket. A Várkert Bazár Déli palotáiban található interaktív tárlaton száznál is többen kértek dalokat, és szinte egy egész úttörőcsapat adta meg a nyakkendő- és szoknyahosszát az egykori Budai Ifjúsági Park legendásan szigorú öltözködési szabályait megidézve. Az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozatnak négyszer adott otthont a kiállítás: visszatérhetett az Ifiparkba Schuster Lóránt, Pataky Attila, Török Ádám és Kóbor János is. A kísérőrendezvényeknek rendszerint kicsinek bizonyult a kiállítótér, csak az igazán frissek és gyorsak fértek be, de aki nem jött el, a számítógépe előtt pótolta az élményt: a beszélgetésekről készült videókat eddig közel háromezren töltötték le.

A Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás még február 28-ig látogatható a Várkert Bazárban, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. A tárlat Facebook-oldalán február 26-ig minden nap nyereményjátékot hirdetnek, melynek keretében 2-2 belépőjegyet sorsolnak ki a résztvevők között.

A tárlat rendezői, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője és Vass Norbert, a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzéséért Alprogramja koordinátora szerint a hiánypótló kiállítás egy nagyszabású könnyűzene- és popkultúratörténeti múzeum előfutára lehet.

A kiállítás az NKA Cseh Tamás Program keretében valósult meg, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

További információ, interjúigény:
sajto@cstp.hu
06 20 377 36 27


 

2016. február 20. 10:02

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA